Zdravje /zdravje/aktualno
38278 ogledov

Zgrožen bralec o neverjetni izkušnji z ljubljanske urgence

Komentarjev 31
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • jakec1575 10:25 28.avgust 2018.

  Resno razmisljam, da neham placevati zdravstveno zavarovanje. Ceprav gre za prekrsek. A ni zanimivo. država se je zakonsko zavarovala proti sleherniku, da bi naredila red, tam kjer denar odteka, to pa ne. Ceprav zelo cenim trud mnogih zdravnikov.

 • Snežinko 07:15 28.avgust 2018.

  No, gospod pravi, da bi si mogoče premislil, če bi ga pravočasno obvestili. Ja, kako že, če ga morajo najprej sprejeti, da ga zdravnik pregleda in potem šele odloči? Drugo: g. Franc Prosnik pravi, da "ljudje nikoli ne pridejo na ...prikaži več urgenco zastonj".. KAKŠNA LAŽ! Ravno zato so pa uvedli samoplačevanje, ker ljudje pridejo tja zaradi navadnega ureza ali še bolj banalne stvari! Poznam primer, ko je bil pred kolegom z zlomom noge nekdo, ki je prišel zato, ker "ne more spati". Nujen primer? Ja, zagotovo.

  • batom 08:08 28.avgust 2018.

   Ko se zacnemo postavljat v vlogo, da odlocamo, kaj je nekomu DRUGEMU nujno ali ne, je nekaj hudo narobe z nami. Vrstni red je pa itak stvar triaze in v domeni urgence. Vrstni red ni stvar casa prihoda ampak ocene nujnosti.

  • res.no 10:08 28.avgust 2018.

   tako je batom - nelogično je da pacientu, ki je laik zaračunajo pregled, za stanje za katerega je strokovnjak za oceno nenujnosti rabil opraviti strokovni pregled. Torej če dohtar takoj ni vedel, da gre za nenujno zadevo, pacient sploh ne ...prikaži veče more vedeti in mu nimajo kaj zaračunavati. Potlej opravlja se triaža in če tam ugotovijo da gre za zadevo, ki ne potrebuje urgence bi morali takrat pacientu povedati če želite ostati boste plačali. In to dela sestra in ne zdravnik.

  • Avatar Leon
   Leon 16:47 28.avgust 2018.

   Problem je nesporazum med vladajočimi birokrati in zdravstveni birokrati ! Kdor plačuje dodatno zavarovanje je oproščen plačila pregleda ,ki ga ima za nujnega . Ob takšnih izkušnjah se potem dogaja, da bolnišnice zaposlujejo varnostne službe ,ki posegajo v spore . ...prikaži več. In potem smo zopet na začetku .Zakaj prihaja do sporov ?

 • jakec1575 10:23 28.avgust 2018.

  Kmalu bos na urgenco lahko vstopil le se, ce se ti je ustavilo srce, ali pa imas zaboden noz. Vsi ostali zlomi, zvini odpadejo. Ni zivljensko ogrozujoce. pocakaj do ponedeljka. aja, pa veste to, da k osebnemu zdravniku tudi ne ...prikaži več mores kar tako. Ima tsto eno uro za nenarocene primere.

 • Amber_Bedford 15:31 30.avgust 2018.

  Google je plačal vsako uro dela na spletu od 150 do 250 evrov. Prejel sem prvi mesec 23795 € in 34957 € zadnjem mesecu plačo od Googla in sem redni študent in delam od 3 do 4 ure na dan ...prikaži več v mojem času rezervnih delov z lahkoto od doma. Vsakdo se lahko zdaj pridružijo tej službi in začnete zaslužiti na spletu, kot sem jaz, samo sledite navodilomm naa tem spletnem mestu ..... ....... ➤➤➤ ➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com

 • batom 08:08 28.avgust 2018.

  Nase zdravstvo je hudo bolano. Degeneriralo je v birokratizitis.

 • tona 14:10 28.avgust 2018.

