Avto
21 ogledov

ŽAL: auris je cenovno dostopen hibrid

Toyota auris hybrid Anže Petkovšek
Kdo pravi, da ni tretje poti? Toyota jo s hibridnimi modeli ponuja že leta, druga generacija aurisa pa tudi cenovno lahko pomeni boljšo izbiro od dizla.

Toyota auris je v drugo postal dinamično oblikovan avtomobil, po drugi strani je tudi poln pametnih rešitev. Ena izmed glavnih lastnosti kombilimuzine nižjega srednjega razreda pa je gotovo možnost hibridnega pogona, ki je vmesna pot za tiste, ki avto veliko potrebujejo, a za večinoma krajše razdalje ter bolj za po mestu in njegovem obrobju.

  • Svoje favorite med 20 finalisti lahko izberete TUKAJ.

Kombinacija bencinskega in elektromotorja namreč zmore konkretnih sto kilovatov moči, ob tem pa ji je dovolj 3,8 litra goriva. Naravi prijaznih je tudi 87 gramov ogljikovega dioksida, kolikor ga izdihne iz zadnje cevi na tisoč metrov. Obljubljeni stroški na dolgi rok so manjši kot pri dizlih, saj je obraba vitalnih delov manjša, brezstopenjski menjalnik pa poskrbi za dodatno udobje.

Osnovna cena po ceniku: 18.300 evrov

Izpust CO2: 87 gramov na prevoženi kilometer

Povprečna tovarniška poraba: 3,8 l/100 km

Varnost: 5 zvezdic (Euro NCAP 2013)
Odrasli: 92 odstotkov, otroci: 84 odstotkov, pešci: 68 odstotkov, varnostni sistemi: 66 odstotkov

Več o hibridnem aurisu si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.