Slovenija
32 ogledov

Oklestili učno pomoč, veliki rezi še prihajajo

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Ronald Reagan 15:14 13.januar 2015.

    Zakaj moram jaz delat najmanj 8 ur na dan????Včasih pa tudi 12 in več?Aja, jaz sem gospodarstvo...te lahko izmozgamo...

  • BenX 07:52 14.januar 2015.

    ce so doma tvoji froci se ne pomeni, da so tudi ucitelji. so se nekaj dni po zacetku pocitnic povecini po solah, tudi nekaj dni pred koncem zacnejo. sicer pa, koliko dni dopusta imas ti? grem stavit, da si vec ...prikaži več doma. in pa se nekaj, jaz vstanem ob petih in vcasih tudi po 13 ali 14 ur delam. do sluzbe pa imam 77 kilometrov! si se vedno pameten? verjemi, da niti pod razno nebi htel zamenjat z nobenim uciteljem.

  • Ferluci 13:59 13.januar 2015.

    Dodatno učno pomoč je plačevala država? Groza!

  • miho 13:44 13.januar 2015.

    Ko sem jaz hodil v OŠ, ni bilo ne učne pomoči, ne šole v naravi. Tudi zdaj bi lahko shajali brez njih.

  • pipo444 13:56 13.januar 2015.

    Zakaj ne bi bila? Samo, naj učitelji delajo v okviru svojih delovnih obveznosti, ne pa da jih še dodatno plačamo za delo ki bi ga lahko opravili v rednem delovnem času. Redni delovni čas je 8 ur oz. 480 minut ...prikaži več in ne 8 šolskih ur oz. 360 ur.

  • JONIJONI 14:45 13.januar 2015.

    Vsi ki pljuvate čez učitelje sigurno nimate nobenega domačega ali bližnjega, ki dela kot učitelj!!!

  • encijan 15:20 13.januar 2015.

    V mojih časih si dobil batine, če nisi znal.

  • Papaja Popi 17:16 13.januar 2015.

    Učitelji so pri nas, kot bogovi, kot zdravniki.Naj pa gredo povprašat v Anglijo in ZDA, kako se imajo učitelji tam.Če mislite , da imajo tam počitnice plačane , se motite.

  • toma 19:19 13.januar 2015.

    Tudi učitelji bi radi delali od sedmih do treh ne pa da priprave pišem ponoči, teste popravljam ponoči, konference in roditeljske sestanke, pa tudi govorilne ure moram imeti pa popoldan. Vsi vi, ki delate od sedmih do treh, ko pridete ...prikaži več domov, vas za službo ne briga več.

  • Ferluci 20:08 13.januar 2015.

    ..in na plačanem sindikalnem izletu 'izobraževalni ekskurziji' si en teden odsoten, zdoma....

  • mph 22:31 13.januar 2015.

    In gonite se vsi skupaj v tri p.m. s takimi "Ker sindikati niso pristali na zadostno varčevanje, mora varčevati ministrstvo.". Ne prelagajte odgovornosti enih nesposobnežev na ramena tistih, ki se še edini borijo proti totalnemu opustošenju Slovenije. Na bruhanje mi gre.

  • zefacveta 22:59 13.januar 2015.

    Kakšna učna pomoč. V zahodni Evropi so učitelji plačani po uspehu razreda. Šolo v naravi pa naj organizirajo s pohodi v bližini šol.

  • mph 15:34 14.januar 2015.

    Predvidevam, da imaš doktorat iz ekonomije ali si politolog, da pripisuješ probleme, ki si jih ti in tebi podobni ustvaril z nesposobnostjo, temu javnemu sektorju.

  • Zoran Jovanovic 07:49 14.januar 2015.

    seveda vzamite otrokom tisto, za kar niste imeli jajc. Udarite že enkrat po mizi in očistite ta javni sektor. Plače na minimum, komur pa ni všeč vedno obstaja možnost zaposlitve drugje.

  • Anejs 13:55 13.januar 2015.

    Zdaj javni sektor toži po otrocih, ker ne bodo imeli učne pomoči in šole v naravi. Prvo kot prvo, šola v naravi je nepotrebna in je bila za starše vedno plačljiva, zdaj bo pa ukinjena zaradi tega, ker učitelji ne ...prikaži več bodo plačani. Drugo kot drugo, učna pomoč bi se morala izvajati v sklopu delovnega časa, to pomeni da bi se učitelji lahko organizirali in namesto do 14h ure potegnili svoj delovni čas do 16h, kot normalen delavec. Ampak kot kaže so oni 'nekaj drugega' kajne? Že to da so dobili plačane ure za dodatno pomoč je neverjetno. Vlada se je pravilno odločila v tej smeri ukrepat. Navsezadnje pa se je javni sektor imel možnost pogajati pred kratkim z gospodarstvom in, če bi se plače znižale do tega sedaj ne bi prihajalo. Javni sektor se zdaj vede kot 'nič kriv nič dolžen'.

