Slovenija
1403 ogledov

Neustrezne peči bo treba zamenjati

Komentarjev 101
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • MK 10:09 04.april 2016.

  ti pišeš bedarije. če bi merili mikrolokacije je zrak npr. v neki dolenjski vasi bistveno bolj svinjski med 15-19 uro kot pa npr. na obrobju Lj- npr. Šentvid.Ja s centrom ljubljane se ne more primerjat ampak dejstvo je ...prikaži več da je v času kurilne sezone povprečna slovenska vas na ravni Trbovelj. Pa dober tek. Vaš rak.

 • mp5 09:21 04.april 2016.

  MK, daj malo pomisli predno pišeš nonsense. Tako kot ti delaš, da dobiš sredstva, da si nabaviš razne dobrine, kmetje vlagajo svoje delo v obdelavo zemlje in vzrejo živali. Nič jim ni podarjeno.Moti te parkiranje t.i. kmetov v mestih, ...prikaži več tebe pa ne moti, da hočeš parkirati na njihovi privatni lastnini.Ne in nisem kmet, jih pa spoštujem in kadar pridem kam na podeželje sem še vedno vprašal, če lahko parkiram in običajni ni nobenega problema. Če lahko razumeš kaj ti želim povedati. Bistvo je v odnosu do soljudi.

 • Avatar čavez
  čavez 09:14 04.april 2016.

  Naj še dodam da je v moji peči prostor tudi za kakšnega vladnega idiota.

 • Gigiiinjo 09:13 04.april 2016.

  mene samo zanima če boš še vedno tako preko t.i. vukojebin govoril ko v trgovini neboš imel več korenčka, paprike itd ko tile ''kmetavzarji'' več ne bodo hoteli delat za te majmune kot si ti. a misliš da če v ...prikaži več meastu živiš da si pametnejši, bolj pomembnejši? žal starina, motiš se. vidi se ti dav življenju nisi delal na kmetiji. butl jadni. pa še eno. kmetje so bolj inteligentni kot si ti misliš, so pa tudi izjeme. kot i naprimer v mestu. si tudi dokaz da se tam butli najdejo.

 • izRODEk 08:25 04.april 2016.

  To je zdaj tisto: kako povprečnemu slovenceljskemu kmetavzu, kateri je zrasel na šmarnici razložiti, da tumor, ki ga je, kljub življenju v sicer zdravem okolju dobil sosed, povzroča slab zrak, ki je posledica izpustov iz njihovih zastarelih peči in drugih ...prikaži več kurišč.Zdravje se uničuje z vnosom nezdrave hrane (preveč rdečega mesa, maščob, sladkorja), dihanja slabega zraka v pljuča in neaktivnosti. No, kmetavzi, neaktivni najbrž niste, slednje vam moram priznati. :)Torej: filtri. In pa obvezno državno so-financiranje, brezobrestna posojila (a ja, banke smo že prodali..) in druge oblike pomoči. S skupnimi pomočmi do uresničitve cilja. Drugače pa super, da se kuri na drva in predvsem pelete. Glede na količino lesne biomase, ki jo Slovenija ima, je smešno ogrevati se na kaj drugega kot to.

 • Miha Varl 23:35 04.april 2016.

  poleti bi kuril take nesposobneze kot si ti... bi naredil veliko dobrega za drzavljane resil bi jih takih mongloidov kot si ti.

 • Konrad Ajster 22:54 04.april 2016.

  Da bo potrebno menjati male peči, ali bolj konkretno peči za toplovodno ogrevanje, kjer ognjišče obdaja kovinski kotel napolnjen z ogrevalno vodo, ki ognjišče ohlaja, in zaradi tega se dogaja, da ni kvalitetnega zgorevanja kuriv, a še posebno premoga!Ognjišča ...prikaži več morajo biti ločena od kotla in obdana s šamotno opeko, ali izdelana iz sive litine, zaradi česar se lahko ognjišča segrejejo vsaj do 400 o C, kar omogoča neprimerno boljše zgorevanja, kot pa če so ognjišča v kotlih, kjer se lahko ogrevajo le do 80 o C!

 • Bojan Vrabic 14:42 04.april 2016.

  Veste, kaj pa mene bega..Tako zelo nas obremenjujejo s temi vražjimi prašnimi delci (med drugim) iz dimnikov in omenjajo (se pravi, kurjava na drva), kako zelo so škodljivi, nikjer pa nisem zasledil skrbi za zdravje, ko je govora oproizvodnji, prodaji ...prikaži več in konzumiranju dimljenih izdelkov, kot so šunke, salame, siri in podobno..tudi v te omenjene izdelke se kadi dim od kurjave in po njih "padajo" oz. se "vlegajo" prašni delci (kar se tudi lepo vidi na nekaterih proizvodih)..čudno, da proizvodnjo in prodajo le-teh ne omejijo oz. celo prepovejo (glede na to, da pri konzumaciji takšnih proizvodov prašne delce vnašamo neposredno v telo..dvomim namreč, da kdo pere šunko, predej jo (po)je..itak pa so prašni delci zažrti v proizvod)! Pa da ne bo kdo slučajno pameten, da proizvajalci pri dimljenju uporabljajo takšne in drugačne filtre za zbiranje oz. blokiranje prašnih delcev, ker je procent takih, ki le-te dejansko koristijo, preverjeno izredno majhen (tudi pri proizvajalcih za javno prodajo, n

 • vzev 12:19 04.april 2016.

  Brez težav boš dihal še vsaj 200 let, toda toliko let te tako ne bo na zemlji. Tako, da ne vem kaj te skrbi.

 • maresem 10:46 04.april 2016.

  Veš kaj.... si pa kreten od kretenov... škoda še kake besede. Še dobro, da si redek primerek in izogibaj se slovenskim vasem, ker če prideš v mojo, se ti ne bo dobro pisalo... boš dobil še kaj več, kot samo raka.

 • maresem 10:36 04.april 2016.

  Naivnež... le stopi čez moj prag, boš odšel z nogami naprej.

 • MK 10:10 04.april 2016.

  jeb... te vaš korenčk. pol klinca ni vreden. svinski kot italjanski. sam poglej sestavo vode, zraka in zemlje. ne hvala.pa nisem se vtaknil v vaše kmečko idilo ampak sem dal primer. sam ne mi jokat, če boste fakin ...prikaži več peč mogl zamenjat al pa kupit filter.ps: korenček si komot zabiješ tam zadi pa vsedeš gor. če boš potem bolj ponosno vaško srečen.

 • nina 09:16 04.april 2016.

  Če bi vsi pametnjakoviči imeli zdravo kmečko pamet, se ne bi dogajalo v naši\s\sdržavi to kar se dogaja.Problem,ker v parlamentu pametuje pol pismena nesposobna druščina.Te plače,ki prejemajo sploh ne zaslužijo.Pišejo zakone kako uničiti poštene državljane,

 • Marko Blaznik 15:17 04.april 2016.

  Mogoče res ampak težko je opredeliti kaj je PREVEČ - da ne bo kot z VW afero. Država je stiskala toliko časa da proizvajalci niso več zmogli slediti ali je bilo pa tako drago da bi bila vozila predraga. Ampak ...prikaži več to je drug topic. Torej doma imamo novo peč - ni tehnološki višek smo pa gledali tudi na izkoristek. Ampak lahko iz izkušenj povem nekaj. Da je zelo odvisno od vremena kako izgoreva, vrste drv (kurimo pač več vrst), kot tudi od temperature peči. Enkrat se kadi da ponoriš - enkrat pa je bil dim tako čist da ko sem pogledal proti njemu nisem videl da se kadi - sem šel v peč pogledat ali mi ni pogorelo :) Tako da težko bo določit kaj je kdaj.

 • sprehajalec 11:47 04.april 2016.

  Prepisujejo in komponirajo excel birokrati nove in nove predpise. Takole je pa dejansko;Kurilno olje Nemčija; 0,50 Eur/L Petrol; 0,77 Eur/L. Cena KW elektrike je približno ista ob bistveno višjem štandardu v Nemčiji. Ustvarite pogoje birokrati za vsaj približno ...prikaži večno podoben štandard kot ga ima Nemčija, pa se bomo vsi greli na kurilca in štrom. pa ne bo več treba delati meritev.

 • tomaz 11:13 04.april 2016.

  Daj ne nakladaj...po celi državi so bile akcije za kurilne naprave na bio maso (pileti, sekanci in podobno, sedaj na enkrat pa to proizvaja preveč prašnih delcev...preje je bilo kurilno olje tisto, danes pa kurilne naprave na drva, kaj bo ...prikaži veča drva, kaj bo pa jutri...mogoče elektrika, ki s svojim valovanjem v okolju povzroča frekvenčno smetenje in povzroča raka...

 • Gigiiinjo 09:14 04.april 2016.

  aha v bloku si ti zamenjal peč. mi je vse jasno. pa tri jurje si sam dal. čisti mestnjanar bi jas temu rekel :)

 • maresem 08:32 04.april 2016.

  Kmetavz si ti in to v glavi. Brez kmetavzarjev bi ti crknil že prvih 14 dni življenja.

 • 3bf380e8ff4a1a3ca722a5b8e09fa09165a04288 08:13 04.april 2016.

  bo pa kazen, a neokoljski izpusti na vozilih so že nekako pokriti s taksami, cestninami, dajatvami,zdaj se je tudi za doma treba izmisliti še en davek- dimnikarji dobijo še eno postavko za na račun- če nimaš ...prikaži več urejeno, plačaj kazen- kupi filter- kupi novo peč, čeprav je stara še dobratukaj dejansko zaslužijo vsibrez skrbi, da bi jim zmanjkalo idej... kmalu bo treba spet menjati tv-sprejemnike

 • tomaz 11:08 04.april 2016.

  Katera kurilna naprava na drva pa nima dima....najraje bi kar\s\sprepovedali gretje na drva...še pred mesecem so dajali subvencije za take kurilne naprave. Izgorevanje ni toliko povezano z kurilno napravo, ki so dandanes že tehnološko dodelane, ampak od kvalitete drv, ki ...prikaži večvalitete drv, ki jih kurimo. Po eni strani naj bi pokurili ves žledolom, po drugi strani pa le tega nebi smeli kuriti, ker ustvarja preveč negativnih emisij...zdaj naj se pa že enkrat odločijo, kaj hočejo, predvsem pa nekaj pristavijo v naš piskerček, da bomo lahko spoštovali in izvajali njihovo modrovanje o tem, kaj je prav in kaj ni...

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.