Slovenija
169 ogledov

Gostinec gostu zaračunal krožnik

Komentarjev 152
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Neja35 21:08 26.marec 2013.

  V piceriji Primavera če prideš po 19 uri če enročiš eno pico je druga ista ( z korožnikom ured) ZASTONJ. Tako si picerija pridobi goste z dobro potezo v prid gosta!!! Dragi Bojan že ki je vse to prišlo na ...prikaži več javno, bi se lahko opravičil, ne pa žalil češ da smo nevzojeni. jaz sama ene cele pice ne pojem z prijateljico vedno vzemeva eno za obe, naročimo tudi 2 pijači, in noben nič ne zgubi ker so pice itak same po same drage. Vaša pica 9 eur jesstako draga da sta v njej že zaračunana več kot dva krožnika.

 • depresija 21:01 26.marec 2013.

  @nja - ne vem, a si nepismen al si pa tale veleum gostilničar Bojan.. Še enkrat si preber člank! Model je naroču pizzo in to je blo to. nč razrezat, nč za dva pa bi za to še en krožnik. ...prikaži več pač, kelnarju se je sprdnl in je po svoje razmišlu, dal pizzo na pol, na dva krožnika in jima zaračunu 2 eur za k určev krožnik! pač je pob pršu na pizzo, v družbi dekleta. a to pomen, da bo ona tut jedla?! če jim kej ni prov, bi ji koj moral rečt: ''ej alo, dekletce, će ne boš jedla se lahko kar pobereš, ane.'' jst bi kelnarju reku, da sm naroču pizzo in ne pol pizze in da ne vem zakaj je še punci prnesu pol pizze, če je misnla sam neki spit z mano. odnes in prnes mi pizzo, k sm jo naroču! celo! a pol bi 4 eur od unih 2 krožnikov zaračunal kr kelnarju?! no, mogoče kužku, k sta ga mela s sabo.. banda zahojena! upam, da mu pizzderija propade!! olika, ja.. k urac pa olika! sebe naj pogleda, kmet!

 • JackD 15:12 26.marec 2013.

  Ok, recimo, da imajo res gnečo in zato zaračunavajo dodatno za krožnike. Ampak 2 evra???Lepo vas prosim. Pa z dvema evroma bi lahko vsakič ta dodatni krožnik stran vrgel in kupil novega (mu sploh ne bi bilo treba pomivati), ...prikaži več pa bi bil še zmeraj v plusu. Kam sta nas pripeljala kapitalizem in pogoltnost!

 • vili.manili 14:28 26.marec 2013.

  Oprosti, to ti pa ne verjamem. Vse rezervirano za pol leta vnaprej? Slovenska gostilna? Malo morgen... da slučajno ne prodajaš buč na tržnici al pa na kakšnem štantu? Kuhinja z razgledom... :)

 • vili.manili 14:17 26.marec 2013.

  Vidiš, te logike pa jaz ne poznam. V naših koncih vsak lahko naroči, kar želi, če kdo v neki družbi ne želi nič, pač nič ne naroči, če želi pol pice od nekoga drugega, ki plača celo, tudi nič narobe. ...prikaži več Pri vas imate očitno drugačno "kulturo". Verjetno se to pozna tudi na številu gostov.

 • siesta 14:04 26.marec 2013.

  Kaj pa tebi ni jasno.Preberi si članek, kako se gostinec zapleta..."Takšna praksa je povsem v skladu s pravili v gostinstvu in je jasno označena na našem ceniku. Se pa od situacije do situacije odločamo, ali bomo storitev zaračunali..." prva napaka.Druga ...prikaži več napaka.."Da, ampak zato pa imamo na svojem ceniku dve velikosti pic, malo za tiste, ki menijo, da ne morejo pojesti veliko, in veliko."..Sedaj pa povej, v čem pa je razlika, če naročim eno veliko pizzo in dodatni pribor,ali ap če naročim dve mali pizzi?

 • Stolp 13:39 26.marec 2013.

  Apropos olika:>>>niti pozdravijo ne in ne vprašajo, kam naj se usedejo.Hudiča nisem vedel da je treba v obični piceriji vprašati kam se naj usedeš. Ne rečem v kaki fini restavraciji ampak tam te pa tudi osebje ...prikaži več pričaka na vhodu pa ti morda sleče plaš,...Kaj ima kuža veze, tudi ne vem. Če je na vhodu napisano da se ne sme psov voditi v lokal imate pravico jih odspoviti, če pa ne pa ima kdorkoli pravico pripeljati psa. To bi gostinec morali vedeti.In mnogokje v tujini bodo rade volje prinesli dodatni krožnik brez da bi ga zaračunali. Tudi pri nas. Po tujini očitno ta gostinec ni kaj dosti potoval in jedel.

 • zdrej 13:37 26.marec 2013.

  Kar govoriš, so hruške napram jabolkom. Tisti krožnik ga ne stane več kot nekaj centov. On pa zaračuna nekajkrat več. Skoraj toliko, kot stane novi krožnik. V temu je realen problem. Problem pa še je v tem, da to pri ...prikaži večri nas ni navada. Po drugi strani me zmoti tisto o oliki. Če bo vsak gost, ki pride v gostilno moral vprašati, kam naj se vsede, potem še skoraj rabijo enega človeka zraven oz, je postrežba nekaj počasnejša. Vsekakor slabo. Če so že neke mize rezervirane, obstajajo listi, oz. označbe, česar se večina tudi drži.

 • Stolp 13:27 26.marec 2013.

