Avto
270 ogledov

Zračne blazine za potnike na zadnjih sedežih

Mercedes-Benz AG
Nova generacija mercedesa razred S bo imela novo zračne blazino, ki bo, tako kot to zmore zračna blazina v volanu ali pred sopotnikom, zaščitila od spredaj tudi potnike na zadnjih sedežih.

Mercedes po korakih najavlja prihod svoje najbolj prestižne limuzine. Razred S bo predstavljal tehnološki in varnostni vrhunec v ponudbi premijskega izdelovalca vozil iz Stuttgarta.

Gnojenje Kmet Avto Video: Ker mu je parkiral na travniku, je kmet mercedesa zalil z gnojevko

Že skozi generacije je bil razred S sinonim v pogledu varnosti, od ESP-ja pa naprej. Nova generacija, ki čaka na premierno prestavitev, bo prinesla veliko novosti prav na področju varnosti. Med drugim tudi prvo zračno blazino za potnike na zadnjih sedežih.
Pri mercedesu pravijo, da so blazine zasnovane za primer čelnega trka. Zračna blazina je namreč vgrajena v hrbtni del prednjega sedeža in se v primeru trčenja v hipu aktivira in napihne.

Mercedes razred S zračna blazina Avto Zadnji potniki v novem mercedesu bodo varni kot v vati

Za razliko od zračnih blazin spredaj, ki so zaobljene oblike, je zračna blazina za voznike zadaj oblike tube. S tako konstrukcijo so inženirji zagotovili, da v primeru sprožitve blazine udarec ni premočan, glava potnikov pa se v blazini ustavi bolj mehko.
Sam koncept blazine je drugačen kot spredaj, dodajajo pri Mercedesu, kjer izpostavljajo tudi, da se zračna blazina prilagaja otroškim sedežem zadaj in da bo v kombinaciji z napihljivimi varnostnimi pasovi zračna blazina predstavljala novo merilo za varnost potnikov na zadnjih sedežih.

Mercedes-Benz razred E Pametni gospod Avto Gospod mercedes si je dal polikati obleko

 | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes-benz razred S Avto V takšnem udobju in ambientu se bodo vozili v novem mercedesu S

Osem novih zračnih blazin so pri Mercedesu nadgradili še s sistemom "Pre-Safe Impulse Side", ki za delovanje uporablja radarske senzorje za odkrivanje neposrednega bočnega udarca, zatem pa napihne zračne blazine, nameščene v stranicah sedežev, da pomakne telo potnika proti sredini vozila. Pri tem se vozilo samodejno dvigne, tako, da se udarec trka preusmeri proti trdni konstrukciji vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.