E-Life
1891 ogledov

Na ta način lahko Trgovino Play namestite na nove telefone Huawei

1/2
Huawei naj bi po načrtnih čez slab teden predstavil nove modele premijskih pametnih telefonov P40, ki pa bodo po pričakovanju brez Googlovih storitev in tržnice. To pa še ne pomeni, da ne bodo delovale aplikacije, na katere je veliko uporabnikov navajenih in jih preprosto rečeno potrebuje.

Ko je bil Huaweiu onemogočen dostop do Googla, je podjetje naredilo lastno tržnico in začelo prepričevati razvijalce, naj aplikacije prilagodijo okolju Huaweievih mobilnih storitev. V tem pa je tudi razlog, zakaj nekatere ne delujejo na novih telefonih Huawei, tudi če jih uspete namestiti mimo tržnice Play. Žal pa je v tržnici AppGallery premalo aplikacij, zato za enkrat še ni enakovredna Googlovi. 

Tiste, ki so nameščene na starem, zna na novi telefon prenesti orodje Phone Clone. Večino tudi jih, vendar se pojavita dve težavi. Ne delujejo, če potrebujejo Googlove mobilne storitve, če pa jih ne potrebujejo in delujejo, potem izostane posodabljanje na novejše različice. To je namreč funkcija tržnice. Iz podobnega razloga tudi ni najboljši način prenos namestitvenih datotek iz spletnih strani razvijalcev, le malo boljši pa je uporaba alternativnih tržnic. 

 | Avtor:

Vse našteto pa so bolj ali manj uporabni kompromisi. Ker pa Huawei izdeluje zanimive in zmogljive telefone, ni večje presenečenje, da se je našla preprosta metoda, ki na telefon namesti mobilne storitve in Googlovo tržnico Play. Postopek traja dobro minuto, treba je prenesti s spleta aplikacijo Chat Partner, jo zagnati in počakati, da opravi svoje. Da deluje, smo se prepričali na modelu P40 lite. Ker gre za neuraden način, ne vemo, kako dolgo bo deloval. A tudi če »izgine«, se bo verjetno pojavil nov, vsaj dokler bo dovolj uporabnikov novih pametnih telefonov Huawei.  

Več o teh metodah si lahko preberete in ogledate na portalu Tehnozvezdje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice