Slovenija
363 ogledov

Dostop do plaže mora biti brezplačen

Komentarjev 38
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Denis Bura 17:55 25.julij 2012.

  morje je primorsko..kot pohorsko smučišče štajersko in tko naprej..sam v njem se lohk kopa vsak človek na tem planetu..vstopnine pa prepovedat..edino če že morejo računaj naj parkink..cena pa naj bo normalna

 • erikkk 17:59 20.julij 2012.

  Če ministrsvo bo ukrepalo, upam da ukrepa čimprej da bodo vse te blagajne na obali oglobili ... Kasirajo pa takole že veliko let, pa ne vem zakaj so ljudje ves čas slepi pa jih že prej ni kdo ...prikaži več prijavil.Upam da globe padejo za vsa leta nazaj ...Ker so si lastili morje že več let in ne samo letos

 • mirko 15:09 20.julij 2012.

  Tisti ki zagovarjate vstopnino gledate predvsem iz zornega kota urejenosti plaže, nekaj pa tudi zaradi manjše gneče na plaži, saj bi tisti, ki imajo več denarja za večjo konfortnost rade volje plačali vstopnino. Pa smo zopet pri razslojevanju ljudi na ...prikaži več revne in tiste bolj premožne. Če upravitelj plaže zaračunava samo urejenost plaže in s tem prepoveduje vstop neplačnikom na to plažo, mi nekdo, ki je tako pameten naj pove, kako pa potem naj pride kdorkoli do morja, ki je vsakuomur brezplačno z zakonom omogočeno. Mogoče po zraku ?!!!

 • english.slo.tea 11:49 20.julij 2012.

  Problem pri naših uradnih osebah je nedelo. Pa naj gre za inšpektorje ali policiste. Inšpektor podkovan z vsemi žavbami delo na tem področju zavrača ali pa je povezan z kršiteljem, polpismen policist pa ni vešč razlage zakonov. Pa smo zopet ...prikaži več pri najbolj primitivnem izgovoru obeh z vprašanjem : Ali se je kršitev dogodila na travi ali na asfaltu? Tako me je namreč vprašal državni organ ob prijavi in izgovoru, zakaj ni pristojen.

 • krneki 10:21 20.julij 2012.

  174. člen Zakon o vodah (pristojnosti)Inšpekcijski nadzor nad izvrševanjem določb tega zakona in na njegovi podlagi izdanih predpisov izvajajo inšpektorji, pristojni za vode, na vodovarstvenih območjih pa tudi inšpektorji, pristojni za zdravje.Ni nadzor v pristojnosti policije, v ...prikaži več tej državi bi morala tudi inšpekcija odigrat svojo vlogo. Toliko o tem kdo ne pozna zakonodaje.

 • mitjap 10:28 20.julij 2012.

  že res..ampak potem ko pokličeš policijo ker te ne spustijo na plažo, bi pa lahko policija ukrepala in ti zagotovila vstop

 • erikkk 11:39 21.julij 2012.

  aja ... pa da ne bo zdaj kakšem bum z gradnjo bazenov , jaz bi dal še to omejitev glede gradnje za vsak primer ... ki bi obalo totalno deformirala.

 • erikkk 11:37 21.julij 2012.

  ja ampak naj se kasira kaj drugega ... obala 25 m v notranjost se ne sme v nobene primeru ali le kot zakon pravi v primeru bazena ...Da nič ni zastonj ne more biti noben izgovor da nekdo ...prikaži več računa tisto kar je od vseh.Upam da bo ministrstvo ustrezno ukrepali in kršitelje kaznovalo.

 • Žurnalček 22:33 20.julij 2012.

  Plažo lahko urejuje samo lokalna skupnost in niben gostilničar ali privatnik. Plaža se pa ne urejuje , da bi se pobiral denar za vstopnino , ampak da v ta krajevna skupnost privabi čim večje število kopalcev, ki pa lahko potem ...prikaži več " plačajo kopanje" posredno preko same gostinske in plažne ponudbe. Pa ministrstvo nima kaj gledat in ugotavljati , ampak naj ministrstvo za okolje in prostor takoj pošlje izvajalce rušitve vseh ograd na SLO obali .! Morje državljanom, kajti to je njihovo in ne od Primorcev in lokalnih šerifov !

