Slovenija
497 ogledov

Inšpektor vas lahko kaznuje

Komentarjev 38
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • malonaokoli 08:08 26.marec 2016.

    Slovenija je zagotovo edina država v svetu, kjer se kaznuje ljudi, ki hočejo delat in pošteno živet brez socialne podpore !Namesto da bi država omogočala brezplačno objavo ponudbe in povpraševanja za malo delo ki ne presega 500 € zaslužka ...prikaži več na mesec, se gredo birokrati ringa- raja.Avstrija je res 200 let pred našo miselnostjo in dejanji.

  • tomaz 12:52 27.maj 2013.

    Nekdo tu laže, ker po zakonu o preprečevanju dela na črno za oglaševanje dela na črno odgovarja lastnik medija, torej v tem primeru FB. Tržna inšpekcija lahko oglobi le FB, FB pa lahko toži oglaševalca, če ima to v drobnem ...prikaži večem tisku tako zaščiteno. Samega oglaševalca lahko tržna oglobi le, če mu dokaže da je dejansko dela na črno tudi izvajal, torej z dokazii, da to delo na črno v resnici oglaševalec tudi praktično izvaja...

  • tomaz 14:41 27.maj 2013.

    Ivo, dejstvo je, da je naša folklora izogibati se davkom, čeprav se strinjam z tvojim razmišljanjem. Samo enkrat bo pa potrebo tudi to sivo ekonomijo zajeziti...Ozri se malo po sosedih in kaj hitro ti bo jasno od čes živijo in ...prikaži več kako. Žalostno je to, da glih kamorkoli se obrneš je sama lumparija prisotna. Zaradi sive ekonomije je zagotovo "urdna" brezposelnost večja. Po drugi strani je pa tako, da je prisiljen tudi kak obrtnik kaj narediti brez računa, ker enostavno ne preživi drugače v poplavi "konkurence šušmarjev".

  • zic 10:46 27.maj 2013.

    s kakšnimi bedarijami se imajo čas ukvarjat...kaj je vse na FB, potem bi bil lahko vsak ki je vpisann v to družbeno omrežje kaznovan

  • Bojan Pesek 11:07 27.maj 2013.

    če bi naše inšpekcije in davkarija pobirali denar tam, kjer ga že leta NE USPEJO pobirati, tudi primanjkljaja v državni malhi ne bi bilo!ampak - kje je najlažje pobirati? pri malem človeku, ki bo na FB kolegu napisal, da ...prikaži več mu bo spekel torto!živela senčna stran Alp!

  • mph 11:31 27.maj 2013.

    Sicer se strinjam z njeno ugotovitvijo, da bi večina rada prišla bolje skozi, ampak ne bi rekel, da so varuške, ki delajo na črno, problem te države.

  • privat 11:46 27.maj 2013.

    Pa bog ne daj če si s.p. in si si kupil nove čevle,položil dva kvadrata novih ploščic pred vhodom..takoj te samozvani inšpektorji čekirajo,spremljajo in posledično kaznujejo..!! ...Če si pa kupiš mercedesa .. pa se neopazno obrnejo v drugo smer..

  • Ivo 11:53 27.maj 2013.

    V naši firmi so bili v zadnjem mesecu trije inšpektorji. Vsak z drugega ministrstva, vsak nekaj svojega hotel... Očitno vlada misli tako služit v bodoče. S kaznimi za prometne prekrške je premalo denarja...

  • občan-1 13:51 27.maj 2013.

    Če vprašate mene ! Ne vidim nobenega problema, če nekdo oglašuje preko spleta.S tem daje svoj naslov, dejavnost, itd. Stvar inšpekcije pa je, da preverja legalnost njihove dejavnost. Tu nikaj dodati, vse je OK.

