Slovenija
267 ogledov

Otrok zbolel za mumpsom, čeprav je bil cepljen

Komentarjev 61
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Basiliscus 19:07 08.november 2016.

  Večinoma res pri otrocih poteka blago. Zgoraj pa sem napisal, da v 4-6% dobijo virusni meningitis. Torej vsak 20. otrok s to "blago" boleznijo preboleva še meningitis. Možne so tudi vsi ostali zapleti tudi pri otroku.Varnost cepiv je stalno ...prikaži več preverjana. Zdravnik je dolžan prijaviti kakršnokoli reakcijo na cepivo. Prijavljanje je celo tako strogo, da če je otrok cepljen in hkrati preboleva bolezen xyz, je potrebno te težave prijaviti kot reakcijo na cepljenje (čeprav je to težava zaradi bolezni xyz, ne cepiva). Vsi ukrepi v medicini pa imajo tudi ekonomsko osnovo: očitno so ljudje prerečunali kaj se bolj splača in ugotovili, da je bilo invalidnih družin in ljudi po naravno prebolelem mumpsu pomembno več, kot po cepljenju.

 • Basiliscus 18:46 08.november 2016.

  Še o stranskih učinkih cepiva in zapletih naravno prebolelega mumpsa.Cepivo v 4-5% povzroči lokalno reakcijo (bolečina, zatrdlina). Pogosteje se pojavlja še akutna trambocitopenična purpura (nenadno pade število krvnih ploščic - pogosto ob okužbah, cepljenjih, uvedbi zdravil ... Večinoma poteka ...prikaži več blago ali asimptomatsko). Vseh alergijskih reakcij (od najbolj blagih do anafilaksije) je bilo 1,6 na 100 000 cepljenih. Avstralska študija omenja še resnejša zapleta epileptični napada - večinoma v sklopu vročinskih krčev 3 na 1 000 000 cepljenj, encefalopatijo (okvaro možganov) pa 0,6 na 1 000 000 cepljenj. Povezava z razvojem diabetesa tipa 1 in avtizma ni bila nikoli dokazana.Mumps pri odraslih moških v do 38% povzroča orhitis ali vnetje mod. 13% moških je potem manj plodnih, povsem sterilnih pa malo. Vnetje jajčnikov (ooforitis) pri 7% odraslih žensk. Virusni meningitis se pojavi v 4-6% primerov. Encefalitis se je pred cepljenjem pojavljal v 1 na 6000 primerov mumpsa. Ravno tako

 • LučkaL 18:43 08.november 2016.

  Če pa je mumps bolezen, ki poteka pri otrocih BLAGO! Zakaj sploh cepiti, tvegati stranske učinke in obolevnost pomikati v starejšo dobo, v kateri je potek bolezni res lahko hujši? In potem zato, ker so v odrasli dobi možne komplikacije ...prikaži več spet cepiti, zato, ker zaradi cepljenja bolezni nismo preboleli, ko bi jo z lahkoto? Kaj se kdo tukaj sploh zaveda, da NOBEN NIKOLI ni ovrednotil tveganja in koristi teh cepiv? Da je "tam nekje zunaj" tisoče in tisoče družin s cepivi poškodovanih otrok, uničenih življenj? Mi pa se tukaj pogovarjamo o bolezni, ki velja za BLAGO? Seveda se pojavljajo primeri med študenti ... In vedno več bo primerov obolevnosti med odraslimi! Saj je logično. Ko je bilo dovoljeno preboleti blago obliko mumpsa v otroštvu, si postal doživljenjsko imun. Zdaj pa nam to pravico odvzemajo + prisilili nas bodo v cepljenja na koliko let, da bomo res zaščiteni? Pa saj tega noben ne ve ...

 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:24 08.november 2016.

  Pediatri želijo, da se na veliko vidi, da otrok ni cepljen, da ja ne bi bil sprejet v vrtec. Zato menim, da je cepilni status pristen. Sicer pa je tudi cepilna knjižica ane, ki potrdi cepljenje. Ampak to ...prikaži več da zboli cepljeni - meni ni to nič novega. To je pa ja popolnoma normalno - seveda če poznaš sofisticirane mehanizme imunskega sistema. Če verjameš svetemu gralu cepiv, potem se čudiš in iščeš vzroke drugje - recimo v ne-pristnosti potrdila za v vrtec. Da ne bo pomote, potrdilo za vtec je OBEZEN dokument, preden je otrok lahko sploh sprejet v vrtec.

