Slovenija
34746 ogledov

Janša bi vam dal 29 evrov višjo plačo, Golob le 11 evrov

Komentarjev 145
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 4krogci 07:39 15.december 2022.

    JJ nam bi dal višjo plačo? ma nemoj...a zdej nam ze on izplačuje plačo al delodajalec??? Drugace pa se je z eletos lepo vidlo kako ta njihov izracun o visji plači ne pije vode...ja je blo par € visji prihodek...posledicno ...prikaži večo pa po drugi strani nizji otroski dodatek, visji vrtec,... seveda so pa bili uni z najvisjimi dohodki in politiki na dosti bolsem...eee to pa ja...pač poskrbu za svoje....tisti z plačami nizjimi od povprecne pa zelo na slabsem!!

    • h4ck3r 08:39 15.december 2022.

      Ja ni nam ker je sedaj Golob vse skupaj skoraj izničil. Je pa bil zakon sprejet pod prejšnjo vlado, tako da kakorkoli se obrneš bi po njegovem imeli višjo plačo, po Golobovem pač ne.

    • oneh 08:52 15.december 2022.

      V istem članku piše da bi Janša dal eno, Golob pa drugo. Pol pa levaki kažejo svoj podn od inteligence, kako Janša ne izplačuje plače. A Golob jo pa? Da pa je stvar v tem, da bi nam Janša manj ...prikaži več vzel kot nam bo vzel Golob pa je za levakarski intelekt itak nekaj nedojemljivega. Namesto da levaki delate bedake iz sebe uživajte svobodo in plešite, plešite, plešite... dokler še boste lahko.

    • rd2dmk2 09:33 15.december 2022.

      torej kje pa piše da bi vamm direktorji dali enako plačo? saj ste nekoč videli kako so politiki na zahtevo menedžerjev znižali davke firmam, češ da bo več razboja in novih delovnim mest in večje plače. no kaj je iz ...prikaži več tega ratalo. NIČ ! čist nič razen da so direktorji in lastniki imeli več v žepu. torej, naučite se nekaj BORITE SE ZA VEČJE BRUTO PLAČE.

    • h4ck3r 12:15 15.december 2022.

      rd2, borimo se vsak dan, če pa pri tem še država kaj primakne ne samo vzame, pa tudi ne bo škodilo. Pa pri enaki plači, bi imel večjo izplačilo. Kaj si pa mislil s tem "torej kje pa piše da ...prikaži več bi vamm direktorji dali enako plačo?"

    • Ender3 14:22 15.december 2022.

      h4ck3r eni so se nekoč borili da so, ustvarili veliko bančno luknjo potem pa, iz nemoči in obupa klicali trojko..

    • h4ck3r 14:38 15.december 2022.

      Ender3, spomin zlate ribice ali pa samo selektivni spomin?

    • rd2dmk2 16:02 15.december 2022.

      torej h4, kaj sem mislil, ko pride olajpava v veljajo se lahko firma spomni in zniža plače. ja čist preprost vsem potala nove pogodbe. firma nižji bruto-bruto in s tem več za lastnike, delavci pa enak neto izplen. in ne ...prikaži več mi govort da se to ne sme. pri nas se vse sme, doker bo generalna sekretarka sindikatov dobivala plačo iz polducata koncev ( sindikat, državni svet, banka, itd ) torej sedaj veš. sedaj pa Mlakarja v CD pa nabrusimo motorke.

    • McBobo 19:13 15.december 2022.

      Saj narod ne rabi denarja, so na volitvah to pokazali. Upoštevajo predvolilno obljubo golobajsa, da bi denar zapravljali samo za bedarije.

    • h4ck3r 08:45 16.december 2022.

      rd2...za tebe smo že ugotovili, da ne rabiš denarja, tako da kakršenkoli tvoj komentar v tej smeri je samo nabijanje. Sam ne poznam nikogar, ki bi se ga branil, razen tebe, ki ne samo da zagovarjaš trenutne poteze kot dobre, ...prikaži več to kaže samo na obsedenost ali z anti-janšo ali pa s trenutno vlado in nikakor ni povezano s treznim razmišljanjem. In to kar govoriš o novih pogodbah...pa od kje potegneš takšne zgodbice?

    • h4ck3r 08:49 16.december 2022.

      rd2...kot prvo nove pogodbe ne rabiš podpisat in ostaneš zaposlen po stari. Če je grožnja z odpovedjo...kar naj, dobiš odpravnino + če danes na trgu ne najdeš vsaj enakovredne službe, si pač žal res nesposoben. Kot drugo, pa inšpekcijske službe ...prikaži več še vedno opravljajo svoje delo, preverjeno. Res da ne samoiniciativno, pa vendar se po prijavi vseeno sproži postopek. Nenazadnje, pa bi takšna poteza bila zelooooo zanimiva tudi za novinarje. ;-)

    • rd2dmk2 09:55 16.december 2022.

      h4 , od kje tebi ideja da se jest denarja branim. glede pogodb pa.. ljubček dragi, pa včerja je na tem portalu članek o spremembi pogodb o zaposlitvi. halo, torej kje ti živiš, na luni ? jest ti pišem o ...prikaži več tem kar se dogaja ( trenutno na RTV SLO ), ti pa pravljice nazaj. firma lahko vvsakem trenutko naredi prekvalifikacijo delovnih mest in s tem tudi ovrednotenje, glede na odpoved pa. ja takole je mladi junc gre lahko kamorkoli, 50 plus pa je omejen, s čim ? z delovnikom z bremeni z ...

