E-Life
7366 ogledov

Netflix z radikalno potezo, uporabniki besni

netflix Profimedia
Dobra in slaba novica: Netflix bo cenejši, a oglasom se (vsaj s standardnim paketom) ne bo moč izogniti.

Uporabniki Netflixa v Veliki Britaniji so besni, ker so ugotovili, da jih bo Netflix prisilil k gledanju oglasov, čeprav so plačali več, da bi se jim izognili.

Platforma za pretočno predvajanje vsebin na zahtevo je Britance nedavno obvestila o ukinitvi paketa "Basic". Zaenkrat so obstoječi naročniki lahko vsebine gledali brez oglasov, medtem ko so novi uporabniki taistega paketa že morali odobriti ogled oglasov (ki se jih, mimogrede, ne da preskočiti).

Zdaj pa bo Netflix uporabnikom paketa Basic, ki ga ukinja, spremenil razmerje in jih samodejno uvrstil med uporabnike paketa Standard - kjer pa so oglasi vključeni.

Čeprav bodo za paket plačevali manj, bodo tako primorani gledati tudi oglase.

Sol na rano je Netflix dodal še tako, da bodo uporabniki, ki so s paketa Basic prešli na Standard, ostali brez nekaterih serij in filmov.

V sporočilu so namreč pozabili omeniti, da je zbirka vsebin za tiste, ki imajo paket Standard, precej manjša.

Na Netflixu sicer uporabnike prepričujejo, da bodo na boljšem. "S svojim novim mesečnim načrtom boste prihranili 35 %," je navedeno v e-poštnem sporočilu. Boljša naj bi bila tudi kakovost slike, dostop pa naj bi bil možen na dveh napravah hkrati.

Netflix novi pogoji | Avtor: Netflix Netflix
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • matermila 09:06 02.maj 2024.

    Netflixa že dolgo nimam, imam pa HBO max, za 6€ na mesec, brez reklam, filmov in nadaljevank, ter serij in dokumentarcev, da jih ne moreš do smrti pogledat. Res je , da niso vsi prebavljivi, večina pa kar gledljiva

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:36 02.maj 2024.

    Treba je odjavit tudi naše programe,ker so oddaje in filmi z reklamami v razmerju 1:1

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:55 02.maj 2024.

    Netflix sem odjavil že zaradi tega ker pol filmov sploh podnapisov ni,kapitalisti mislijo da so toliko dobri da lahko delajo kar hočejo,morda nekaterim ne ampak večina preprosto se odjavi in problem rešen.