E-Life
382 ogledov

Galaxy A71 - Brez večjih hib, a tudi ne poceni

Samsung Galaxy A71
1/11
Preizkusili smo najnovejši Samsungov telefon iz družine Galaxy A, ki se kar lepo množi.

Galaxy A71 je novi najzmogljivejši član Samsungove družine telefonov srednjega cenovnega razreda. Med drugim se lahko pohvali z velikim zaslonom OLED in raznovrstno kamero. Katere pa so še druge njegove vrline in morebitne slabosti?

Občutek v roki je pri tem telefonu nenavaden in zanimiv. V zadnjem času smo navajeni na hladne in težke izdelke, tokrat pa smo imeli opravka z zelo tankim, za otip prijetnim in lahkim mobilnikom, kljub svoji velikosti. To gre seveda tudi na račun povsem plastičnega ohišja, kar je dandanes že redkost, razen pri najcenejših telefonih. Kljub umanjkanju kovine in stekla pa občutek ni napačen in tudi trpežnost se zdi dobra. Tudi na pogled je mobilnik zanimiv, ker ima vpadljiv vzorec na zadnji strani in ga je zato skoraj škoda vstavljati v kakšen enobarven ovitek.

Majhni masi navkljub je baterija gromozanska, saj premore 4500 mAh in tudi v praksi ponuja dovolj zaloge za dva dni uporabe z enim polnjenjem. To je sicer po kablu kar hitro, brezžičnega pa naprava žal ne podpira. Tudi ostala opremljenost, poleg baterije, je spodobna, saj ima Galaxy A71 NFC, izhod za slušalke, režo za pomnilniško kartico in še dve za kartici SIM, pa tudi prepoznavo prstnih odtisov, vgrajeno v zaslon, ki deluje kar hitro (a še vedno ne tako hipno kot pri »zunanjih« čitalnikih) in predvsem zanesljivo.

Velik, kar 6,7-palčni zaslon je izjemno lep in barvit, tu je pač Samsung izkoristil dejstvo, da je sam proizvajalec najbolj kvalitetnih ekranov za mobilne naprave. Škoda le, da so ga združili z enojnim in dokaj povprečnim zvočnikom. Foto-video del ima štiri objektive, od teh pa sta le dva namenjena fleksibilnosti pri vsakdanjem fotografiranju, saj ponujata goriščnici z običajnim in zelo širokim kotom, ostala dva pa sta v vlogi makro posnetkov (zelo od blizu) in pomoči pri zamegljevanju ozadja. Fotografije z obeh glavnih objektivov so med najboljšimi, kar smo jih videli v srednjerazrednih telefonih, z dobrim dinamičnim razponom, solidnimi detajli in malce pretiranimi, a všečnimi barvami. Makro fotografije imajo manjšo ločljivost, a so lahko zanimive. Dobra je tudi selfijevska kamera v luknjici v zaslonu (ta bolj ali manj ne moti vsebine), video pa se da snemati tudi v 4K, vendar v tem načinu ne ponuja umirjanja slike, zato je med gibanjem bolje ostati pri polni visoki ločljivosti.

Samsung je izpilil svoj uporabniški vmesnik One UI, ki zdaj ponuja tudi uporaben način upravljanja s potegi prstov, brez navideznih tipk. Procesor Snapdragon 710 pa je povsem dovolj zmogljiv za večino potreb in tudi pomnilnika (6/128 GB) je dovolj, tako za delovanje sistema in aplikacij kot za shranjevanje vsebin.

Galaxy A71 je tako telefon, ki bo pustil malo neizpolnjenih želja, morda vodotesnost in brezžično polnjenje. Res je, da v osnovi ni ravno poceni, a je že pristal v nekaterih operaterskih akcijah, kjer je cena precej bolj atraktivna. Ali bolje rečeno - prava.

Preveri še primerjavo s cenejšim Galaxyjem A51 in video o tukaj opisanem A71.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice