Avto
75 ogledov

Zelena je barva prihodnosti

Barva
1/5
BASF
Oblikovalci podjetja Basf so predstavili globalne trende prihodnosti v avtomobilski industriji. V ospredju bodo zelena, bronasta in rjava barva.

Nedavno objavljeno poročilo oblikovalcev podjetja Basf v letih 2012 in 2013 napoveduje barvne trende v avtomobilski industriji. Barvno paleto bodo dopolnili "naravni odtenki", od barv jagodičevja do bakrenih tonov, v ospredju pa bodo rjava, modra in zelena barva. Kljub manjši prisotnosti zelene barve na naših cestah ji v prihodnjih petih letih spet napovedujejo večjo priljubljenost.

Napredek na področju razvoja barv je še posebej viden izven vsakdanjih barv, kot sta črna in srebrna. Trend rjave barve, ki ga je Basf napovedal pred leti, se nadaljuje. Rjavo barvo so do zdaj uporabili pri skoraj sedmih odstotkih na novo registriranih avtomobilov v Nemčiji. "Očitno je, da potreba po širši barvni paleti v avtomobilski industriji narašča. V prihodnosti bomo več pozornosti namenjali bronastim in smaragdno zelenim barvam. Natančneje, zelena barva postaja čedalje bolj pomembna," pravijo izsledki globalnega poročila oblikovalcev podjetja Basf. Mark Gutjahr, vodja oblikovanja za Evropo, je povedal: "Nenehno pomembnost, ki jo dodeljujemo ekologiji, lahko spet prikažemo z uporabo zelene barve. Na avtomobilih jo bomo zasledili v obdobju štirih oziroma petih let. Toliko časa namreč potrebuje trend neke barve, da se pojavi na cestah. Še vedno pa moramo malce počakati na prebujenje zelene."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.