  Glede na to,kam tone cela država,to niti ni nič takega.Saj bo Serpentinšek porihtal po pravilu plačaj ali crkni

 • tomazz 13:45 28.avgust 2018.

  Pred 14 leti sem bil na urgenci zaradi bolečine v nogi in slabega počutja. Napotil me je osebni zdravnik. Po 8ih urah so me na smrt utrujenega odslovili, češ da jae se v redu. Plačati (takrat, na srečo) ni bilo ...prikaži več treba. Čez 3 dni (vmes je bil vikend in semn počival) me je osebni zdravnik poslal nazaj na urgenco. Diagnoza - pljučna embolija zaradi strdka v nogi. Takoj so me dali na voziček in odpeljali na intenzivno, ko je bilo že vse skupaj brez veze.

 • res.no 10:03 28.avgust 2018.

  Kateri bedaki dohtarji - pacientu bi zaračunali po opravljenem pregledu, ker nekaj ni nujno. Ker oni lahko z njihovim strokovnim znanjem ugotovijo to šele po opravljenem pregledu in potem gnide dajo pacientu račun. jah kako pa naj pacient, ki ni ...prikaži veči dohtar sam doma sebi opravi ta njihov strokovni pregled, da bo vedel, da ne gre za nujno stvar in ne bo hodil na urgenco? Ne more, ker ni dohtar, če bi lahko to sam brez pregleda ugotovil, ne bi hodil bele bogove tja gledat.

  • Avatar Alioness
   Alioness 11:31 28.avgust 2018.

   Se strinjam. Po drugi strani pa je potrebno zmanjšati primere, ko recimo hodijo po flaške za astmo na urgenco. Kot da dežurnih ambulant ni. Ali pa ker se jim je poslabšal kašelj, ali pa ker se jim je poslabšal kožni ...prikaži več izpuščaj... za to so dežurne ambulante, ne pa urgenca. Urgenca je namenjena reševanju življenj, recimo alergična reakcija na ugriz ali pik, srčni zastoj, možganska kap, prerez ven ali aort, opekline 3. stopnje...

 • andrej04 06:54 29.avgust 2018.

  Nek drugi zgrožen bralec, žal ne more komentirati, ker je zaradi kretenov, ki hodijo na urganco, ker se jim ne ljubi čakat pri splošnjaku umrl, ker ni prišel pravočasno na vrsto. Rešitev problema čakalnih vrst... participacija. Vsak obisk 5 evrov... ...prikaži več. in kar naenkrat pri splošnem ne bo 40 mamc čakalo na redni tedenski obisk...

  • kapibara 09:17 29.avgust 2018.

   Ponovno participacija ? potem ukint DZZ ali pa kar sploh plačilo

 • vzev 20:33 28.avgust 2018.

  Imaš bolečino v glavi. Kako naj laik ve, če je to kratkotrajna ne nevarna bolečina, ali pa je že začetek kapi? Nekomu, ki se težko prebija iz mesece v mesec, zaradi tega plačevanja sploh ne bo želel iti na urgenco, ...prikaži več pa čeprav bo to za njega smrtno nevarno. Drugače pa tudi zlom noge, prsta... ni smrtno nevarno. To pomeni, da sploh ne rabiš na urgenco.

 • Andrej Jenko 20:14 28.avgust 2018.

  Čakam samo še, da bodo ortopedi zaračunavali, če boš poklical, da se naročiš na napotnico....in po 6mesecih prišel zdrav na pregled/vrsto. Ah to zdravstvo... To zaračunavanje se ne zdi pravi način kaznovanja za prekrškarje oz. hipohondre.. Morda bi lahko zavarovalnice ...prikaži veče potem uvedle paket za ne-nujni urgentni pregled.

 • Waltter 08:43 28.avgust 2018.