  • BenX 14:22 13.januar 2015.

    a bos ti "navadni delavec" tudi vsaki dan se 2 ali 3 ure (pogosto se vec) razne blesave papirje prelagal sem ter tja (konktrolke, priprave, porocila, sestanki,...)? sola v naravi? si pripravljen met 20 otrok na svojem hrbtu za celi ...prikaži veči teden, zato da bos placan 100€??? ja, 100€ je placa oz. dodatek ucitelju (vsaj tam, ker uci moja mama), ob tem pa seveda ucitelj ni upravicen do stroskov prevoza in malice. se pravi, da je na koncu */- 0 in so to ze zdaj delali zastonj. podaljsano bivanje je itak zastonj, dodatna ucna pomoc pa je ze sedaj bila tako malo placana (zal sem pozabil tocno cifro), da si je nihce ni zele. popravljanje maturitetnih nalog je zastonj, plus ur je na koncu leta malo morje - jih lahko samo pozabija,... a hoces menjat? ti ko gres na siht za 8 ur in se te potem jeb*** za vse skupaj, nobenih skrbi, ce si bolan vzames bolnisko in se ne sekiras z nadomescanji in kako bos flikal kontrolke, ko hoces vzames dopust (ucitelj ga praviloma ne more),... bi te rad videl.

  • Anves 19:24 13.januar 2015.

    3 miljione EUR bo vlada dala zasebnim OŠ ker je ustavno sodišče odločilo, da se morajo zasebne OŠ 100% financirati iz proračuna. Ta isti znesek ali celo več bo vlada vzela javnim OŠ in ukinila subvencioniranje šole v naravi ter ...prikaži več plačevanje dodatnega pouka učencem, ki potrebujejo dodatno pomoč. Kaj še sledi v nadaljevanju ? Ali bodo ukinil še subvencionirane malice? Bodo čez nekaj let uvedli še šolnine? Ali so otroci krivi, da se niso rodili tajkunskim staršem, ki so si še v nedokončani tranziciji nagrabili bogastvo? Ali bomo še naprej iz javnih sredstev plačevali zasebne storitve? Vsak, ki ima malo zdrave pameti se lahko vpraša zakaj se sredstva iz javne sfere postopoma prelivajo v zasebne žepe? Torej kakšno državo imamo : socialno?, demokratično? , pravno?

  • mph 22:30 13.januar 2015.

    A ne bi raje že enkrat na cesto na trg dela vse te nesposobneže iz ekonomije in ostale, ki sot totalka nesposobni ustvarjat prihodke in vodit državo? Halo, ni javi sektor uničil države. Za "rezat" pa naj zaposlijo nekoga z ...prikaži več osnovnošolsko izobrazbo, ker povsem zadošča in bo država bistveno prihranila.

  • Anejs 14:28 13.januar 2015.

    Do službe imam 25km. Vstanem ob 6h, delam do 17h včasih tudi do 18h. Tvoja mamica pa je revica ne? :'( hitro v jok pa na drevo. Bogi učiteljisem si kar mislil da poletnih počitnic sploh ne boš ...prikaži več omenjal, ko so bogi učitelji lahko doma. Bogi bogi. Takšne podpiramo mi in ostali davkoplačevalci. Banda čefurska.

  • brencl47 21:36 13.januar 2015.

    Tako je, pa tudi šolska ura ima samo 45 minut. Glede varnosti in nadzora med odmori pa od šolskega osebja večinoma vidiš samo varnostnika. Sicer pa so šole v naravi tako ali tako le finančna obremenitev za starše. Velko koristnejša ...prikaži več je bila enotedenska delovna praksa v kaki firmi.Tudi glede normativov se pretirava. Včasih nas je bilo v razredih OŠ in srednje šole po 30, danes pa ... . Pa še socialni delavec, psiholog in podobna navlaka - vse to draži šolo.Na koncu pa še pretirana papirologila in zahteve po permisivnem pristopu. Da dijaškega kvazisamoupravljanja ne omenjam. Pa tudi pedagoški kader je dandanes vse preveč omejen pri zadajanju učnih zahtev!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.