 • Ferluci 13:42 08.november 2016.

  In če potrdila ne prineseš, otrok ne dobi vrtca? Si prepričan, da je bilo potrdilo pristno in da je bilo priloženo (mogoče) le zaradi tega, da bo otrok sprejet v vrtec? Sicer pa brez veze, otroke, če jim želimo dobro, ...prikaži več je potrebno cepiti. Verjetno ste vsi pozabili na špansko gripo, črne koze, paralizo..

 • LučkaL 13:41 08.november 2016.

  Dejstvo pa je, da cepljeno dekle, ko postane mama, NE tvori dovolj zaščitnih protiteles, da bi lahko z dojenjem ščitila svojega otroka, ko je ta v najbolj ranljivem obdobju.Torej necepljen otrok je v konkretnem primeru ošpic veliko manjša grožnja ...prikaži več tistim, ki jih ta bolezen najbolj ogroža kot pa cepljen, saj je kužen samo enkrat v življenju, medtem ko je cepljen lahko vir okužbe kadarkoli! Noben namreč ne ve, kako dolgo bi sploh naj zaščita s cepljenjem trajala.To je primer za konkreten primer bolezni.Gospod, vi pa govorite na splošno in tukaj to še toliko bolj velja. Glede na to, kako zelo zmanipuliran je imunski sistem pri redno cepljenih otrocih v primerjavi z necepljenimi, je moč trditi, da bo nek zdrav imunski sistem veliko prej opravil z nekim virusom kot pa kontra. Predvidevam pa, da se vaš vnuk bori predvsem z virusi, proti katerim ni cepljenj. Tudi moj dobronameren nasvet je, da otroka izpišete iz vrtca, saj je vse kar otrok v tej starosti potrebuje, varn

 • LučkaL 12:58 08.november 2016.

  Ja. Točno tako. Primeri: Izbruhi mumpsa v Surinamu poleti 1998, ki so jih povzročile množične cepilne kampanije s cepivom OMR (ošpice, mumps, rdečke), ki je vseboval Leningrad-Zagreb mumps sev. Do izbruha mumpsa je prišlo 2-3 tedne po cepljenju. Zaradi izbruhov ...prikaži več so kampanijo prekinili. Avtorja sta v poročilu podrobneje proučila izbruhe mumpsa po cepljenju v treh šolah. V študijo je bilo zajetih 315 otrok, od tega 272 cepljenih s cepivom OMR in 43 necepljenih. Od 272 cepljenih otrok je za mumpsom zbolelo 15,1 %, od 43 necepljenih pa 4,7 %. Stopnja obolevnosti v skupini cepljenih otrok je bila torej 3-krat večja kot stopnja obolevnosti necepljenih otrok. Okuženi so bili s cepilnim sevom. Torej poleg tega da cepivo povzroča hude stranske učinke, ne nudi zaščite oz. celo povzroča izbruhe, oz. obolevnost pomikamo v starejšo dobo, ko se močno poveča možnost zapletov! V otroški dobi je namreč potek blag, v odrasli pa so možni hujši zapleti!

 • asmas 12:52 08.november 2016.

  žal mi je za grobe besede.se opravičujem.Samo razjezi me ko starši svojih otrok ne cepijo nato ti otroci zbolijo,virus ostane v njih vsaj še nekaj časa.nato pa ti otroci(ki niso cepljeni) pridejo v stik z otroci,ki ne morejo biti cepljeni ...prikaži veči in ti "sromački"nato zbolijo prav zaradi takih prenašalcev.Kajti še vedno sem mnenja,da tisti ,ki je cepljen virus hitrjej premaga ter ga UNIČI.Tisti,ki pa ni cepljen, pa virus sicer preboli uniči ga pa ne,vsaj tako s mi razložili pediatri.ne vem čakamo da vnuček preraste teh 5 let,ker menda potem njegova težava izveni.Upam.Smo pa že razmišljali,da bi vnuka prav zaradi drugih neodgovornih staršev izpisali iz vrtca.Opažam ,da marsikateri starši pripeljejo svoje otroke v vrtec kljub temu da so prehlajeni ali so kakorkoli okuženi,samo da ne gredo na "bolniško"Vsekakor jih naslednje dni morajo odpeljejati k pediatru samo kaj ko je že prepozno,ker so okužili že pol razreda.Vzojiteljice so žal tu nemočne.Otroci,ki pa so slabše imunsko odporni pa ne