    • rd2dmk2 10:03 16.december 2022.

      kaj nisi bral o prezimovanju gradbincev na zavodu za zaposlovanje ? kak ima od tega ? no kaj? nadomestilo ? beri pogoje kako do tega prideš ! delovno dobo ? mogoče.. je to zimsko oddajanje odpovedi normalno ? dobijo ti ...prikaži veči medoti , ki prezimujejo odpravnine ? ne me imet za glupega. in za povrh, če ne podpišeš nove ti z uveljavitvijo preneha delovno razmerje in si na cesti, in to je odpoved iz krivdnih razlogov, tako da ti odpravnina ne pripada. lahko imaš probleme celo priti na zavod. pa lep dan

    • h4ck3r 10:22 16.december 2022.

      jao jao moj rd2...pa sem že mislil, da si sogovornik, ki vsaj razume delovno zakonodajo, pa si me razočaral. Kot prvo ti povem, da mešaš sadje, z zelenjavo poplakneš pa s pivom in to bolj spominja na kakšno debato v ...prikaži več gostilni. Prvo, sprememba kolektivne pogodbe je ena stvar in nikoli, berei še enkrat NIKOLI se ni in ne bo spremenila na slabše. Torej to se dogaja na RTVSLO, kjer so vsi dobili nekaj, eni razrede drugi višjo odpravnino itd.

    • h4ck3r 10:27 16.december 2022.

      Druga stvar pa je sezonsko delo, kjer je že v pogodbi jasno definirano pod kakšnimi pogoji oz. kdaj preneha pogodba in ali je to samo za jasno določeno obdobje ali pa bo potrebna nova pogodba. To so sezonska dela in ...prikaži več sam ne poznam nobenega resnega gradbenika, ki bi to delal, saj so vsi preko glave zasedeni.

    • h4ck3r 10:30 16.december 2022.

      Če ne podpišeš nove pogodbe ti velja stara, če seveda ni vsebovala člena do kdaj stara velja. In z uveljavitvijo nove, tebi stara ne peneha avtomatično, na kateri podlagi bi ti? Lahko ti edino tako da dobiš odpoved, ampak to ...prikaži več pomeni odpoved s strani delodajalca, odpravnino in nadomestilo. Nikoli in nikdar pa ne krivdno odpoved. Tako da ljubček dragi, malo poznavanja delovnopravne zakonodaje ne bi nikomur škodilo. In ja govorim iz izkušenj, ker sem sam bl v podobnih situacijah.

    • rd2dmk2 10:34 16.december 2022.

      ok kaj je zate kolektiva pogodba ? lahko bi tudi napisal pogodba podjetja. glede sezonskih pogodba pa, kaj mene zajebavaš, beri članke na tem portalu pa boš našel kaj se dogaja. vejetno samo jest berem napisano. če imaš pogodbo, za ...prikaži več določen čas ne moreš na zavod. kako pa potem ti gradbinci pridejo ? kaj če bi enkrat prebral pozorno, ma saj nima smisla prepričat prepričanaega v svoj neprav. grem na pivo.

    • rd2dmk2 10:38 16.december 2022.

      ljubček moj si kdaj prejel novo pogodbo o zaposlitvi v istem podjetju, ker je podjetje spremenilo pogodbo o "podjetju" in je s tem tudi spremenilo plačne razrede in opise delovnih mest. verjetno nisi. jest sem. in tud vem kako so ...prikaži večo advokati in sindikati namto razložili. torej mogoče nekoč je obstajal neka druga slovenija kot danes. mogoče. sicer pa kot sem dejal beri članek o RTV pa ...

    • h4ck3r 11:48 16.december 2022.

      rd2...saj pravim, preberi si vsaj tisti del o tvojih pravicah iz delovnopravne zakonodaje in boš videl, da ni ravno tako kot razlagaš. Tudi če podjetje prestrukturira delovna mesta, ti plača ostane enaka, pa če greš iz vodje obrata na čistilko, ...prikaži več, če seveda ne podpišeš, da se strinjaš z nižjo plačo. Podjetje ti je prvo dolžno poiskati enakovredno plačano delovno mesto in če ga ne najde, te lahko odpusti ampak z vsemi pripadajočimi ugodnostmi.

    • h4ck3r 11:54 16.december 2022.

      Sicer pa tudi sezonskim delavcem (pogodba za določen) pripada odpravnina, če delajo več kot 3 mesece. Delavci bi se morali začeti zanimati še za kaj več kot dopust in € konec meseca, pa bi bilo izkoriščanj veliko manj ali pa ...prikaži več vsaj težje. Tako pa vsak misli da mu pripada oh in sploh € na mesec za narejeno OŠ za trakom, tisto kar pa mu po zakonu dejansko pripada pa jih zelo malo ve, ker pač je potreno kakšno stvar več razumeti...žalostno, niti lastne pogodbe marsikdo ni niti prebral.

    • rd2dmk2 14:32 16.december 2022.

      ja v teoriji imaš prav v praksi pa sem jest osebno dvakrat izkusil to kar ti opisujem. in kaj ti pomaga odpravnina. a veš kolikšna je ? pa veš koliko je nadomestilo na zavodu in za kakšen čas. res obogatiš. ...prikaži več sicer pa kot sem dejal v moji karieri sem dvakrat naletel na tako situacijo in to dve slavni firmi, sicer nobena več v slovenski lasti. in greš in spokaš kufre. pri novem delodajalcu pa dodatek na delovno dobo. e niga več. pa si na boljšem , a ne ?

    • h4ck3r 06:57 19.december 2022.

      No to pa je razlika v razmišljanju...za mene odpravnina in nadomestilo, pomenita samo dohodek za pokritje nujnih stvari za vmesno obdobje, dokler se ne najde druge službe. To je malo drugače kot odpravnina ob pokoju, kjer gre za nagrado. Smo ...prikaži več pa slovenci preveč navezani na enega delodajalca in stežka menjamo službe, pa naj bomo še tako nezadovoljni ali pa izkoriščani...žalostno, da se tukaj ne zmoremo postaviti za sebe.

    • rd2dmk2 09:00 19.december 2022.

      h4 o verjemi da se znajo postavt za sebe. samo tako da sebe poveličuje sodelavca pa potunka. sam sem šel iz firme , ker sem zvedel kako eni vlečejo 3 plače, sodelavcu pa minimum v tej firmi. in tisti, ki ...prikaži veči je s treh koncev vlekel, je vsak dan pri direkturji jokal in špecal. ostali pa dela od jutra do večera. in ko greš k direktorju in mu to mal predočiš, pa ugotoviš,da direktor nima rad ljudi ki delajo , ampak tiste, ki mu rit lezejo. saj vedno najde bedake, ki delajo kot vol, vsaj nekaj česa.

    • h4ck3r 10:55 20.december 2022.

      rd2...tu se pa strinjava. Delati s slovencem kjerkoli, seveda ne z vsemi in obstajajo izjeme, ki tudi drugemu privoščijo, je vedno naporno. Nevoščljivost je vrlina, katero poznajo pri slovencih tudi v tujini. Razlika nastane samo tam, kjer je šef dejansko ...prikaži več strokoven in ni na enakem nivoju nevoščljivosti.

  • Avatar Leon
    Leon 09:04 15.december 2022.

    Janez je opravil šnelkurz v Dobu . Njegov cimer in mentor strokovnjak za davčne prevare ga je naučil kako lahko nekaznovano kradejo državljanom v Sloveniji.

    • oneh 10:46 15.december 2022.

      Oh Leon, Leon... Si sploh prebral, kakšno bedarijo si zapisal? Levaki imate absolutno oblast. Imate vlado, večino v parlamentu, Golob hara po policiji, puškometalec v koruzo hara po vojski, sodstvo je itak levo na kubik... pa veste, da Jenez krade ...prikaži več nam vsem in ste tako nesposobni, da mu to ne preprečite. Očitno bo moral Janez nazaj na oblast, da bo lahko preprečil svoje kraje, vsem nam. Tak da- nemsto da klamfaš idiotizme uživaj svobodo in pleši, pleši... dokler še boste.

    • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 12:10 15.december 2022.

      se pravi, da je janez v bistvi eno uboho revše, a to praviš?

    • Ender3 14:29 15.december 2022.

      batom ni samo revše je, zelo bolno in nemočno revše..Namesto, da bi se ga sekta odrešila, skrbijo in podaljšujejo njegovo agonijo. Večnost je, samo fikcija !

    • Avatar Leon
      Leon 14:59 15.december 2022.

      Slovenski pacient čigar zdravljenje drago plačujemo Slovenci .

  • viljem 08:39 15.december 2022.

    Janša bi itak dal vsakemu 10000 €, da bi te lahko potem prodal skupaj s službo madžarom ali komerkolu drugemuin da te potem lahko biča in zaplinja po mili volji, ker si idiot.

  • Gartner54 08:36 15.december 2022.

    ha ha ha ... JJ še nikoli ni dal ničesar, ker razen tistega kar je ukradel, nima ničesar. Vse kar je "dal", bomo Slovenci še dolgo odplačevali in dal je samo zato, ker je mislil, da smo ljudje neumni in ...prikaži več nas lahko podkupi z nekimi "bonbončki" :) Te njegove bon-bončke pa bomo odplačevali še najmanj 2 ali 3 generacije.

    • h4ck3r 08:38 15.december 2022.

