Zdravje /zdravje/aktualno
20812 ogledov

Nova pravila glede bolniške za otroka

Komentarjev 27
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • natasa43 16:08 24.januar 2020.

  Zanima me kako je pa s tem eb otrok v bolnici mama bolana in doma še 5 let stara punčka in ata dela v avstriji imajo zdravika v sloveniji pa noče noben ateju dat staleža ne od otroka pediater prav ...prikaži večv tako ne njegov osebni zdravnik . Torej je 5 letba punčka lahko doma sama ali pač....😥😥😥😥na koga se obrnit

 • marialorca 14:21 30.januar 2017.

  Ne vem, kako je z 18 mesečnimi ali 3-letnimi otroci, a še vedno se spomnim svojega bronhitisa, ko me je pri 4 letih mama morala samega pustiti v bolnici, Ko je po tistih kratkih obiskih odhajala, da ne bi jokal, ...prikaži več so me medicinske sestre skušale zamotiti s papirnatimi ladjicami in avijončki vseh mavričnih barv. Ata nikoli ni prišel na obisk, prišel pa je po mene zadnji dan bolnice. CAR. Moj ata me je rešil. Potem je mama kupila igračo, jaz sem trdil, da jo je ata prinesel. Nisem se grdo vedel do mame, samo dolgo je bila tam, ker je njena dolžnost, da je tam. Šele nekje v času študija sem si priznal, da je to TUDI MOJA MAMA, da moram biti pozoren do nje.

 • Marko Smolej 13:32 30.januar 2017.

  Očitno nimaš otrok in tudi bog ne daj, da bi jih kdaj imel. Ti bi pustil npr. 18-mesečnega dojenčka dva tedna v infekcijski kliniki med samimi odraslimi infekcijskimi bolniki, kjer bi ga npr. 3x operirali pod narkozo (moj primer in ...prikaži več to dvakrat), brez da bi sploh videl svojo mamico?? In v infekcijski kliniki tisto tvoje osebje sploh (z razlogom) ne sme previjati otrok! Imajo tudi jasna pravila: eden od staršev mora biti zraven. Brez tega bi se malčkom do konca odtrgalo. Tukaj smo bili vsi žrtve nedodelane in pomanjkljive zakonodaje. Če je otrok v vrtcu smrkal in je imel vročino, si moral pod urgentno leteti iz službe in otroka odstraniti, da ne bi okužil celega vrtca. Pravilno. In pripadala ti je polna bolniška. Tudi pravilno. Če ti je pa otroka pred vrtcem zbil pijanec z avtom in je šel malček za dva meseca v bolnico, ti pa ni pripadala bolniška. Ali pa če je malček zbolel za rakom ali kakšno drugo hudo boleznijo.. Ti bi to nebogljeno bitje kar prepustil tujcem? Bravo!

 • Plavi-mil 21:31 30.januar 2017.

  Moj triletnik je bil 3 mesec v bolnišnici sam, samo na obiske smo hodili, verjemi, da se mu danes nič ne pozna, še spomni se ne, tako da ne pretiravajte.

 • devote 18:00 30.januar 2017.

  kaj jokaš za stroški, ko gre za otroke?? jokaj, ko se zastonjsko zdravljenje omogoča vse vrste kadilcem, alkoholikom, narkomanom in kar je še podobnega, za otroke mora biti v družbi najprej poskrbljeno!

 • Taja Selan 17:51 30.januar 2017.

  Pozdrav!Tudi sama sem šla čez podobno kalvarijo. Še bolj grozno pa je to, ko je otrok v bolnišnični oskrbi dalj časa. Nato ga ob petkih in preko vikenda postopno spuščajo v domačo oskrbo. V torek pa se mora ...prikaži veča zopet vrniti v bolnico. Za te dn,i ti seveda ne pripada bolniški stalež, ker je otrok voden v bolnici in zavarovalnica tega ne krije. Otrok pa že zaradi diagnoze ne more biti ves dan sam doma in mora biti pod stalno kontrolo, ker je lahko življensko nevarno in ga moraš v najkrajšem času pripeljati do zdravnika. Še sreča da sem imela razumevajočo osebno zdravnico in smo nastalo situacijo reševali v korist otroka.

 • Avatar strauski
  strauski 17:13 30.januar 2017.

  pa plačaj sam bivanje v bolnici ,a to pa ni več sprejemljivo al kaj

 • KOJAK 13:05 30.januar 2017.

  Ti pač v vsaki stvari vidiš same negativne vplive, pač tipično slovenclejsko. Otrok dokazano hitreje okreva če je pristoen kdo od staršev ali bližnjih sorodnikov, sploh kadar je otrok v izolaciji zaradi infekcije. Nekaj drugega je odstranitev mandljev kot nekdo ...prikaži več spodaj piše, drugo so okrevanja po težkih operacijah. Kaj npr. če je imel otrok operacijo na srcu, mu ne privoščite prisotnosti starša pri okrevanju?

 • primozzm 12:03 30.januar 2017.

  okej zdej pa jst nečesa ne razumem. kako je otrok v bolnišnici sam? a to pomeni da je prepuščen samemu seb? a to pomen da ni osebja? jaz to razumem samo tako da se taki starši probajo čimbolj izogibati delu ...prikaži več na račun otrok in izsiljevanj in pritiskov na politiko in delodajalce. taki bi moral samo odpoved dobit takoj, so že detektivi ugotovil te zlorabe.

 • kapibara 10:11 30.januar 2017.

  Rezanje mandeljnov- pred cerka 50 leti.. cela soba otrok, starši prihajali popoldan.. En teden, pa sem še zmeri tleke, pa malo bolj "dehc"..

 • entity_ 09:15 30.januar 2017.

  Osvobodilna fronta, tvoje vrednote so enake tvojemu imenu. Majhen otrok, sam v bolnišnici, bolan... že tako je dovolj v stiski zaradi bolezni same, bolnišnično osebje ne more nadomestiti mame ali očeta, sploh pa ne predstavniki našega bednega, skorumpiranega zdravstva, ...prikaži več ki samo hlastajo za dnarjem.

 • OF 08:05 30.januar 2017.

  Izjava; Kako naj pustim triletnico samo v bolnišnici. Ne bo ne prvi ne zadnji otrok, ki bo sam v bolnišnici. Halo, pa saj so danes starši čisto obsedeni.

 • devote 15:47 30.januar 2017.

  vse raziskave (kdor želi naj si odpre kakšne podatkovne baze npr. neonatal and child health) glede hitrosti otrokovega okrevanja so pokazale, da le ta hitreje okreva, če ima enega od staršev zraven. znanstveno dokazano. še kaj komu ni jasno?

 • Avatar strauski
  strauski 12:00 30.januar 2017.

  potem pa mamica skozi kliče sestro in dohtarja pa zraven komentira vsak njihov gib in seveda benti in utruja dohtarje in sestre non stop ,čisto prav je da se tako red uvede ,ko otroka sprejmejo v bolnico je prehudo bolan ...prikaži več za nego doma in ko bo red bo čudežno otrok lahko takrat doma in ne za vsako figo biti v bolnici

 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 10:06 30.januar 2017.

  Seveda ne more nadomestiti staršev... Tudi zdravljenje poteka veliko veliko hitreje, če ima otrok zraven nekoga ki mu zaupa in pozna. Sicer se lahko zdravljenje še poslabša.

 • FujMuhamuha CiCi Fuj Muha 13:18 01.februar 2017.

  dragi devote. strinjam se s teboj, da mora biti poskrbljeno za otroke, ne strinjam pa se s teboj ko se zmrduješ nad alkoholiki in "narkomani",. se zavedaš, da so bili ti alkoholiki in narkomani nekoč otroci, ki so bili za ...prikaži več marsikaj prikrajšani? očitno se ne.

 • Avatar strauski
  strauski 05:50 31.januar 2017.

  saj je poskrbljeno za otroke ,samo ti ne boš svetil zraven

 • Dav Lob 22:08 30.januar 2017.

  Banda slovenska "samo to lahko napišem,Takšne neumne zakone kot jih imamo mi je sramota .In kje vidite izboljšave v zakonu?Če si pravilno preberete in razumete boste opazili kako so nas slovence naplahtali.

 • KOJAK 13:07 30.januar 2017.

  Mariana ne trudi se eni pač ne razumejo. Opažam da se na ta portal seli vedno več "bedakov" iz NOVA24. Sploh glede na nivo komunikacije in slovnico.

 • Mariana Rodela 13:04 30.januar 2017.

  Seveda je osebje, ki jim izmeri temperaturo, da zdravila ipd. To pa je tudi to. Sklepam, da nimaš otrok. Al ti bi npr. svojega triletnega otroka pustil samega v bolnici?

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.