E-Life
805 ogledov

To so iphoni za novo generacijo uporabe mobilnikov

Apple 12 Apple
Apple je predstavil kar štiri iphone naenkrat. Vsi so 5G, novih oblik in predvsem z "najbolj zmogljivo" strojno opremo pod soncem v tem hipu.

Apple je v torek predstavil štiri nove modele pametnih telefonov iphone 12 s tehnologijo 5G, ki jo je glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook razglasil za novo dobo brezžične tehnologije. Gre za zadnjo generacijo telekomunikacijskega omrežja, ki bo privedla do še hitrejših prenosov podatkov kot doslej.

Cook je dejal, da bo 5G tehnologija omogočila hitrejše nalaganje in snemanje podatkov, še boljšo kakovost videov, bolj odzivne video igre, boljšo interakcijo v živo in veliko drugih izboljšav.

Telefone s 5G tehnologijo so doslej sicer že predstavili konkurenti, kot sta Samsung in Huawei, vendar pa te tehnologije še ni na voljo povsod.

Iphone 12 | Avtor: Profimedia Profimedia

Apple 12 | Avtor: Apple Apple

Novi iphoni imajo med drugim bolj kakovostne kamere, so tanjši in lažji. So tudi bolj oglati, kot smo bili vajeni doslej, tako da na nek način spominjajo na iphone 4.

Novi iphone 12 s 6,1-palčnim (15,5-centimetrskim) zaslonom bo stal 799 dolarjev in ima enako velik zaslon kot Iphone 11, ki ga je Apple predstavil lani. A je zaslon po novem OLED tehnologije in s precej večjo ločljivostjo. Še vedno ima sicer tudi zarezo na vrhu zaslona, ki pa je tanjša. Zaslon je zaščiten s posebnim "keramičnim ščitom." Pri Applu trdijo, da gre za najmočnejše steklo, kar je na voljo pri mobilnikih v tem trenutku. 

Vsi štirje novi modeli imajo 5G tehnologijo in nov procesor A14 Bionic, za katerega Apple trdi, da je 50-krat hitrejši od vseh drugih procesorjev za pametne telefone.

Glavni kameri pri iphonu 12 sta dve, Apple pa jima je dodal tudi možnost nočnih portretnih fotografij brez bliskavice. Telefon ima tudi za 11 odstotkov tanjše ohišje in je za 16 odstotkov lažji. Na prodaj bo 23. oktobra.

Apple 12 | Avtor: Apple Apple

 

Velika novost je iphone mini, ki ima 13,72-centimetrski zaslon, v trgovinah bo 13. novembra in bo stal 699 dolarjev. Je po merah manjši od modela iphone SE, a ima večji zaslon. Apple ga razglaša za najmanjši, najlažji in najtanjši pametni telefon s 5G tehnologijo na svetu. Po zmogljivostih ohranja lastnosti večjega brata.

Apple 12 | Avtor: Apple Apple

Iphone 12 | Avtor: Profimedia Profimedia

Iphone pro ima 6,1-palčni zaslon (17-centimetrski) zaslon in bo stal 999 dolarjev, pro max pa 6,7-palčnega, stal bo 1099 dolarjev. 

Apple je predstavil tudi novo različico svojega pametnega zvočnika Homepod, ki je visok le osem centimetrov. Ta Homepod mini, ki igra glasbo in se odziva na verbalne ukaze bo stal od 99 dolarjev naprej.

 
Komentarjev 2
  • Avatar Financial
    Financial 03:16 22.oktober 2020.

    *** kreditno financiranje *** ponudbo v roku 24 ur po obrestni meri 3%. Nujna gotovinska posojila 100% zajamcena E-naslov: infos.kredit700@gmail.com WhatsApp: +33 7 55 17 86 25 Hvala vam ...prikaži več Hvala vam

  • vipe5z 10:03 14.oktober 2020.

    Vsi štirje novi modeli imajo 5G tehnologijo in nov procesor A14 Bionic, za katerega Apple trdi, da je 50-krat hitrejši od vseh drugih procesorjev za pametne telefone. Trdijo, da so 50% hitrejši... Malo razlike, ni?

Sorodne novice