      Še vedno trosite te iste bučke, predvolilno obdobje je mimo, zmagali so, sedaj se pa začenja obiranje naroda do kosti. Z malo več finančne razgledanosti in samoiniciative, bi pa videl koliko denarja dejansko pride in gre in kdo bi pokrival vse skupaj. ;-)

    • Željko 08:40 15.december 2022.

      Ti si preprosto neumen

    • Gartner54 09:23 15.december 2022.

      Željko - na srečo živim v dražavi, kjer je nas več, kot vas.. Samo za informacijo, tudi ti si za nas "neumen", ampak lahko mi rečeš 1000x, da sem neumen, pa bom še vedno vesel, da imam drugačno mnenje od tvojega.

    • rd2dmk2 09:30 15.december 2022.

      h4ck3r, daj preveri koliko cepiv je šlo v kanal in koliko se jih MORA po pogodbah redno kupovat na zalogo. in sedaj tiste miljone primerjaj z denarjem za takoimenovane civilne družbe. no dej naredi domačo nalogo in nas seznani. pa ...prikaži veča da vidimo rezultate. če mi dokažeš, evo imaš moj glas in še kaj.

    • h4ck3r 12:12 15.december 2022.

      Torej, če se MORA kupovati na zalogo, potem bodo kupovali vsi. Tisti prej, tisti zdaj in tisti potem? Drek se pa obeša samo na eno osebo in stranko, pa čeprav vsi preostali delajo enako. Vsak € za raznorazne NVO-je, razen ...prikaži več nekaterih mogoče res koristnih, je stran vržen denar. Torej daš za cepivo ali pa NVO, v vsakem primeru si ga slabo porabil.

    • Ender3 14:34 15.december 2022.

      h4ck3r zakaj se drek obeša samo na sekto? Za to, ker ga sproti dela in vsiljuje drugim. Ampak z drekom ni vredno delati zalog, ker smrdi po dinastiji iz Trstenjakove.

    • rd2dmk2 16:04 15.december 2022.

      h4 mal si spregledal, da je slovenija poleg 8 članic EU podala zahtevo za revizijo nabavnih pogodb. torej se nekaj da. če se hoče in če nimaš ravno masla na glavi, ki se mu pravi nabavna provizija.

    • h4ck3r 08:39 16.december 2022.

      rd2...počakajmo na izzid revizije...samo podajanje zahteve je sicer pravilno, ampak glede na dosedanje delovanje vlade, so nameni popolnoma drugačni, kot pa bi bili, če bi npr. Šarec dokončal svoj mandat. Takrat sem prepiračn, da zahteve sploh ne bi bilo. Sam ...prikaži več se strinjam, da se odpove, ker cepiva za covid, vsaj trenutno nimajo več smisla, ampak ta revizija je samo manever vlade, ki ga bo izkoristila za izgovor ob naslednjem zaje....

    • rd2dmk2 10:22 16.december 2022.

      oh pa ti nič ne verjameš. 9 držav noče več kupovat cepiv. NOČE. vsaj ne po tistih pogojih pred 2 leti. ti pa nek manever. jest verjamem da uboga SLO ne more kaj proti Uršuli, ki podpisuje pogodbe z Pfeizerjem ...prikaži več za celo EU in nam tala cepiva zraven pa račune. a ste mar mislili da so zastonj ? počalite da dobite račun za turistične bone. in bo Golob kriv ? ja imaš pa prav Šarec je kriv je je odnehal . si pozabil kdo je bil zraven ? DESUS in SMC. daj vzem en bilobil pa čitaj staro čtivo za obnovo

    • h4ck3r 11:38 16.december 2022.

      rd2...kdo pravi, da je zastonj? Je pa zanimivo, prvo je bilo napačno solo naročanje in bi morali preko EU, sedaj pa že to ni ok. Pogodbe so zato, da se ena stran ne more samovoljno premisliti. Sem pa zato, da ...prikaži več se odpove tako pogodbo kot proizvodnjo, dokler ne bo spet potrebno cepivo. Glede bonov pa je tako, da tiste z veseljem plačam, saj sem jih tudi sam dobil, za razliko od danes, kjer ne dobim nič, plačevati pa ravno tako moram.

    • rd2dmk2 14:37 16.december 2022.

      h4 nečesa ne dojameš, tisti boni so vir inflacije. točno tisti turistični boni. zakaj noben ne zna potegnit cenikov 3 mesec pred omembo teh bonov in 3 mesece po njihovi omembi. cene v Kr.gori še šle ko apolo proti luni. ...prikaži več in misliš da so ostali proizvajalci bli mirni. kaj si pa dobil za tiste bone. nič. zraven si pa plačal ko nor. slovenska obala 1 nočitev za bon, 30 km južneje pa za enako ceno skor cel teden. in. so šle cene nazaj? ne ! sedaj pa je problem inflacija bezlja, vsi pa hočete več.

    • h4ck3r 07:02 19.december 2022.

