Magazin > Film & Glasba & TV
3097 ogledov

Po seriji, v kateri ubijajo ljudi, naredili resničnostni šov

Netflix Profimedia
Nagrada bo 4,56 milijona dolarjev.

Z zelo nenavadno, a zelo predvidljivo potezo je Netflix ustvaril različico izziva svoje velike uspešnice, serije The Squid Game iz leta 2021. V letih od prvenca je veliko spletnih ustvarjalcev, kot je MrBeast, gostilo svojo različico igre Squid Game, letos pa je Netflix napovedal uradno različico, imenovano Squid Game: The Challenge (Squid Game: izziv op. a.). Ta se ponaša z največjo nagrado resničnostnih šovov vseh časov, kot pravi Netflix, ti je kar 4,56 milijona dolarjev. Premiera šova je predvidena 22. novembra.

Tako kot izvirna južnokorejska serija bo imela tudi Squid Game: The Challenge peščico tekmovalcev, ki bodo tekmovali med seboj v nenavadnih in vedno težjih igrah, preden bo okronan zmagovalec. Čeprav nam napovednik ne daje veliko vpogleda v same igre, lahko vidimo velikansko lutko iz igre 'Rdeča luč, zelena luč', ki je tudi v originalni seriji in bi jo lahko primerjali s priljubljeno igro iz časov bivše države, ki se imenuje 'Ljubljana, Zagreb, Beograd, stop'.

Na poti pa ni le šov, temveč tudi druga sezona originalne serije. Čeprav resničnostna različica ni vprašanje življenja ali smrti, je še vedno veliko na kocki, 456 igralcev se bo namreč potegovalo za osvojitev 4,56 milijona dolarjev. Skozi serijo iger bo vsak igralec potisnjen do svojih meja in se bo moral vprašati, kako daleč bo šel za zmago, čemur bodo sledila oportunistična zavezništva, strastne strategije in izdaje.

Šov ustvarjata britanska in indijska studia Studio Lambert in The Garden. Proces je naletel na več ovir. Mediji opisujejo težave med snemanjem, ko je mraz v Veliki Britaniji povzročil zaplete v Cardington Studios, nekdanjem oporišču kraljevega letalstva v Bedfordu, Netflix pa je potrdil, da so trije od 456 igralcev prejeli zdravniško pomoč med snemanjem Rdeča luč, zelena luč, v kateri se morajo igralci izogibati pozornosti grozeče robotske lutke. Tiskovna predstavnica je takrat povedala, da so bili na snemanju sprejeti "vsi ustrezni varnostni ukrepi", mediji pa so razkrili, da je izvršni organ za zdravje in varnost Združenega kraljestva opozoril producente, naj ustrezno načrtujejo tveganje, vendar se je na koncu odločil, da nadaljnji ukrepi niso potrebni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice