Avto
10 ogledov

Združeno ime je FCA

FCA Reuters
Italijanski avtomobilski gigant, ki je konec lanskega leta v celoti kupil ameriški Chrysler, je sporočil novo ime podjetja – Fiat Chrysler Automobiles ali skrajšano FCA.

S ciljem gradnje velikega podjetja, ki bo na svetovnem trgu konkuriralo največjim proizvajalcem vozil, se je upravni odpor odločil, da ustanovi podjetje Fiat Chrysler Automobiles (FCA) s sedežem na Nizozemskem, so v sporočilu za javnost zapisali pri Fiatu.

Pri FCA trdijo, da bodo veliko denarja investirali v raziskave, razvoj motorjev, tako v operacije v Torinu, kjer ima sedež Fiat, kot v Chryslerjev Auburn Hills.

Prvi mož Fiata Sergio Marchionne je na tiskovni konferenci poudaril, da je s tem zaključena zgodba, ki se je začela leta 2009, ko je Fiat postal večinski delež Chryslerja. Dodal je, da je FCA zdaj sedmi največji svetovni proizvajalec avtomobilov, po združitvi pa Italijan napoveduje napredek s "svetlobno hitrostjo". Novi proizvodi naj bi bili že kmalu vidni v prodajnih salonih, pravi.

"Združitev dveh šibkih podjetij še ne pomeni, da smo dobili eno močno," komentira strokovnjakinja za avtomobile pri IHS Automotive Stephanie Brinley, ki dodaja, da združitev ne bo povečala prodaje vozil v Evropi ali nadoknadila zaostanek z vstopanjem na kitajski trg.

Komentarjev 1
  • spenjac 08:49 30.januar 2014.

    haha, bodo pa zmanjšali plačevanje davkov - zato gredo na Nizozemsko.