1158 ogledov

Danes izbran ponudnik, v ponedeljek že možno množično testiranje

Koronavirus Epa
Hitre teste nam bosta dobavljala kralj piramid in kralj mrežnega trženja

Po prvem postopku naročanja hitrih testov, ki je zaradi previsoke cene edinega ustreznega ponudnika propadel, je ministrstvo za zdravje, ki ga od danes vodi Janez Janša, uspelo izbrati ponudnika za hitre teste.

Za en test manj kot dva evra

Javno naročilo za nakup hitrih testov (HAGT) bodo oddali ponudniku MAJBERT Pharm d.o.o., so sporočili z ministrstva. Njegova ponudba je bila najugodnejša, cena za en test je 1,9820 evra. Ministrstvo bo pri njih naročilo 500.000 hitrih antigenskih testov (HAGT), prva delna dobava hitrih testov pa bo v skladu s pogodbo izvedena v ponedeljek, 21. 12. 2020.

Kot je znano, naj bi se prvo množično testiranje v ponedeljek začelo v Ljubljani, na NIJZ pa ta teden še vedeli, ali bodo pozitivne Ljubljančane, odkrite s pozitivnim testom, testirali še PCR testom.

Tako so izbirali ponudnika

K oddaji ponudbe je bilo sicer povabljenih 42 ponudnikov. Eden od pogojev je bil, da cena enega hitrega antigenskega testa ne sme presegati 5,50 evra, kar je pol evra več kot v prvem razpisu. 

Po poročanju portala Necenzurirano, je zmagovalec razpisa, podjetje MAJBERT Pharm d.o.o., pred nekaj meseci dobil nove lastnike. Podjetje sta prevzela Mariborčan Alan Amadej Eferl, ki živi v Dubaju in ga je spletna stran Kriptoreporter označila za "kralja piramid", ter Klemen Nicoletti, ki je sodeloval v več shemah mrežnega trženja in kriptoprojektu Coinspace, ki se je izkazal za eno največjih prevar, v kateri naj bi denar izgubilo na milijone vlagateljev po vsem svetu.

Ponudbe je oddalo 16 ponudnikov. Ob oddaji ponudbe so bili ponudniki dolžni predložiti tudi vzorce za ponujene teste. Od 16-tih ponudnikov je vzorce predložilo 13 ponudnikov.

Po pregledu prejetih ponudb in predloženih vzorcev je ministrstvo ugotovilo, da zahtevane tehnične specifikacije izpolnjujejo štirje vzorci. Vsi štirje izpolnjujejo tudi pogoj, da ima test že odmerjen ekstrakcijski pufer v vsaki ekstrakcijski epruveti za analizo posameznega vzorca s priloženima negativno in pozitivno kontrolo za izvedbo notranje kontrole kakovosti.

Ostalih finalistov še ne razkrivajo

Ponudbe vseh štirih ponudnikov so izpolnjevale tudi vse ostale zahteve iz dokumentacije, zato so bili ti ponudniki 15. 12. 2020 povabljeni na pogajanja.

Kdo so drugi trije ponudniki, ministrstvo še noče razkriti, saj, kot pravijo, še ni podatkov o navedenih ponudnikih še ne moremo razkriti, ker še ni izkazana vročitev odločitve o oddaji. Teste bi nabavili za 3, 55 evra, 5,1684 evra in 5,4 evra. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.