Avto
8175 ogledov

Znižanje cen Tesle je "opozorilo"

Renault Austral Saša Despot Renault Austral
Val znižanja cen novih vozil znamke Tesla je "opozorilo" za konkurenčne proizvajalce električnih vozil.

To je v ponedeljek izjavil generalni direktor znamke Renault Fabrice Cambolive, piše Reuters. Prodaja francoskega proizvajalca avtomobilov Renault se je sicer v prvem četrtletju leta povečala za 9 %, kar kaže, da se bo strategija prestrukturiranja, ki se osredotoča na najbolj donosne modele, po štirih letih upadanja prihodkov morda začela obrestovati.

Toda Fabrice Cambolive, izvršni direktor znamke Renault, je dejal, da bo Teslino znižanje cen, že drugo v treh mesecih, skupino prisililo, da natančno preuči svojo cenovno politiko vozil po vsem svetu.

Tesla polnilnica | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

"Analizirali bomo državo za državo, trg za trgom. Osredotočili se bomo na to, kakšno raven konkurenčnosti moramo imeti, da ostanemo v tekmi," je dejal novinarjem. Povedal je, da se je prodaja elektrificiranega modela megane meseca marca močno povečala. »Kljub zelo omejeni diskontni politiki je naročil veliko, je novinarjem dejal Cambolive in dodal: "Jasno je, da je (nižanje cen Tesle op. a.) izziv, začenši s stroškovno stranjo. To je opozorilo," je dejal.

Svetovna prodaja znamke Renault je v prvih treh mesecih leta dosegla prodajo 354.545 enot, so v ponedeljek sporočili iz družbe. Celotna skupina, ki proizvaja tudi avtomobile Dacia in Alpine, bo v četrtek objavila podatke o prodaji za celotno skupino. Leta 2022 je imela 5,9-odstotni upad prodaje, ki ga pripisujejo predvsem izstopu iz ruskega trga. Prodaja znamke Renault, ki predstavlja dve tretjini prodaje skupine, se je lani zmanjšala za 9,4 %, kar je četrti zaporedni letni padec prodaje.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • popokatopetl 11:17 18.april 2023.

    Električni avti se bodo morali še krepko pocenit, sicer elektrifikacije voznega parka ne bo.