 • LučkaL 11:27 08.november 2016.

  Iz tega vašega "argumenta" je razbrati, da ne razumete, da če je nekdo cepljen proti neki bolezni, to NE pomeni, da cepljen posameznik postane "sterilen". Otroci so cepljeni proti pešici povzročiteljem, napram temu koliko povzročiteljev je zunaj in povzročajo težave ...prikaži več pri slabše odpornih posameznikih. Cepljeni so zaradi s cepivi povzročenega slabšega delovanja imunskega odziva še večji prenašalci (tudi cepilnih virusov). Ogromno je zabeleženih primerov, kjer so nedavno cepljeni otroci (s cepivi ki vsebujejo oslabljene viruse) te viruse širili v okolico ... Žal mi je za stanje vašega vnuka. Vse dobro.

 • eosss 10:53 08.november 2016.

  Kako zanimivo obračajo besede, če zboli nekdo, ki je bil proti tej bolezni cepljen in kadar oboleli ni bil cepljen. Če je bil cepljen, vedno pišejo, da "gre za relativno nenevarno bolezen, da so zapleti redki, da gre za blažjo ...prikaži več obliko,..."Če ni bil cepljen, pa se vedno napihuje, kako grozne so te bolezni in kako bomo kar vsi pomrli, ker ta necepljen otrok tako obupno ogroža vse okrog sebe (le kako, saj smo ja vsi cepljeni??)... odlična manipulacija skratka.

 • LučkaL 10:19 08.november 2016.

  Zaradi rutinskega cepljenja otrok proti mumpsu, se obolevnost pomika v odraslo dobo, kjer je možen težji potek bolezni in s pričakovanimi zapleti (v otroški dobi pa bolezen poteka blago!). Kje je tu logika?

 • LučkaL 19:51 08.november 2016.

  Rak - veča se pojavnost raka pri otrocih, s te strani je staranje populacije slab argument. Že slišal, da so cepiva okužena z virusom SV40, ki dokazano povzroča raka pri ljudeh?Avtoimunske bolezni: ni tako težko pokazati s prsti na ...prikaži več cepiva, ko poznaš način njihovega delovanja. Res je, da različni spoli različno pogosto zbolevajo za nekaterimi boleznimi, torej je nek spol zaradi (meni ta trenutek) neznanega dejavnika bolj podvržen vplivu nekega dejavnika na pojavnost bolezni. Dejstvo je, da se pojavnost avtoimunih bolezni celokupno veča in to v korelaciji s številom prejetih cepiv. Ob poznavanju mehanizmov delovanja cepiv - je jasno zakaj!

 • Basiliscus 19:25 08.november 2016.

  Wharton M, Cochi SL, Williams WW. Measles, mumps, and rubella vaccines. Infect Dis Clin North Am 1990; 4:47RUSSELL RR, DONALD JC. The neurological complications of mumps. Br Med J 1958; 2:27.Reed D, Brown G, Merrick R, et al. ...prikaži več A mumps epidemic on St. George Island, Alaska. JAMA 1967; 199:113.

 • LučkaL 19:25 08.november 2016.

  Daj prilepi ENO samo študijo za to cepivo, ki dokazujejo dolgoročno varnost tega cepiva. Prosim. Samo ena bo dovolj. Ampak govoriva o dolgoročni varnosti in predvsem, da je KVALITETNO izpeljana in ne zmanipulirana. Pravila SO jasna. Poročanja NI! Ne ...prikaži več govori v imenu obeh. Jaz v svojem jasno vem, da poročanja ni. Vsaj v zelo velikem odstotku ne.