      Poglej zasedenost Kranjse gore, pa potem povej, če je predrago. ;-) Se pa nekako ne morem strinjati, da so boni vir inflacije, saj so zneski tukaj veliko veliko VELIIIIKO prenizki. Prej se usmeri v banke, poceni kredite in pa nepremičnine, ...prikaži več skupaj za gorivom, pa boš našel globalnega krivca...dvomim nekako da je JJ s svojimi boni bil dovolj močan za inflacijo na svetovni ravni. ;-)

    • rd2dmk2 08:55 19.december 2022.

      h4.. kr gora je polna . ja je. bled tudi. pa kaj ima bled za ponudit turistu ? nič. kremšnito , grad, otok in vintgar. pa je konc 5 ur pa si gotov. h4 pejd za hec na internet poišči ...prikaži več hrvaško občino Bele in tam išči turistične destinacije. kamp: bungalov 125m2 prostorov, lasten bazen 1200m2 parcela. cena ? jo ni! sam za hec dodatno ležišče za otroka do 12 let 100€/noč. e ocvirk. ocene gostov, romunija, bolgarija, češla. poljska.. same revne države.. pa zasedenost ?tolk o kr.gori.

  • Avatar luckyss
    luckyss 08:43 15.december 2022.

    Vse to je zapuščina Janševe vlade, zakoni, ki niso izvedljivi, obljube, ki ne bi bile uresničene in prazna blagajna..Ko pa plačujete gospodinjstva štrom po 16 centov namesto nemških ali bellgijskih 55-75 centov KWh, pa ste tiho...Ovce zarukane, bolj ste butaste, ...prikaži več bolj neosnovano jamrate..

    • Željko 08:57 15.december 2022.

      Tvoj galob - komunist si z deljenjem denarja - pomoč v elektriki ... kupuje samo socialni MIR in popolnoma nič drugega. Drugače bi bili že protesti tako kot so v Nemčiji! Počakaj še malo ko denarja zmanjka oz ne bo ...prikaži več možno več kreditov dobivati. Trenutek streznitev je blizu in galob bo odfrčal z svincem v riti

    • Avatar luckyss
      luckyss 09:02 15.december 2022.

      Ti si šele kreten...Poceni elektrika ni socialni mir, ampak pogoj preživetja za večino Slovencev. Bi rad dal polovico dohodka za elektriko, polovico pa za hrano...Izvoli..pokliči Janeza nazaj..;))

    • Avatar luckyss
      luckyss 09:05 15.december 2022.

      In kako zarukan moraš biti, da Golobu očitaš komunizem, najbolj skrajnemu komunistu pod slovenskim soncem Janši pa lezeš v lopovsko rit ?!

    • Željko 09:09 15.december 2022.

      Sem ti povedal da ko bo denarčka sfalilo in ga sigurno bo, boš plačeval isto kot v Nemčiji in takrat bodo protesti in jaz bom tam. Pa da vidim govoričenje tvojega butastega ptiča o neuporabi vodnega topa. Po večini Evrope ...prikaži več so protesti ker jim drugje ne dajejo takih bonbonov kot tvoj galob

    • Željko 09:14 15.december 2022.

      Zarukan si ti če misliš da bomo vsi delavni ljudje Slovenije plačevali vam levakom - lenuhom. Ne bo šlo rešitev je na dlani siva ekonomija potem si pa vi višajte minimalne plače do neba če jih boste lahko izplačevali. Galob ...prikaži večb + Mesec = komunizem

    • Željko 09:19 15.december 2022.

      Pa itak kako češ tebi slepemu levaku kaj pokazati, ste ko furmanski konji ma slabši tej konji samo ne vidijo vi levaki ne vidite, ne slišite edino kar ste zmožni čutiti je vaš lasten smrad

    • Avatar luckyss
      luckyss 09:25 15.december 2022.

      Tableeetooo.......Željko, tableto si zjutraj pozabil vzet...

    • rd2dmk2 09:39 15.december 2022.

      Željo daj malo preveri koliko je dobila Italija od EU za premostitev trenutne krize samo letos. no daj , pa nas razsvetli. me zanima ali boš znal zapisat tiste miljarde. če bi SLO dobila samo procent promile tistega, mamo vsi ...prikaži več eno čudovit regres in prekrasno božičnico, z novorojnčki in stoletnimi penzionisti vred.

    • Avatar NX11
      NX11 09:40 15.december 2022.

      Fakis, drugim očitaš zabitost, sam si pa idiot in manipulator brez primere. Popolnoma vse kar napišeš je laž ali manipulacija. Zdaj si našel elektriko, ki je tudi bila subvencionirana pod prejšnjo vlado. Zamolčal pa kako golob kadruje, da je dal ...prikaži več hse 500 milijonov... Če so tvoji, ni nobene težave, če svojo poročno pričo nastavi, pripeljal je debeljaka, ki je potopil gorenje in mercator. Nehaj se že enkrat oglašat gnoj smrdljiv

    • Željko 09:43 15.december 2022.

      Žal pod vašo vlado tud do tablet ne bom mogel več priti ker ni več zdravnikov ki bi mi jih dali. Galob trenutno v zdravstvu dela obljubljene stresne teste, ko bodo končani bomo edina država na svetu kjer ne bo ...prikaži več niti enega dohtarja več.

