Slovenija
414 ogledov

Dostop do plaže mora biti brezplačen

Komentarjev 38
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Jernej Jursnik 14:21 20.julij 2012.

    v vsakem primeru vstopnina ni nekakšen bum za urejeno plažo.Če pa bi šel gospod brezplačno noter in videl kakšno svinjarijo potem pa bi se spet repenčil da nekaj ni vredu.Ludje so vedno bolj čudni.

  • Mojca Mikolič 11:19 26.julij 2012.

    moja najhujša izkušnja je bila ravno v bernardinu, ko je močno pihalo, razen pri njih bi se dalo plavati. In ko sem želela z otrokom ob 5 popoldan!! do morja, me je ena blonda ustavila in me spraševala če sem ...prikaži več hotelski gost. Ker nisem bila, bi morala plačati. Ko sem ji omenila, da je to proti zakonu, mi je dala neko mapo v kateri je kao zakon, ki jim to dovoljuje. Jasno, da nisem šla brat ampak sem se rajši obrnila in šla. Mislim, da me slovenska obala ne bo več vidla.

  • mitjap 10:28 20.julij 2012.

    že res..ampak potem ko pokličeš policijo ker te ne spustijo na plažo, bi pa lahko policija ukrepala in ti zagotovila vstop

  • krneki 10:21 20.julij 2012.

    174. člen Zakon o vodah (pristojnosti)Inšpekcijski nadzor nad izvrševanjem določb tega zakona in na njegovi podlagi izdanih predpisov izvajajo inšpektorji, pristojni za vode, na vodovarstvenih območjih pa tudi inšpektorji, pristojni za zdravje.Ni nadzor v pristojnosti policije, v ...prikaži več tej državi bi morala tudi inšpekcija odigrat svojo vlogo. Toliko o tem kdo ne pozna zakonodaje.

  • english.slo.tea 11:49 20.julij 2012.

    Problem pri naših uradnih osebah je nedelo. Pa naj gre za inšpektorje ali policiste. Inšpektor podkovan z vsemi žavbami delo na tem področju zavrača ali pa je povezan z kršiteljem, polpismen policist pa ni vešč razlage zakonov. Pa smo zopet ...prikaži več pri najbolj primitivnem izgovoru obeh z vprašanjem : Ali se je kršitev dogodila na travi ali na asfaltu? Tako me je namreč vprašal državni organ ob prijavi in izgovoru, zakaj ni pristojen.

  • mirko 15:09 20.julij 2012.

    Tisti ki zagovarjate vstopnino gledate predvsem iz zornega kota urejenosti plaže, nekaj pa tudi zaradi manjše gneče na plaži, saj bi tisti, ki imajo več denarja za večjo konfortnost rade volje plačali vstopnino. Pa smo zopet pri razslojevanju ljudi na ...prikaži več revne in tiste bolj premožne. Če upravitelj plaže zaračunava samo urejenost plaže in s tem prepoveduje vstop neplačnikom na to plažo, mi nekdo, ki je tako pameten naj pove, kako pa potem naj pride kdorkoli do morja, ki je vsakuomur brezplačno z zakonom omogočeno. Mogoče po zraku ?!!!

  • erikkk 17:59 20.julij 2012.

    Če ministrsvo bo ukrepalo, upam da ukrepa čimprej da bodo vse te blagajne na obali oglobili ... Kasirajo pa takole že veliko let, pa ne vem zakaj so ljudje ves čas slepi pa jih že prej ni kdo ...prikaži več prijavil.Upam da globe padejo za vsa leta nazaj ...Ker so si lastili morje že več let in ne samo letos

  • Denis Bura 17:55 25.julij 2012.

    morje je primorsko..kot pohorsko smučišče štajersko in tko naprej..sam v njem se lohk kopa vsak človek na tem planetu..vstopnine pa prepovedat..edino če že morejo računaj naj parkink..cena pa naj bo normalna

  • polonamov 14:15 20.julij 2012.

