Avto
4 ogledov

Zastava: Nov zagon

Žurnal24 main
Po pisanju spletnega portala B92 je predsednik Srbije Boris Tadić že videl dva popolnoma nova modela, ki ju bo Fiat proizvajal v Kragujevcu in ki bosta za trg predstavljala presenečenje.

Boris Tadić ni želel razkriti, za katera modela gre, saj se je tako dogovoril s predsednikom skupine Fiat Sergiom Marchionnejem. Po besedah srbskega predsednika gre za zelo dobra modela, ki bosta predstavljala presenečenje za trg, od katerega je odvisna prihodnost podjetja iz Kragujevca, kjer so nekdaj izdelovali znamenite avtomobile znamke Zastava.

Pri Fiatu niso bili najbolj zadovoljni, da Tadić preveč govori o novih modelih, a hkrati poudarjajo, da novosti, ki jih pripravljajo, ne bodo zastareli tipi avtomobilov, pač pa bodo to moderni avtomobili za prodajo na razvitem evropskem tržišču.

Fiat bo do konca leta v Zastavo vložil sto milijonov evrov, v tovarni pa bodo proizvajali dva modela. V začetku naj bi letno proizvedli dvesto tisoč vozil, kasneje pa naj bi Fiat še povečal svoj vložek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.