Avto
22 ogledov

Gledamo naprej

Žurnalov avto leta 2013 Anže Petkovšek
Žurnalov avto leta. Sodelujte. Glasujte. Izberite.

Zdi se, da je naša država le še "v leru”. Še več: da večino časa vozi vzvratno.

Ste si izračunali, koliko je v enem letu dražje vzdrževanje vašega avtomobila zgolj zaradi dviga zavarovalnih premij, višjega letnega nadomestila za uporabo cest in kmalu dražjih letnih vinjet? Ceste vmes še bolj cvetijo, saj je še denarja za njihovo krpanje vse manj, v proračunu za prihodnje leto celo strahotno manj. A še zdaleč ni vse črno.

Ne, marsikje se dela pri visokih vrtljajih. Kljub okoliščinam se prometna varnost iz leta v leto izboljšuje. Zasluga za to gre v veliki meri vse varnejšim avtomobilom, ki znajo nesrečo preprečiti. Včeraj zaradi ESC, danes po zaslugi AEB, jutri zaradi avtonomne vožnje. Le da pri nas te sisteme prej kaznujemo, kot spodbujamo. Anomalija pač. Razlog za optimizem je tudi slovenska avtomobilska industrija. Gotovo ji ni lahko, gotovo se je v zadnjih letih spopadala z velikanskimi izzivi. A najboljši niso želeli le preživeti, najboljši so danes v svetovni špici.

V šesti prestavi

Žurnal šestič izbira avto leta. To je eden od redkih izborov, kjer imajo v finalu glavno besedo le še bralci. Ker je izbor narejen za vas, ker je med finalisti morda vaš naslednji avto.

Svoj glas lahko oddate na www.zurnal24.si/avtoleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.