Slovenija
2249 ogledov

574 strani dokumentacije, da za meter dvigneš hišo

Komentarjev 23
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • pulse 16:09 06.marec 2015.

  Pa naj se kdo rece, da javni sektor ni prevelik: vse te uradnike placujemo mi, z nasimi davki! Oni pa, ker nimajo nic pametnega za delat, ovirajo to, kar se se da normalno naredit... V 70. in 80. letih so ...prikaži več vsi gradili strehe pod naklonom 15 stopinj, zdaj pa moras pod kotom 35 do 45 stopinj, zraven pa pise, da je to zato, da so skladne z okolico... Celi svet pa med tem dovoli ravne, z malim naklonom, s srednjim, z velikim - skratka - grejo naprej s trendi, nam pa grenijo zivljenje z bedarijami...

 • McClain 15:33 05.marec 2015.

  dogajalo se mi je podobno. Zato iz dna duse sovrazim naso drzavno ureditev!! Leto in pol sem potreboval, na koncu se neko vodno dovoljenje, sedanes ne vem ali jih je skrbelo da voda ogroza mene ali jaz vodo. Kreteni nesposobni ...prikaži več slovenski birokratski. Americanu zadostuje za gradnjo nacrt, ki ga kupi od arhitekta, priblizno 7 strani na velikem formatu, vse skupaj speto in zvito v rolo ki jo pod pajsko neseš še na mestno upravo, kjer dobiš še dve, tri alineje z lokalnimi posebnostmi, kot je ojačitve na vetrovnih območjih, urejanje odplak, če nisi na področju s sistemom centralnega odplakovanja. Prav hecno. Na 7 straneh je celo nakazano kje stojijo elementi v kuhinji in kopalnici, lahko greš z njim v trgovino in naročiš kuhinjo. Kompleten postopek za pridobitev vseh papirjev traja do 3 tedne. Živela Slovenija, kjer uspemo iz picke delat kozolce in traja to isto 2 leti, na koncu pa je pol metra dokumentacije (gledano navpično le papirje zložiš enega vrh drugega), ki nikomur ne koristi nic, r

 • pass19 09:15 05.marec 2015.

  Največji problem je, da se lotiš nekaj delat, nimaš pa porihtanih papirjev za nazaj. Po eni strani razumem te uradnike, saj vsakodnevno poslušamo zgodbe o nedorečenih mejah, lastništvih...Jaz osebno sem pred petimi leti urejal gradbeno dovoljenje za novo hišo ...prikaži več pa nisem imel nobenih problemov z uradniki. Gradbeno dovoljenje sem začel urejati decembra, dobil sem ga junija (se pravi pol leta), s tem da sem 4 mesece čakal na žličkarje, da so mi naredili predhodna izkopavanja (prej ni bilo možno zaradi vremenskih razmer. Naj povem, da sem potreboval kar nekaj soglasij (zavod za kulturno dedoščino, arso, več služnosti, elektro, komunala, občina...), gradbeno dovoljenje pa sem dobil v roku enega tedna od vložitve zahteve in to brez kakih vez na upravni enoti. Veliko vlogo pri tem odigra tudi projektant. Če naredi projekt pod pogoji, ki so zapisani v lokacijski in formaciji, in te pravočasno opozori katera soglasja in služnosti moraš pridobiti, potem ne bi smelo niti problemov, vsaj v moj

 • Papaja Popi 09:02 05.marec 2015.

  Prav občudujem stranko, ki je vse opisala v zgornjem prispevku.Bolje bi bilo začeti dvig strehe na črno in raje plačati kazen, če bi vas kdo slučajno prijavil.Včasih je bolje narediti na črno in malo manj dvigniti streho, ker ...prikaži več se potem skoraj ne opazi sprememba in če ste v dobrih odnosih z sosedi je to najboljša rešitev.Tam , kjer je streha najnižja se naredijo omare za shranjevanje in to je to.Sedaj je sicer premalo prostora in časa za podrobno pojasnilo, vendar bi se dalo zelo dobro urediti. Dvig strehe in kamuflaža postopka traja 5-7 dni.

 • Senior 13:34 06.marec 2015.

  To je zato, ker nam vladajo KRETENI!

 • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:37 05.marec 2015.

  Razumem da je pomembno varovanje kulturne dediščine ampak birokracije ki ob tem nastane pa niti slučajno. Komu na čast more bit to tok zakompliciran?

 • asmas 12:02 05.marec 2015.

  tudi cerkničani bomo počasi zahtevali kakšno cenejšo varijanto zaradi preletov pilatusov ter sem ter tja kakšen izstrelek ,ki ga artilerijci pošljejo iz počka čez javornik v cerkniško jezero.Se je že zgodilo ne lažem

 • Ferluci 15:18 05.marec 2015.

  Ta mi je zelo všeč, pa še resnična je: " To je maščevanje uradnikov, ker jih motite med delovnim časom". Bravo!

 • mymind 15:03 05.marec 2015.

