Avto
33 ogledov

Velikost je pomembna

Finalisti v kategoriji Mali družinski avto leta 2013 Anže Petkovšek
Družinsko. Lažje je izbirati med lepimi vozili, a pri nakupu družinskega naj vodilo ne bo barva, temveč varnost in družinski proračun.

Družinski avtomobil je dolgoročna investicija, zato se nakupa lotite preudarno.

Najprej preglejte družinski proračun

Tukaj seveda ne glejte le na ceno avtomobila, temveč tudi na porabo goriva, zavarovanje in vzdrževanje. Če avtomobil od vas zahteva večje finančno posojilo, izberite raje takšnega, ki si ga lahko privoščite.

Varnost in prtljažnik štejeta

Druga pomembna stvar je zagotovo varnost. Preverite število zračnih blazin, protiblokirne zavore in alarmni sistem. Koliko otrok imate, ali katerega še načrtujete oziroma je že na poti? Vse to upoštevajte pri izbiri velikosti, da ne bo menjava potrebna že naslednje leto. Pri tem preverite še velikost prtljažnika, v katerega morate pospraviti vso otroško opremo, od vozička do koles. Zadaj vam bodo kot zaščita pred soncem prav prišla dodatno zatemnjena stekla, strokovnjaki pa odsvetujejo usnjene prevleke, saj se te poleti precej segrejejo. Za dodatno opremo dobro premislite, kaj res potrebujete in koliko časa boste z družino preživeli v avtomobilu. Raje kot recimo o večjih kolesih, ki prinesejo dodaten strošek, razmislite o možnosti drsnih vrat.

Top trije nasveti

1. Odpovejte se dodatni opremi, ki prinaša strošek, avtomobil pa le polepša.

2. Na ogled avtomobila se odpravite z otrokom in otroškim sedežem; dogovorite se za obvezno testno vožnjo.

3. Prioriteta naj vam bodo varnost, udobje in velikost, ne videz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.