  • lojzka555 12:30 27.maj 2013.

    seveda, ce samo malo krades je cist okko se pa naucis, pa krades vec in vecin sele ko krades veliko, naj bi te lovili? spremeniti je treba miselnost, prej ne bo bolje

  • lojzka555 12:31 27.maj 2013.

    sej pri malem cloveku ga ze leta ne uspejo pobratikoliko je sive ekonomije? ce ne bi bilo toliko dela na crno, bi bilo vec sluzb in manj davkov

  • murderone 18:04 27.maj 2013.

    Vojna ,vojna ,vojna..................................................................................................................!

  • Jurka 20:01 27.maj 2013.

    Nekateri res nehote storijo prekršek, večinoma pa je to namerno. Recimo na www.varstvo.net se zdaj točno vidi katere varuške nimajo prijavljene dejavnosti in edino prav je, da so tako uredili.

  • Jurka 20:02 27.maj 2013.

    Facebook je zaenkrat še sivo področje, tako za inšpektorje kot tudi za prekrškarje.Nekateri res nehote storijo prekršek, večinoma pa je to namerno. Recimo na http://varstvo.net se zdaj točno vidi katere varuške nimajo prijavljene dejavnosti in edino prav je, da so tako uredili.

  • Jurka 20:04 27.maj 2013.

    Ti dam prav - dvojna morala. Začne se pri državnih organih, slab zgled pa vleče tudi ostale državljane. Kdo bo prvi začel? :)

  • nasha71 21:25 27.maj 2013.

    ja boga ženska, kakšne pa klobasaš

  • mph 11:34 27.maj 2013.

    Sem pozabil dodat ... bolj se je za zgrozit, s kakšnimi KRETENSKIMI NEUMNOSTMI se ukvarjajo ti naši vrli inšpektorji. Jasno, da potem ni časa za obiskat don Vita in njegovo 380m2 posestvo, če pa morajo nadzirat na Facebooku, da ne ...prikaži več bi slučajno kakšna varuška dobila delo na črno. ... Mislim, da je to razlog, da odstopi komplet vodstvo inšpekcijskih služb in si najde neko bolj družbeno koristno delo (najbolj v tovarni za kakšnim strojem).

  • privat 11:37 27.maj 2013.

    kaka država...gnila z dušo...gremo zopet po revežim!! Naj policija in drugi inšpektorji raje iščejo vzroke za današnje gospodarske vzroke,zakaj? Ker enostavno niso odpravljeni...še vedno se krade in strogo verjamem ,če daš koverto te nebo noben štrafal..če pa ne daš ,si ...prikaži več pač revež in zato plačaš in posledično boš moral zapreti firmo!!! Pravim ena ne iskrena grezenca od pravice v državi! In nekateri pravijo da vodijo TAKO državo!! Pa kaj ne vidijo da to ni d od države..le ena korupcijska ,mafijska naveza oblastnikov!

  • tomaz 13:00 27.maj 2013.

    Vsi, ki delajo na črno so problem te države, žalostno je da je bil zakon zminiran v prejšnji vladi. Saj zato pa mamo probleme preživetja malih obrtnikov, ker je cel kup šušmarjev, ki isto storitev naredijo ceneje kot tisti, ki ...prikaži več, ki odvaja tudi cesarju. To je naša folklora na žalost, veliko jih dobro živi, dobivajo pomoč od države zraven pa mastno služijo z delom na črno, hodijo na dopuste, igrajo tenis in golf in se nam smejejo v brk...

  • aunt1918 17:54 27.maj 2013.

    Svašta ! To je pa vredu, da te povabijo na razgovor za službo in ti rečejo, da bo sprejet tisti, ki bo za delovno mesto plačal ? Al pa, ko ti od plače vsaki mesec trgajo 25% zato, ker so ...prikaži večo te sprejeli v službo. In tisti delodajalci, ki ti že v naprej določijo pogoje: moraš imeti s.p., svoj avto in pred podpisom pogodbe 1.5 cm debelo plavo kuverto. Takim inšpektor ne more stopiti na prtse. I tem ne piše na fejsu. In česar na fejsu ni, to ne obstaja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.