    Pozorneje preberite citiran zakon o vodah:„Treba je zagotoviti prost dostop do morja in omogočiti zadrževanje na priobalnem zemljišču (to je plaža op.p.) z namenom izvajanja kopanja. Zakon o vodah tako posebej določa poseben pravni režim tudi na priobalnem zemljišču ...prikaži več morja. Priobalno zemljišče (plaža op.p.) sega najmanj 25 metrov od meje obale v notranjost. Status priobalnega zemljišča ima takšno zemljišče, ne glede na to, ali je v javni ali zasebni lasti.“

  • 1111 14:20 20.julij 2012.

    ...kdo bo to dopovedal kretenom v Portorožu, ki si lastijo morje?

  • erikkk 17:57 20.julij 2012.

    Nihče si ne more lastit pa kasirat 25m od morja pa v notranjiost, tudi ce je lastnik ozemlja ... tepec. Zakon je jasen in glasen "Mahi".

  • mia 16:22 20.julij 2012.

    kdaj bo ministrstvo ukrepalo? avgust in njihov dopust sta pred vrati, potem pa bomo po večini že vsi doma.

  • mia 09:53 20.julij 2012.

    lepo bi bilo, če bi policija poznala zakone.

  • mia 09:54 20.julij 2012.

    in jih tudi spoštovala, seveda

  • luca 10:12 20.julij 2012.

    Se strinjam, tudi meni gre na živce, če mi kdo preprečuje dostop do morja. Ampak če vodiš fancy hotel, ki mora imeti urejeno plažo, si ne moreš privoščiti, da uleti skupina "nadebudnežev" razloži hrano in pijačo iz vrečk ter začne ...prikaži več s svojo zabavo. Žal gre za problem kulture ljudi, ki ne znajo ali nočejo sami presoditi, kaj se spodobi in kaj ne. Zaračunavajo tudi povdod drugod v Sredozemlju, na Azurni obali še posebej. Te stvari bi se dale urediti drugače. Dostop bi imeli vsi, ležalniki bi bili plačljivi, kaljenje javnega miru in reda pa bi morali strožje in bolj dosledno kaznovati, tam kjer se gremo kao "visoki" turizem.

  • krneki 10:35 20.julij 2012.

    v tem primeru bi policija ravnala nezakonito, ker bi izvajala zakon, ki ni v njeni pristojnosti saj lahko sankcije v tem primeru izreka le inšpektor. Glede na to, da se na plaži v Strunjanu že nekaj časa pobira vstopnina očitno ...prikaži več to ni nezakonito (saj zelo dvomim, da inšpekcija o tem ni bila obveščena) ali pa si zakonodajo tako kot je pri nas že navada vsak razlaga po svoje.

  • mitjap 10:49 20.julij 2012.

    saj nisem rekel da mora policija sankcionirati upravitelja plaže...samo omogočiti ti mora dostop, torej te pospremi do plaže, če kakšen varnostnik teži mu policaj razloži da lahko vstopiš na podlati tega in tega člena v tem in tem zakonu..to je to..

  • krneki 11:25 20.julij 2012.

    ha ha ha, "policija te bo pospremla do plaže", očitno ne razumeš ali pa nočeš razumet, kaj pomeni pristojnost in kdaj lahko policist ukrepa. Bi bilo pa lepo, da bi imel vsak svojega policista, ki bi te pospremil do plaže ...prikaži več pa po možnosti, da bi za čas, ko bi bil v vodi stal pri brisači in varoval še tvoje premoženje. Pa lep dan še naprej.

  • sara 12:09 20.julij 2012.

    hahaha, danes grem v Strunjan pa tale list bom seboj vzela :)))

  • timslum 12:37 20.julij 2012.

    "Dostop do plaže mora biti brezplačen""Bralec nas je opozoril, da na slovenski obali na nekaterih kopališčih zaračunavajo dostop do morja, čeprav..."Potrebno je ločiti dostop do vode (obale morja, rek, jezer) in vstop na plažo, ki se lahko ...prikaži več zaračuna.Da imajo pri ločevanju nekateri problem, pa je razvidno že iz vsebine oz. naslova prispevka.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.