  O tem da bo šlo za samoplačilo te morajo obvestiti in ti dati možnost da prekineš pregled in zavrneš plačilo. Če nadaljujejo pregled brez opozorila gre za goljufijo, povsod drugod so jo napadli in obsodli samo v zdravstvu pa je ...prikaži veče ok, isto je kot pri tistem serviserju Žuru ko se brez vsega zvleče v stanovanje ali hišo da bi nekaj brez naročila popravil. Sicer pa naj tale gospod najprej pogleda na priimke zaposlenih v kolikor so tisti od dole in on je Slovenec je bolje da počaka svojega zdravnika..

  • Karnekajvtridni 12:38 28.avgust 2018.

   Iskreno, če razmišljaš o tem, da bi zaradi plačila, prekinil pregled, potem pregled ni nujen. Če grem na urgenco, grem zato, ker je stvar NUJNA in me niti plačilo ne odvrne; osebno sem na urgenci končal zaradi zloma in prometne ...prikaži več nesreče. V nobenem primeru me plačilo na bi odvrnilo od obiska. In kaj ima tukaj veze od kod so zdravniki/zaposleni?!

 • vladek 10:33 30.avgust 2018.

  zakaj jamraš,sedaj bo še hujše,če ti bo komedijant zaračunal še zrak kam se boš pa pritožil ??????

 • Vesoljec 13:08 29.avgust 2018.

  Morda bi si premislil, stanje bi se MORDA poslabšalo, nakar bi le šel na pregled in ČE mu zdravniki ne bi mogli pomagati po njegovih željah, bi TA-ISTI zdravniki pristali v trač-medijih kot NEVESTNI in PREPLAČANI. V vsakem primeru krivi.

 • Rafaeluss 19:37 28.avgust 2018.

  Lahko bi povedal kaj je bil vzrok njegovim bolečinam. Tako lahko sklepamo da je zadeva namerno narejena. Če po preiskavi nič ne najdejo, bolečina pa mine, je pač čudno, saj zame.

 • Žurnalček 11:24 28.avgust 2018.

  Na VMA v Beogradu, je treba pa takoj plačati ves znesek intervencije, čeprav imaš EU kartico. Sicer dobiš račun, za kasnejši protest pri ZZZS, vendar si predstavljate, da vas podre avto in končate ene tri dni v nezavesti, čez 10 ...prikaži več dni, ko vas odpustijo, hočejo pa gotovino za dve operacije na možganih, tri zlome, operacijo v trebušni votlini in še kaj npr . v višini 30.000 € . Na Vojno medicinski akademiji končate brez vaše volje , z civilno bolnico dežurata vsak drugi dan, kjer pa kartica velja

 • Avatar križar
  križar 18:41 28.avgust 2018.

  Kaj zdej jokaš,če ni nujno ni nujno,doktor pa ja ve,kaj je nujno in kaj ne?Drugače bi pa vse "google" strokovnjake oz.dr.samouke opili še z višjimi zneski,kot si ga ti dal,dr "google"!

 • Tadej 16:49 28.avgust 2018.

  Seveda tega ne mores resevat na licu mesta. To se resuje pozneje z zzzs. Samo tako se bo resila tezava z imbecilii, ki delajo guzvo.

 • Skipi 08:05 28.avgust 2018.

  Naj raje gleda na to s svetle strani. Če bi šel v ponedeljek k specialistu samoplačniško bi plačal 80€. V bistvu sploh ni tako slabo. Se bolj splača na urgenco pa že tam takoj povedat da si samoplačnik samo prej ...prikaži več preveriš da ni gužve.

 • Boben76 14:52 28.avgust 2018.

  Citiram iz članka:"kompartment sindroma", ki zna biti kar huda težava," Problem je torej bil, ker je "poguglal" in tam je pisalo, da mora nujno poiskat zdravniško pomoč. Preko "strica googla" si daje 3 četrtine ljudi samodiagnoze in prihaja na urgenco, ...prikaži več, potem pa bentijo, kako jim nihče ni povedal, da morajo plačat... Se strinjam s Skipijem in Žurnalčkom

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.