  Imam hišo na področju kjer sem potreboval soglasje spomeniškega varstva in lahko rečem le, da je to navadna, lena, nerealna ba.nda. Saj če pogledamo samo Pečečnika in Plečnikov stadion, ti je vse jasno.

 • mijaliza 12:40 05.marec 2015.

  Kulturna dediscina, spomenisko varstvo itd.....same enote za drek mesat, dobesedno. Ukazujejo in kako mora biti zgrajeno kaksni materiali in celo pri katerem obrtniku itd....sami v to ne prispevajo centa ker je vse na plecih lastnika, ker raje vidijo da objekt ...prikaži več propade in se sam vase podre, kot pa da bi se sklenil nek kompromis, ki bi bil prijazen do lastnikove denarnice, pa se zgradba bi bila urejena....amapk ne....a ste se ze kdaj vprasal zakaj toliko stavb gori, ki so zascitene ne taksen in drugacen nacin?

 • joža 12:36 05.marec 2015.

  Edina razlika med našo in grško državno upravo je v tem, da je naša 1500 km severneje....

 • asmas 12:05 05.marec 2015.

  to bi šlo če nimaš kakšnega idiotskega soseda,da te prijavi takoj ko začneš.Jaz imam na žalost soseda star je ez 80 let in me prijavi takoj ko zapičim kramp v bližini meje.Upam da bo umrl prej kot jaz kajti s ...prikaži več sinom se da vse zmeniti.Pravi mi zaradi mene delaj kar hočeš samo kaj ko je moj oče "še vedno"gospodar.Tip ima 55 let pa ne more ničnarest brez da vpraša fotra.Tako pač je

 • asmas 12:00 05.marec 2015.

  podoben problem sem imel jaz v lanskem letu,ko sem hotel nrediti skedenj na vrtu.Cela vas je polno skednjov samo jaz ga nimam in to samo zaradi PREPLAČANIH birokratov tako na UE kot na raznih zavodih Izpostavim samo zavod za varstvo ...prikaži več kulturne dediščine.Samo da nekaj odločajo in sporočajo dovoljenja pa ne dobiš.Sem iz cerknice in anm je nekdanji župan sicer arheolog "uredil" območje okrog cerkniškega jezera na tak način da niti škarpe med sosedoma ne moreš narest brez soglasij najmanj 5-tih zavodov.Od zavoda za varovanje voda,kulturne dediščine.varstvo okolja natadnje se ti pa še DOPS utakne,ker zaradi 0,5m škarpe vrapci ne bodo več mogli v niskem preletu preletavati mojega zemljišča.Lansko leto sem obupal letos pa ga bom postavil in to NA ČRNO pa me pram malo briga.Itak če so legalizirali TUrku na morju bodo tudi meni na vrtu

 • Papaja Popi 11:22 05.marec 2015.

  Ste na vojnem področju, pač.Seveda ni bilo nobene zavrnitve, ker denar pa vendarle ne smrdi, kajne.

 • slajan 11:10 05.marec 2015.

  V občini Postojna in Pivka pa vam mora za vsako transakcijo z nepremičninami (tudi zamenjava kmetijskih zemljišč) za to izdati odločbo ministrstvo za obrambo (po ceni 24 EUR), In kot zanimivost: od preko 40000 izdanih odločb ni bilo nobene negativne.

 • watcher 10:15 05.marec 2015.

  To pa v Sloveniji ne bo šlo, saj Avstrija nima legaliziranega kriminala v zakonodaji. Kako se bodo pa naši politiki preživljali, če bo treba začeti pošteno živeti?

 • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 10:11 05.marec 2015.

  Gospa je torej prišla do spoznanja, da bi se bilo boljše naredit francoza in nikogar nič vprašat. Enostavno bi morala takoj plačat domačega mojstra, da dvigne rušt in naredi novo streho pa bi bila zadeva končana v enem tednu. Itak ...prikaži več ne bi nihče opazil spremembe. Prav vam je! To je maščevanje uradnikov, ker jih motite med delovnim časom.

 • Ferluci 10:00 05.marec 2015.

  Ja, in dobila bi odgovor: Mi za to nismo pristojni!

 • sreca 09:58 05.marec 2015.

  Mislim, da je skrajni čas, da državo zakonsko resetiramo in povzamemo zakonodajo, kakšnih od civiliziranih držav EU. Mislim, da bi bili prevodi cenejši od naših vrlih sodnikov in odvetnikov. Tudi davčno zakonodajo in obremenitve plač bi lahko povzeli po eni ...prikaži več od držav (ne da jih kombiniramo, dohodnino po Italiji, ostale obremenitve pa po Avstriji)

 • Kranjica 09:50 05.marec 2015.

  In potem se čudijo, zakaj ljudje gradijo na črno. Gospa bi morala sedaj vso dokumentacijo in opis postopka, ter navedbo oseb, ki so ta postopek do skrajnosti zbirokratizirale, na Ministrstvo za okolje in prostor ali katerokoli, ki je odgovorno.Pri ...prikaži več vsem tem pa je žalostno to, da so mnoga naselja pri nas kljub pikolovskemu nadzoru nad vsemi papirji in normami, navadna arhitektonska skrpucala.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.