    • Avatar luckyss
      luckyss 09:47 15.december 2022.

      Kot prvo, glede na evropsko energetsko krizo, je zadnje kar si lahko privoščimo nestabilen HSE in če si pameten, boš tja nastavil človeka, ki mu zaupaš...Očitno nima brata, pa je dal poročno pričo.. Kaj bi ti rad, da tako mesto ...prikaži več dobi nek Janšev petokolonaš...Potem je bolje, da Golob takoj poseje koruzo in od Janeza kupi puško..

    • rd2dmk2 09:49 15.december 2022.

      NX11 500 miljonov ni darilo, je kredit, ki se mora vrnit. je pa neke vrste dokapitalizacija, ker je treba najet kredit. dajte se malo poučit o finančnem poslovanju. verjetno vi desni poznate samo eno: kar pide gre v žep.

  • viljem 08:41 15.december 2022.

    samo idioti in sužnji se ne znajdejo v svobodi!

    • Željko 08:59 15.december 2022.

      Viljem ko so pamet delili očitno nisi bil nič zraven

  • jakec1575 07:55 15.december 2022.

    G.Zalaznik. dajva se na pisat od kje jansi denar. Pojdite na surs. Poglejte podatek dolg drzave jan 2020, maj 2022. Odstejte nepovratno eu pomoc za covid. In dobili boste rezultat. Ce dvignete olajsavo potrebujete v proracunu vec ddvja, ali vec ...prikaži več davka na dobicek. Ali. Zakaj se sprenevedamo? Ali pa naj delodajalec prevzame vecji delez socialnih prispevkov. Kot na ceskem recimo

    • h4ck3r 08:43 15.december 2022.

      jakec1575, pametiješ samo v eno smer. Torej davkoplačevalci, bi verjetno, no razen tisti ki ga jedo ali kurijo, ta denar tudi porabili za nekaj, torej bo država pobrala tam DDV, potem bodo tista podjetja ta denar porabila, spet za nekaj ...prikaži več in bo država tam spet nekaj dobil, torej? Denar kroži, pa to je samo en in najbolj enostaven priemer. Od kje pa denar, pa ne samo pisat, poskusi vsaj malo izračunati in potem piši. Pa denar je šel za VSE ljudi, ne tako kot pod golobom.

    • eosss 09:11 15.december 2022.

      h4ck3r denar očitno bolj slabo kroži, če se primanjkljaj države vztrajno povečuje in to ne malo... če bi denar samo krožil, bi bil konsolidiran dolg države skozi čas vsaj približno enak, ne pa da smo že preko 40 milijard € ...prikaži več in raste dobrih 10% na leto...

    • rd2dmk2 09:27 15.december 2022.

      ja dragi moi če bi denar šel v kroženje. pa ste pozabili da je v zadnjem letu se enormno povečala količina vlog na bankah. med tem nihče ne ve, kam gre tisti silni denar za covid dodatke ? glede na ...prikaži več fotke gre v dubaj, doho, bali itd. in kaj ima potem od tega SLO in proračun . po drugi strani ne pozabit na olajšave UA ne plačuje cestnine, premožni ne plačajo prisoevkov za EV, davki od lastnine so skor nula napram EU. nehite bluzit in zagovarjat janšo in se streznite ali zbudite.

    • h4ck3r 12:08 15.december 2022.

      rd2 kaj ima spet janša s tem? Eni ste res že preveč obsedeni z njim. Tukaj se govori o denarju in o tem komu ga država pobere in komu ga da. Jaz lahko za sebe trdim, da ga pustim v ...prikaži več tisti državi, ki mi vsaj nekaj vrne in je glede olajšav in davkov, za razliko od Slovenije, nediskriminatorna.

    • rd2dmk2 16:08 15.december 2022.

      h4 pa zaboga a si ti senilen. pa kdo za boga je uvedel olajšave ? no kdo ? SVIZEC ? daj nehi že in odrasti malo in se malo zresni in spametuj

    • h4ck3r 08:41 16.december 2022.

      rd2...tebi denar smrdi? Če je tako, ti pošljem TRR pa mi nakaži razliko od olajšave, ki jo dobiš, ker ti je menda tako ne rabiš.

    • rd2dmk2 10:16 16.december 2022.

      h4 če si pozabil Janša je kot PV uvedel oljašave za bogate, za menedžerje in podobne lumpe. EV ne plačujeDVM in cestnine, firme (razni kvazi s.p. ) lahko EV dobijo brez davkov, najemnine nepremičnin znižane, procenti od dobičkov znižani, dohodnina ...prikaži veča ja znižana. dohtarji in šolniki pa dvojne plače, ministri izplačan dopust.. kaj od tega lahko ti ali pa kdor koli normalen državljan ima korist. si kupil TESLO ? kaj če bi ti meni nakazal da si lahk kupim EV in fotovoltaično elektrarno. a boš ?