 • wolfyy 21:13 20.julij 2012.

  true...dajmo začet prijavljat zadeve na ministrstvo. problem je da brez prijave oni praktično ne morejo nič.skratka iskat vse kotičke na SLO obali, kjer vam ne bodo dovolili vstopa, potem je pa tu še drugi problem. Že res, da ...prikaži več prehod skozi simonov zaliv dovoljujejo, vendar ko prideš na vhod v simonov zaliv ti reče da je za plačat vstopnina in ljudje, ki tega zakona ne poznajo jo bodo ali plačali ali se obrnili in če je takih na dan 1000 rata to konec dneva 2500€ v blagajni. starši jo plačujejo vsakič, pa čeprav jim že 2 ali 3 leta govorim, da naj je NE plačajo.

 • Robert Jurovič 20:02 20.julij 2012.

  hehehe Mija...verjemi, da policija pozna zakone, samo izvaja jih po svoje, ker si lahko vnaši ljubi državi vsak uradnik po svoje razlaga vse zakone.... nihče pa za to ne odgovarja, razen nas ubogih navadnih državljanov...

 • Robert Jurovič 19:59 20.julij 2012.

  Hojla Mahi,ne vem kaj imaš ti proti kretenom iz notranosti, ni pa prav, da se z pobiranjem denaraj za to našo ubogo lužo nekdo okoristi, glede urejenosti.... KAKŠNE? kje pa mamo kaj urejeno, imamo zelo grozno obalo da ...prikaži več da tako imenovanih urejenih plažah ne govorim... Tudi sam sem rojen na obali pa čeprav sem ponosni primorec, se sramujem naši mislenosti o turizmu, saj pojma nimajo ali nimamo.....

 • Niko_K_ 19:56 20.julij 2012.

  Policaji tako ali tako ne znajo nič drugega kot kasirati.Tale g. "krneki" pa je verjetno sam policaj ali pa vsaj kdo povezan z njimi, ker je prinesel klasičen izgovor, ki ga gospodje policaji uporabijo, ko je potrebno res ...prikaži več kaj narediti.. In to je.. "NIMAMO PRISTOJNOSTI".. Aha.. A pristojnost, da me kasiraš na cesti iz ljubega mira pa imaš g. policaj? In tele policaje VSI MI PLAČUJEMO! Saj drugega ne znajo, kot samo najedat poštenim.

 • titty 18:10 20.julij 2012.

  Res je! Ko pride našopirjena mladina iz notranjosti na plažo, se obnaša kot na svojem dvorišču! Vse je njihovo in "slovar" da te kap!!

 • titty 18:08 20.julij 2012.

  Nič ni nikjer zastonj!! Niti na Obali ne in ne vem zakaj bi moralo bit!

 • erikkk 18:03 20.julij 2012.

  kaj pa misliš kdo le zagovarja vstopnine...Obala ... seveda ... , samo da bodo tokrat lepo svoje blagajne pospravili v kleti...

 • drmr1980 17:59 20.julij 2012.

  Če ti nekdo nasilno prepreči vstop na javno dostopno mesto, ti grozi, ...kdo je potem pristojen za reševanje tega? Sadje-zelenjavar mogoče?

 • erikkk 17:57 20.julij 2012.

  Nihče si ne more lastit pa kasirat 25m od morja pa v notranjiost, tudi ce je lastnik ozemlja ... tepec. Zakon je jasen in glasen "Mahi".

 • mia 16:12 20.julij 2012.

  policaji bi radi vse samo ne delali red.

 • mia 16:11 20.julij 2012.

  kako je drugje ne moraš primerjati. tu je slovenija in imamo svoje zakone.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.