 • Basiliscus 19:22 08.november 2016.

  Pa verjetno tudi nisem edini. Upam, da si vesela za zdravo populacijo, zahvaljujoč cepivom.

 • Basiliscus 18:26 08.november 2016.

  Ne glede na to, koliko takšnih primerov se bo pojavilo, so cepiva še vedno najboljša stvar, ki jo lahko uradna medicina ponudi.. Konkretni primer je uvedba cepljenja proti mumpsu. Po podatkih iz ZDA je število prijavljenih novih primerov mumpsa l. ...prikaži več 1968 znašalo 152 209, leta 1993 pa 1692. (približno 99% zmanjšanje obolevnosti). Cepivo ne zaščiti 100%, še posebno so posamezni primeri v ZDA značilni med študentsko populacijo (zato se tudi predlaga še vnovično cepljenje študentov). Ravno zato, ker nobeno cepivo in nobena stvar na Zemlji ni 100% pa se predlaga in zahteva cepljenje vseh, ki so za to sposobni. Da se zaščiti tudi tiste, ki ne odreagirajo na cepilne seve in tiste, ki se z živimi cepivi ne morejo cepiti.

 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:19 08.november 2016.

  Še nekaj bi dodala - sicer na temo grobih besed. Kdo bo mojemu otroku (in še tisočem drugih samo v Slo) plačal doživljenjsko zdravljenje poškodbe po cepivih? Morda se lahko v vrsto postavijo kar tisti, ki zahtevajo obvezno cepljenje in ...prikaži več označujejo za idiote starše, ki nočejo VEČ cepit svojih otrok (če so se izselili recimo, sicer je itak obvezno v SLO, ne glede na stranske učinke ali reakcije po cepivih)... Kaj pravite, bo fer?Epilepsijo pa se zdravi s CBD oljem 90% uspešno. Na bioresonanci povedo, kje je originalna težava, da se je sploh pojavila epilepsija.

 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 13:13 08.november 2016.

  Zato, ker ob potrdilu za vstop v vrtec piše ali je otrok cepljen ali ne. Če (zaradi zdravstvenih razlogov) ne sme biti cepljen, je na potrdilu z debelim rdečim flomastrom napisano: NI CEPLJEN!!!

 • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 13:09 08.november 2016.

  Dragi asmas... v Sloveniji je obvezno represivno cepljenje. Starši se NE MOREJO odločit, da ne bodo cepili otrok. Dejansko se moraš znašati na cepljene, ker v bistvu prav CEPLJENI prenašajo viruse - in sicer iz cepiva. Tako tudi lepo piše ...prikaži več v NAVODILIH od cepiv - če si jih kdaj bral. Tisti, ki je bolan, mora bit doma - ko preboli, avtomatično izloči viruse ali bakterije iz telesa, naslednjič ko pride v stik z njimi. Cepljeni pa NIKDAR IN NIKOLI ne prebolijo virusa - telo se ne nauči, kaj je dobro in kaj ne. Cepivo bo dalo protitelesa, vendar ti skrbijo samo zato, da se ne pojavljajo simptomi, virus pa v cepljenih ŽIVI in seveda tudi MUTIRA.To so dejansko dokazali pri marsikateri bolezni - otroška paraliza, ošpice in oslovski kašelj.Nekaj podobnega, kot pri preveliki uporabi antibiotikov - prej ko slej mutirajo in noben antibiotik ne prime več.

 • Basiliscus 19:21 08.november 2016.

  Ne veva, kakšno je poročanje v resnici. Pravila pa so jasna. Najmanjši sum na stranski učinek mora biti sporočen naprej, da se ves čas kontrolira varnost cepiv.Dolgoročne študije o varnosti cepiv obstajajo. Pogosto so to razne študije o učinkovitostih ...prikaži več cepiva in razvoju raznih bolezni: multiple skleroze, avtizma, diabetesa. Kot rečeno, nobena velika študija ali metaštudija ni uspela dokazati povezave med katero od teh bolezni in cepljenjem.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.