    • h4ck3r 11:33 16.december 2022.

      rd2...če si menedžer ali bogatejši, si že avtomatsko lump? Zanimiva teorija, predvsem pa slovenska nevoščljivost je edina brezmejna. Ja obstajajo lumpi in obstajajo tudi takšni, ki so si vse skupaj trdo pridelali. Naj pa vrže kamen prvi, ki nikoli v ...prikaži več življenju ni šel po kakšni bližnjici.

    • h4ck3r 11:33 16.december 2022.

      Kar pa zadeva EV, tudi z olajšavami so predragi. In četudi bi imel denar ga ne bi kupil. Sem pa kupil letos fotovoltaiko, ker se ogrevam na TČ in ker je samo še eno leto čas za pogodbe po starem ...prikaži več sistemu, novi ne bo več atraktiven.

    • rd2dmk2 14:41 16.december 2022.

      eh h4 zakaj je menedžer po zvoje zame lump ? ni . ampak ima pa ugodnosti, ki si jih je preko GZS pridobil.

    • h4ck3r 07:04 19.december 2022.

      rd2...je samo še eden izmed slovencev, ki je izkoristil priložnost...kot bi jo ti ali jaz, če bi imela priložnost. Sma zato lumpa? Jaz pri prej rekel, da sma izkoristila možnost, ki se nama je/bi ponudila. Seveda govorim o zakonitih priložnostih in možnostih.

    • rd2dmk2 08:50 19.december 2022.

      h4 jemajhna razlika.. veš priložnost ki jo imaš ti v mislih se izkoristi ko osvajaš punco, ti menedžerji pa preko svojih lobističnih skupin kot so gospadarsk in obrtna zbornica državni svet , županska zveze itd si priredijo zakone. samo en ...prikaži večen primer eleltrični avti in njihove ugodnosti ena je tudi olajšava pri nakupu za podjetje, in kaj je s.p. ? če znaš pravilno kupit in potem to lahko voziš tud na morje in na smučarijo al pa na obisk ljubici. kako pa to rata vratarju? odpre vratarjanje s.p.!

    • h4ck3r 10:48 20.december 2022.

      rd2...če imaš šefa, ki te ceni, lahko tudi ti dobiš EV za na morje in osebno uporabo. Ni to nekaj novega, samo pri nas je zelo nepriljubljeno, ker se ljudje ne zavedajo dejanskih stroškov, ki jih imajo za avtomobilom in ...prikaži več ker avto "ni moj". Če meni podjetje ponudi avtomobil, ki sicer ni moja last lahko ga pa uporabljam tudi privat, pa plačujem za njega npr. 500-600€ na mesec in nimam nobenih stroškov, vzamem z odprtimi rokami. V AT npr. se to pogosto prakticira.

  • rd2dmk2 09:12 15.december 2022.

    glejte, od nekje je treba vzet. menedžerji nočeho dobička dat, bogatuni, ki imajo po pol ducata nepremičnin in jih oddajajo nočejo plačat ne davka na premoženje, ne davka na dobiček od oddaje nepremeičnin, torej ostanejo samo še raja s svojimi ...prikaži večmi plačami. in ne jokat da vse pobere I8M. poberejo nenasitni kuštirnovci in štrukljevci, pa še Pfaizer, ki je dobil pogodbo da bo naslednjih ducat let dobavljal za vsakega od nas ducate doz cepiva. pa še poslanci RU rabijo kuverte-modre.

  • albert6 07:45 15.december 2022.

    Janša bi dal..Od kje pa Johanu gnar

    • Avatar torolino
      torolino 08:05 15.december 2022.

      Manj bi dal nekaterim nevladnikom, pa električarjem...pa še kje se da prerazporediti

    • rd2dmk2 09:28 15.december 2022.

      torolino in bi dal pličaničem in vizjakom.

    • Avatar torolino
      torolino 09:30 15.december 2022.

      Da, samo obljube nove vlade so bile...transparentnost

  • Svobodnež 09:15 15.december 2022.

    Gospod Zalaznik, a se imate vi za objektivnega in poštenega novinarja??? Meni se zdi, da je to bolj "mešanje dreka". Janša nas je krepko zadolžil v času svojega vladanja, a ste pozabili?

    • puys 09:42 15.december 2022.

      Ja in? Važno je po kaki stopnji nas je zadolžil! Dolžni smo itak skoz, samo procenti so vprašanje.

    • Fredi34 10:53 15.december 2022.

      Zadolževale so se vse države, ki so hotele obdržati stabilno gospodarstvo.

    • Svobodnež 11:03 15.december 2022.

      Samo Janša je trošil denar za kupovanje naklonjenosti ljudi in financiranje njemu privrženih organizacij in ustanov. In nabavljal maske iz prtičkov in neuporabne ventilatorje od posrednikov, ki niso bili izbrani po legalnih postopkih.

    • mph2 11:53 15.december 2022.

      @fredi34, res je, ampak nikjer niso po 10x ceni tržili servijete z gumico, niso izginjali kamioni, niso tako razmetavali denarja kot ga je jj, .... to plačujemo zdaj in bomo še. Tega se zavedam, zato me noben ukrep vlade do ...prikaži več sedaj ne moti, delajo pametno. Je pa res, da je potreben stalne nadzor, saj se ve, človek je hitro pokvarljiva roba.

