E-Life
121 ogledov

Dočakali so jo tudi uporabniki sistema iOS

Google aplikacija za spremljanje okužb covid-19 zurnal24.si
Uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom iOS si lahko naložijo mobilno aplikacijo #OstaniZdrav, je sporočila vlada.

Testiranje mobilne aplikacije #OstaniZdrav za operacijski sistem iOS je zaključeno, aplikacija pa je bila posredovana v objavo na spletni trgovini App Store, je danes sporočil minister Boštjan Koritnik. Napovedal je, da bi aplikacija lahko bila uporabnikom omenjenega operacijskega sistema na volj že v kratkem in to se je tudi zgodilo. Vlada je prek Twitterja sporočila, da si jo je že mogoče naložiti. Minister Koritnik pričakuje, da se bo z možnostjo uporabe aplikacije v operacijskem sistemu iOS, število uporabnikov povečalo.

Aplikacijo za obveščanje o stikih z okuženimi s koronavirusom si je po besedah ministra Koritnika do zdaj naložilo 50.000 ljudi. Minister je danes med obiskom stojnice na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev delovanja mobilne aplikacije #OstaniZdrav, dejal, da si s tovrstnimi akcijami želijo aplikacijo približati potencialnim uporabnikom. "Imamo še nekaj manevrskega prostora. Današnja aktivnost je eden od korakov, da povišamo število uporabnikov," je dejal.

Dodal je, da mora marketinška kampanja zajeti čim širši krog naslovnikov. Podobna stojnica je tudi v Mariboru, ob tem pa je po Koritnikovih besedah ustno izročilo tisto, ki je ključno. "Ko bodo sosedje povedali sosedom, družinski člani drug drugemu. Tudi v šolah verjamem, da se bo širil glas, da je aplikacija zelo preprosta za uporabo, da ni invazivna, je pa zelo koristna," je ocenil.

aplikacija ostani zdrav #ostanizdrav ostanizdrav | Avtor:

Uporabniki o težavah pri uporabi aplikacije ne poročajo. "Zasledili smo nekaj težav z namestitvijo, ampak tega ne jemljem kot slabo. To samo pomeni, da so ljudje zainteresirani, da so prepoznali koristnost te aplikacije in da se celo toliko potrudijo, da težave sporočijo. Za nas je to koristno," je poudaril.

Uporabnikom naprav s sistemom android je aplikacija na voljo od 17. avgusta, v prvem tednu pa si jo je naložilo 37.400 uporabnikov. Pod okriljem ministrstva za javno upravo deluje tudi enotni klicni center za dodatno tehnično pomoč v zvezi z aplikacijo.

Koronavirus aplikacija Slovenija Covid-19 aplikacija na voljo: V 24 urah si jo je naložilo že pet tisoč ljudi

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice