Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
353 ogledov

Kako tri šole ustrahujejo pol države

Komentarjev 53
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 23:18 18.februar 2015.

    A ti pa se imaš za inteligentnega, da verjameš v neko super bitje ali karkoli že je, ki je v 7 dneh ustvarilo vse, kar obstaja, pa potem pomorilo s potopom 99% prebivalstva, pa po Babilonu ustvarilo jezike, pa je ...prikaži več prisotno povsod, tudi v naši kleti, ki je nimam, vse ve, vidi, sliši, ... ajme ... pa smo komaj pri enem, jih pa je še na stotine verjetno skozi zgodovino, samo ne veš, katera bajka je top bajka. Jaz osebno bi postavil pod vprašaj opravilno sposobnost vseh takih, če smo že pri tem.

  • dragec 09:42 19.februar 2015.

    Pa še enkrat, US dela napako in se pridruži desnici. Zamislite oseba ne zaupa javnem šolstvu, otroka pošilja v zasebno (cerkveno) a sam dela v javnem šolstvu in pljuje po njem. Takoj ga odstraniti in naj si delo išče v cerkveni šoli

  • jaki 11:00 19.februar 2015.

    argument da si zafrustriran idiot si napisal sam . Jebo te janša in ti njega! Kdor ti predoči da si butelj, ga zmerjaš z janšistom! Še enkrat, jebalase ti in janša eden z drugim!

  • Mkovac22 12:59 19.februar 2015.

    Odličen članek, g. Zalaznik, tu se zelo lepo vidi, da ljudem ne gre za pravičnost in zdrav razum ampak za deljenje na leve in desne, komuniste in cerkvene, rdeče in črne oz. kakor koli se temu reče, glavno je, da ...prikaži več smo Slovenci razdeljeni, potem smo "srečni".

  • Kranjica 21:37 19.februar 2015.

    Demokratični socializem Luke Meseca & Co.? Oprosti, toda LOL! Sicer pa mislim, da sva oba zgrešila temo, ki jo obravnava zgornji članek, zato naj bo dovolj ( vsaj zame). Lp!

  • dragec 09:37 19.februar 2015.

    javno se financira z javnimi sredstvi,zasebno pa z zasebnimi. in kaj je tu narobe. jaz svoje otroke nebom pošiljal v cerkvene šole, njih naj financira cerkev (Vatikan)

  • Kranjica 17:08 18.februar 2015.

    Zasebne šole se ne smejo financirati iz javnega denarja, praviš? Izvajati pa morajo programe, ki jih predpiše država? Kako pa ti gre to skupaj? In kdo ima dobiček, lahko obrazložiš?

  • mph 17:26 18.februar 2015.

    Prav bedno napisano in argumentirano. Kot, da bi rekli, kaj zdaj pa en sam tajkunček ogroža celo državo. Podobno bo v zdravstvu, ko hudiču odpreš vrata, si mu jih dobro odprl.

  • mph 17:29 18.februar 2015.

    Vse te "privat" šole so dejansko RKC pralnice možganov ... država jim ne prepoveduje poučevati neumnosti, kot je fantaziranje o nekem nadbitju, ki je vse ustvarilo .... država samo predpisuje MINIMUM, da ima lahko še naziv šola. Čeprav je po ...prikaži več drugi strani tudi to skregano z zdravo pametjo, ker ne vem, če bi dovolili program, ko bi neka šola imela v programu, da Božiček obstaja, da je Odin edini in vrhovni bog, da pravi pravcati duhovi in škrati obstajajo, ... itn.

  • jaki 17:51 18.februar 2015.

    Saj ne nameravam z nikomur polemizirat, ampak mph je pa prvovrsten provokator, morda celo malo bebca!

  • mph 17:55 18.februar 2015.

    Iz ust janšista je to kompliment. :-) Imaš morda tudi kakšen proti argument?

  • daredevil 18:24 18.februar 2015.

    Janez Zalaznik ja res je butast si.

  • spenjac 19:50 18.februar 2015.

    ali je prostor, kjer se ustvarja kritično razmišljujoče posameznike? Mimogrede g. Zalaznik, ko govorite o konkurenci, raje raziščite zakaj so cene v Tušu, Mercatorju in Šparu skoraj identične pri vseh izdelkih.Pri članku se strinjam izključno z zadnjim stavkom, ...prikaži več ki povzema avtorjevo izobrazbo.

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 23:18 18.februar 2015.

    g. Zalaznik, zadeli ste bistvo. Težava je le, ker je ta aparat vzgojil preveč kadra, ki nima lastnega, kaj šele lastno kritičnega mnenja. Tako kot na nogometnih tekmah si oblastniki želijo navijaške skupine in nikakor ne zgolj gledalcev, ki bi ...prikaži več neobremenjeno uživali v dobri in pošteni igri. Vsi poznamo kaka je med tem razlika.

  • MK 21:51 18.februar 2015.

    brez veze komunjaram razlagaš. pametni pa vedo. še šefi komunjar dajejo svoje otroke v katoliške šole ker vejo da so dobre. za rajo je pa državno dovolj dobro

  • miror 22:08 18.februar 2015.

    Dobro, vsi ste proti zasebnim šolam. Potem pa zahtevajmo, da se ukine tudi zasebno zdravstvo, saj gre denar iz iste blagajne. Mislim pa, da bi lahko za nekaj let zaprli FDV, FF, razne FOV-e in šole za management (včasih smo ...prikaži večo rekli višja upravna šola), ker imamo tega izšolanega kadra veliko preveč.

  • macola 22:29 18.februar 2015.

    Daj še enkrat preberi, mogoče še kakšen drug članek o tem. Država plača SAMO obvezen program, ki je za VSE osnovne šole ENAK! Program se financira!!! Kdor je pa že svoje otroke dal skozi osnovno šolo, pa tudi ve koliko je brezplačna....

  • macola 22:31 18.februar 2015.

    Ti si pa svojo pamet izrazil z ENIM celim stavkom???

  • mph 23:13 18.februar 2015.

    Seveda sem ti. Tudi, če se ti osebno lotiš proizvodnje avtomobilov, električnih svetilk, ... so vedno neki DRŽAVNI standardi, ki jih je potrebno upoštevati, čeprav si morebiti v te proizvodne linije investirala samo svoje finance. Od Marije Terezije se je ...prikaži več na srečo precej spremenilo, prej sploh ni bilo šol. Če se že cilja na to, naj bi bila razlika med državnimi in privat v kvaliteti poučevanja, učinkovitosti, ...

  • Kranjica 17:06 18.februar 2015.

    Odlično napisano, drži vse od začetka do konca. Sicer pa se mi dozdeva, da na področju izobraževanja in še kje drugje, vse bolj tonemo nazaj v komunizem oziroma ali "demokratični socializem", ki ga propagira ZL, sedaj pa se mu je ...prikaži veče pridružila stranka SD in s tem pokazala svojo pravo barvo. Res, zaradi 3 šol zahtevati spremembo ustave, je malodane patetično. Ali pa je morda v govoricah, ki krožijo po spletu, da bo Cerarjeva vlada le še do maja, tudi kaj resnice? V tem primeru gre že za nabiranje glasov.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.