  Ne glede na to kar sem spodaj napisal je pa res, da je v Sloveniji topogledno še v redu in se veliko manj goljufa kot v tujini. To pogledno so nesramni po mojih izkušnjah ravno v Italiji(tako da se Italijani ...prikaži več pri nas nimajo kaj pritoževati) in na Nizozemskem. Delno tudi še npr. Nemčija in Belgija in pa Hrvaška. Še kar pošteni so pa v Avstriji in Franciji.V Sloveniji so to posamezni ekscesi. Seveda zato nič manj obsojanja vredni. V tujini pa so ponekod z vsemi žavbami namazani, da te okoli prinesejo.

 • ocean 13:14 26.marec 2013.

  Pizza je predraga. V nakupovalnih centrih jih dobite več kot pol ceneje in pijačo pa dobite za petino cene, ki je razvidna iz prikazanega računa. Pa še čakati vam ni potrebno več kot pol ure. Že se pa želite vsesti ...prikaži več in malo poklepetati, pojdite tja štirje in naročite samo eno pizzo brez pijače. Prvi razreže pizzo na štiri dele in poje svojo četrtino. V serviet obriše potem pribor in krožnik poda naslednjemu in tako do konca. Morda še kaka skrita kamera ne bi bila odveč, da bi se gledalci ob prikazu posnetka malo pozabavali nad reakcijami lastnika, ki nima rad svojih gostov.

 • kapibara 12:55 26.marec 2013.

  Ja pogrinjek, ki je zamene vedno sporen..!! Ampak za njega dobiš vsaj nekaj za v usta..To je izum Italijanskih lupilcev strank, .. Gostilna v Izoli, tik ob notranjem parkitišči , ker sem ga zavrnu, mi je prijazna gostilničarka o ...prikaži večo pogrinjku ogromno povedala, sem bil pa zadovoljen z razlago in sem ga sprejel+pojedel in plačal

 • vili.manili 12:55 26.marec 2013.

  Ven bi jih nagnal, ker sta si pico razdelila in nista pila šampanjca?

 • titty 12:41 26.marec 2013.

  Ta gostilna je vedno polna Italijanov. Oni očitno plačajo vse in so s hrano in postrežbo več kot zadovoljni. Sicer pa so še druge gostilne, kjer ne zaračunajo dodatnih krožnikov, zato pa zaračunajo pogrinjke po od 2 do 5 EUR.

 • vili.manili 12:30 26.marec 2013.

  Na, kapuhs, prijavi potem še tele, da boš dosleden: https://www.google.si/search?hl=sl&q;=ra%C4%8Dun&bav;=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm;=bv.44158598,d.ZWU&biw;=1920&bih;=1072&um;=1&ie;=UTF-8&tbm;=isch&source;=og&sa;=N&tab;=wi&ei;=soZRUcvyKci57AbPsYC4BQ#um=1&hl;=sl&tbm;=isch&sa;=1&q;=ra%C4%8Dun&oq;=ra%C4%8Dun&gs;_l=img.3...0.0.0.7358.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0.ekwqrh..0.0...1..7.img.9xDclMuB2ZY&bav;=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm;=bv.44158598,d.ZGU&fp;=671734b8e80cc4b2&biw;=1920&bih;=1072(povezava do Google Photos)

 • Stolp 11:59 26.marec 2013.

  To je pa zato ker se ljudje ne zavedajo svojih pravic in ker ne pregledajo skrbno računa preden plačajo. Ker je razširjena neka fama, da je nevljudno pregledati račun predno se plača. Seveda se ga pregleda in to dobro! Jasno, ...prikaži več da to taki goljufi namerno izkoriščajo. In tudi to da se 90% gostov ne upa pobuniti.Jaz imam prakso da se za vse cene vnaprej pozanimam in seštejem koliko bo prišlo. Če se ne ujema, pregledam račun in če je kaj dodatno zaračunano mora to pisati oz. biti objavljeno v ceniku. Če mi kaj prinese kar nisem naročil(npr. kruh), NE PLAČAM. Če je natakar pošten, dobi napitnino, če pa me je samo poskušal nategniti pa NE.

 • ekonomistas 21:02 26.marec 2013.

  Upam da bo kmalu imel prazno gostilno. Dobival bi rad, dal pa nič! Pridem tja samo iz razloga da se najem in napijem, za to mu pošten plačam, lepo se obnašam, ne motim gostov, ne kompliciram, potem pa mi omejenec ...prikaži več zaračuna dodaten krožnik in to za 2 eur hahahha. Dolgo ne bo obratoval na tak način.

 • nja 18:10 26.marec 2013.

  kakšno jokanje in stokanje. Mislim, da je naredil slona iz muhe. Jah, pa naj ne hodi tja, če mu ni povšeči. Preprosto. Sicer pa dodaten krožnik se ravno tako mora umiti (voda, detergent, elektrika)-mi je normalno, da se ga zaračuna-v ...prikaži več kaki višini, pa je domena gostinca.Lahko pa s punco ne bi komplicirala in bi si narezala trikotnike in jedla z rokami, imela en skupen krožnik, pa niti ne bi vedel, da obstaja cena za dodatni krožnik :)))

 • kapuhs 16:07 26.marec 2013.

  Gross

 • kapuhs 14:42 26.marec 2013.

  Še prej pa tisti radio, kjer ta radijec opleta z ropotuljo.

 • Neja35 11:56 27.marec 2013.

  vse to za samo 20 eur:)

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.