Avto
21 ogledov

Ženske najprej v roke primejo sesalec

Sesanje avtomobila Shutterstock
Raziskave razkrivajo, da se pri čiščenju avtomobilov moški najprej lotijo pranja in loščenja zunanje pločevine, ženske pa najprej poprimejo za sesalec in krpo ter očistijo notranjost vozil.

Moške bolj skrbi zunanji videz avtomobilov. Vsak četrti moški avtomobil opere vsaj enkrat na dva tedna, kažejo raziskave. Zanimivo je, da se čiščenja notranjosti loti le šest odstotkov moških, ki vozilo perejo vsaka dva tedna. Cev za sesalec pa mora bit dovolj dolga.

Podatki razkrivajo, da dve tretjini moških avtomobil znotraj čisti le dvakrat na leto, medtem ko je 17 odstotkov vprašanih priznalo, da notranjost ne počisti nikoli. Očitno za to poskrbijo ženske, saj vsak četrta notranjost avtomobila temeljito očisti vsaj štirikrat na leto. Zanimivo je tudi, da dve tretjini moških avtomobil pere doma, medtem, ko se enak odstotek ženske raje odloči za avtopralnico.
 

Komentarjev 1
  • Slodrifter 20:18 19.maj 2013.

    Pa sej, a ni logično? Moški pač moramo dat tolk več na zunanjost, ker po notranjosti smo itak kul, ženske pa pač morjo notranjost poštimat, ker jih je večina ... ah, kaj bi zgubljal besede.