    • Avatar Minovak
      Minovak 12:26 15.december 2022.

      Zadolži se vsaka vlada, samo odvisno od pogojev. Janševa se je po negativni stopnji, kar pomeni, da vrneš manj, torej se je splačalo in ljudje so dobili neprimerno več. Si pozabil...?

    • Avatar NX11
      NX11 16:55 15.december 2022.

      Svobodnež, spadamo med nizko zadolžene države. 74,5%bdp. Kako dolgo boš še lagal in zavajal?

    • Svobodnež 19:15 15.december 2022.

      Minovak, a mi lahko razložiš, kje se najdejo bedaki, ki ti posodijo denar pod pogojem, da jim ga vrneš manj, kot si si izposodil? Odzadaj so zagotovo kakšne obljube o poceni nakupu kakšnih nepremičnin ali kaj podobnega. Zakaj se potem ...prikaži več Janša ni še desetkrat bolj zadolžil, če bi država imela od tega res kakšno korist?

  • mph2 10:50 15.december 2022.

    Ma kaj bi Janša dal, 29€ višjo, vsakega državljana pa nas dodatno zadolžil za 100x toliko, kot nas tudi je.

  • mph2 10:51 15.december 2022.

    Cela polja kopriv so vzniknila zadnje čase ....

  • wondershroom 08:42 15.december 2022.

    V Sloveniji je povprečna bruto plača nekje 1950€. Dejstvo pa je, da večina ljudi dela za minimalno plačo in tej so tisti, ki potrebujejo največ pomoči. Naj se prispevki preuredijo, davki, da se lahko tistim, ki so na minimalni plači ...prikaži več zviša plačo za vsaj 100€ Sam imam nekoliko višjo plačo in teh 11 ali 29€ mi ne bo spremenilo življenja, ker pa izhajam iz tega, da sem leta delal za minimalko, vem kaj to pomeni. Raja ponovno dela zase, ne za druge. Denar je potrebno dati v obtok.

    • wondershroom 08:43 15.december 2022.

      Če bo denar v obtoku, bo denar krožil, če bo denar krožil bomo vsi zadovoljni.

    • rd2dmk2 09:36 15.december 2022.

      zakaj bi komplicirali in komplicirali minimalcem dajat oljašave. pa ljudje vaše delo je vredno več. zabijte si to v možgane in zahtevajte prerazporeditev dobičkov. zakaj mora firma vsako let imet dobiček, plače pa na minimalcu . no naj mi en ...prikaži več pametnjakovičl to razloži. pa še tistim ki jokajo kako naj se minimalce da dodatke. plače gor, direktorske pogodbe dol. ko bo firma cvetela za vse pa naj imajo vsi od ta zadnjega, do direktorja.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:23 15.december 2022.

    niti janša niti holob nam ne določata višin plač oziroma nam plač ne "dajeta", kot pravi "novinar". Vlada skrbi za vzdržnost državnega proračuna, za usklajevanje prilivov in odlivov. Plačo nam daje delodajalec in tudi določa njeno višino. Lahko jo kadarkoli ...prikaži več poviša, če bi tako želel. Lahko bi tudi kompenziral spremembe na nivoju davčne politike države. A to je v Sloveniji znanstvena fantastika, ker so delodajalci znani stiskači, ki odgovornost za socialni položaj svojih zaposlenih prelagajo ...

    • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:26 15.december 2022.

      ... državo. Tukaj se lepo vidi, kakšen je vpliv medijev na razklanost družbe. Namesto da bi pisali realno, v želji po večji branosti pišejo senzacionalistično in samo še poglabljajo razkole med ljudmi in družbenimi podsistemi. To ni novinarstvo, je samo ...prikaži več zelo škodljivo zaslužkarstvo.

  • Soljatar 15:40 15.december 2022.

    Golob bo prinesel še več revščine med ljudi, to bo vse kar bo ta vlada naredila.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 12:59 15.december 2022.

    Evo zalaznik, glej kolk gnoja si povzrocil s svojim bedastim naslovom... click-bait clanek. Se veselis? Ker mi te zanicujemo.

  • lojs 13:47 15.december 2022.

    venezuela je bogata z nafto, torej imajo tega recimo dovolj da preživijo ... na pa tudi pri nas je štroma dovolj ... ampak nekdo ga proda in pokasira zase ...ubogi slovenistan

  • lojs 13:46 15.december 2022.

    naslov je povsem provokativen, čeprav kdor ve zakaj gre in gre zatom, da se plače razbremenijo ... ne vem ... pa konec koncev zakaj ne bi bila tukaj venezuela, čeprav sam nisem izbral takega živlenja ... ampak nekaterim je to cilj ...

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 13:56 15.december 2022.

    Meni še noben politik NIČ ni dal. Vse sem sam zaslužil!

  • Soljatar 13:54 15.december 2022.

    levakarji bi rajš travo jedli, sam da ni Janša na oblasti...adijo pamet..

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.