E-Life
187 ogledov

Huawei pri telefonih P40 ne popušča

1/5
Več mesecev smo napovedovali Huaweijeve telefone z lastnim ekosistemom aplikacij in storitev ter se spraševali, s kakšnimi sporočili jih bodo predstavili. Zdaj imamo odgovore, saj so danes predstavili P40, P40 Pro in P40 Pro+.

Celotno družino sicer dopolnjuje še P40 Lite, ki pa so ga napovedali že pred nekaj tedni, in je precej cenejši telefon s priporočeno ceno 289 evrov. Trojica novincev bo namreč v maloprodaji stala 799, 999 in 1399 evrov. Najbolj zanimiv bo glede na lastnosti in vrednost za ceno P40 Pro.

Pri tem telefonu najbolj izstopata čez rob ukrivljen zaslon OLED z diagonalo 6,58 palcev in osveževanjem 90 Hz, kar zagotovi bolj gladko pomikanje vsebine in igranje iger. Ter potem še fotoaparat s tremi objektivi in dodatnim tipalom za merjenje razdalje (ToF). Glavni objektiv ima veliko tipalo (1/1,3 palca) s 50 milijoni točk, zraven sta še ultraširoki objektiv s 40-milijonskim tipalom, prilagojenim za snemanje videa, in teleobjektiv s 5-kratno optično povečavo in tipalom z 12 milijoni pik. Na sprednji stani je 32-milijonska selfijevska kamera, ki ji družbo prav tako delata ToF in 3D-tipalo za varno ter hitro prepoznavanje obraza. Z vsemi kamerami je mogoče snemati video 4K pri 60 sličicah na sekundo.

Paket pri P40 Pro zaokrožujejo še večji in hitrejši čitalnik prstnih odtisov, integriran v zaslon, baterija s kapaciteto 4200 mAh, hitro žično in brezžično polnjenje ter vodotesnost po standardu IP68. Telefon poganja procesor Kirin 990, ki je od lanskega za približno tretjino zmogljivejši in bolj energijsko učinkovit, podpira pa tudi omrežja 5G.

 | Avtor:

»Klasični« P40 ima enako strojno zasnovo, prepoznavo prstov in glavno fotografsko tipalo, nato pa se začno spremembe. Zaslon je raven, 6,1-palčni z običajnim, 60-herčnim osveževanjem. Ultraširoki objektiv ima 16-milijonsko tipalo, teleobjektiv pa trikratno optično povečavo in 8-milijonsko tipalo. Brezžičnega polnjenja in vodoodpornosti ni, baterija pa hrani 3800 mAh.

Najdražji P40 Pro+ ima še nekaj sprememb pri fotoaparatu, saj premore dva teleobjektiva. Trikratnega, kot P40, in še enega s kar desetkratno (periskopsko) optično povečavo.

Huawei torej te telefone postavlja predvsem v vlogo odličnih orodij za fotografiranje in snemanje. Na njih bo nameščena tržnica AppGallery, kar utegne biti za koda prehuda omejitev, saj aplikacij v njej še vedno ni veliko. Kdo drug si bo znal pomagali še s kakšno drugo tržnico, denimo APK Pure, zelo verjetno pa bo v prihodnjih tednih potekalo intenzivno iskanje načina, kako na telefone spraviti manjkajoče Storitve Google Play in Trgovino Play ter jih pripraviti do delovanja.

Prve vtise o telefonu P40 Pro lahko preveriš na portalu Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice