E-Life
26794 ogledov

"Ne prižigajte mikrovalovne pečice"

Ženska na internetu Profimedias
Ukrepi, kako izboljšati komunikacijsko povezavo.

Britanski regulator elektronskih komunikacij Ofcom se je obrnil na javnost s številnimi nasveti, kako naj uporabniki v dneh intenzivne uporabe spletnih kanalov in vsebin izboljšajo delovanje svojega domačega interneta. Večina teh ukrepov lahko pomaga tudi slovenskim uporabnikom pri delu od doma, spremljanju zabavnih vsebin ali informacij. Nekaj nasvetov zveni povsem logičnih, nekaj pa je tudi takšnih, na katere večina uporabnikov zlepa ne bi pomislila ...

Slovenija 260.11.2013 racunalnik, internet, google, splet, spletno nakupovanje, Strah pred sesutjem E-Life Internet v Evropi na resni preizkušnji

Ofcom svetuje, da v teh dneh začnete spet uporabljati navadne stacionarne telefone. Mobilna omrežja so namreč te dni na hudih preizkušnjah. Alternativno lahko klice opravljate prek ene od spletnih storitev oziroma aplikacij. 

Še en logičen nasvet je, da filmov in oddaj ne gledate prek pretočnih storitev, temveč jih, če je le mogoče, pred tem naložite na računalnik. 

Če je mogoče, povezite računalnik na internet s kablom in s tem razbremenite wi-fi. Splet prek kabla deluje najhitreje. 

Več naprav, kot je na wi-fi, slabše vam bo interent deloval. Zato z ruterja odlopite vse naprave, ki ne potrebujejo nujno povezave s spletom. "Druge naprave, kot so tablice ali telefoni, tudi izklopljene delujejo v ozadju, zato morda raje izklopite wi-fi povezavo a njih, ko jih ne potrebujete."

Če opravljate spletni klic, ne uporabljajte videa, saj zgolj zvočna povezava zahteva precej manj prenosa podatkov. 

Poskusite opraviti klice med manj obremenjenim časom, izogibajte se klicem ob polni uri ali na pol ure, saj je takrat intenziteta medsebojnih klicev največja. 

slovenija 27.082012 modem, mobilna tehnologija, internet, naprave, foto: Bostjan | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Pri Ofcomu imajo še nekaj zanimivih nasvetov, kako čim bolj izkoristiti domači ruter. "Ali ste vedeli, da mikrovalnovna pečica zmanjšuje moč wi-fija? Ne uporabljajte mikrovalovk, ko opravljate videoklice, gledate HD vsebine ali počnete kaj pomembnega na internetu."

Prav tako koristen nasvet je, da premislite o položaju vašega usmerjevalnika. Ne imejte ga povsem na tleh, precej boljši signal boste dosegli, če ga boste postavili nekam više, na polico. Pri tem pa pazite, da je čim dlje od naprav, ki ga lahko motijo: brezžični telefon, halogenske svetilke, zvočniki, televizija ali računalniški zaslon, "dimmer" stikala ...

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 8
  • torohat 08:02 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ode 07:58 26.marec 2020.

    Zavajajoč, bebav, bedast, butast članek, prekopiran nekje, priročen za čas "kislih kumaric" dostojen uredniškemu primitivizmu z24.

  • rosanur 03:02 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks