Slovenija
517 ogledov

Petsto evrov kazni, če otroka ne cepite

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Piksi83 11:19 11.januar 2014.

    Bolje bi bilo, da bi vsak starš odločil sam ali bo dal cepiti svojega otroka ali ne bo dal...In bi bila stvar rešena.Rajši plačam cepivo in če imam stranske učinke krivim sebe za to, kakor pa da sem cepljena, ker ...prikaži več pač moram biti in noben potem ne odgovarja za stranske učinke.Sicer imamo pa itak gnilo zakonodajo.

  • Mr.Nighthawk 12:03 11.januar 2014.

    Vsi, ki ne boste cepili otroka in ko bo ta zbolel, kam ga boste pa takrat peljali? K šamanu ali boste odkorakali v prvi zdravstveni dom?

  • Bizgec 12:11 11.januar 2014.

    Problem je, da vecina ljudi s svojimi mozgani ne razmislja. Zato je moje osebno mnenje, da je pri takih stvareh, kot so nalezljive hude bolezni, proti katerim imamo dovolj ucinkovit preventiven protiukrep (cepljenje), NUJNA prisila.

  • messolongi 09:28 11.januar 2014.

    Razlika med sedanjim obveznim in neobvetnim je le v PLAČILU. Za tisti del ki je že tako urejen lahko sami preverite.Vse ostalo je medijski spin (vklućno s tem člankom) da bomo sami zahtevali prostovoljnost in da bomo ...prikaži večo potem še vse srečni plačali ........

  • Piksi83 11:27 11.januar 2014.

    Jaz pa pravim, da naj se vsak odloči po svoje...Pa če je stranski učinek cepiva avtizem ali ne!!!Vsak ima svoje možgane, da razmišlja z njimi, zato bi bilo bolje, da je svoboda odločanja o cepljenju in ne PRISILJENA.

  • tralala 11:51 11.januar 2014.

    Novodobna muha bedastih in neodgovornih staršev, ki so pod vplivom nekih teorij zarote in zategadelj ne dajo cepiti svojih otrok. Je zelo preprosto: tisti starš, ki je toliko neodgovoren, da svojega otroka NE cepi, bi moral biti prijavljen k CSD. ...prikaži več Tisti, ki ste proti cepljenju: pokažite mi kakšrnokoli referenco oz. znanstven dokaz, da cepiva škodijo.

  • Necepljena 12:55 11.januar 2014.

    Ne širi dezinformacij. Cepljenje je obvezno in brezplačno. Ko bo prostovoljno, bo za tiste, ki želijo cepiti še vedno brezplačno.

  • Necepljena 12:56 11.januar 2014.

    http://www.naravnaimunost.si/Cepiva/studije.php#Avtizem

  • moder 14:01 11.januar 2014.

    Je to svoboda?

  • Bizgec 21:45 11.januar 2014.

    Dokazani so stranski ucinki? Navedi studije, v katerih so bili dokazani, prosim.

  • loboda.c 23:36 11.januar 2014.

    Niti enega dokaza ni, da to cepivo res pomaga, NITI ENEGA NEODVISNEGA NI????????Kako so pa črne koze potem izginile?

  • Kobrowsky Skrapomspy 15:34 12.januar 2014.

    Ker so se ljudjé začéli umivati med prsti :>

  • Bizgec 11:23 11.januar 2014.

    Menim, da to ni dobra ideja. Ljudje (kot mnozica) smo neumna bitja, ki sledimo najglasnejsim teslom. Poglej samo cepiva - baje (kot pravijo najglasnejsi) povzrocajo vse od avtizma do armagedona. Dejansko je pa tista ena sama studija na kateri slonijo ...prikaži več njihova prepricanja ze ovrzena, celo s strani samega avtorja. Plus to, da blebetajo o stvareh, o katerih nimajo pojma.

  • Necepljena 12:52 11.januar 2014.

    Nekdo je prosil za študije o škodljivosti cepiv: http://www.naravnaimunost.si/Cepiva/studije.phpTaistega bi prosila, če mi lahko posreduje samo ENO študijo o VARNOSTI ENEGA cepiva. Že dolgo časa iščem pa nisem našla. Mogoče ne iščem na pravem mestu. Hvala.

  • jelicaslo 16:40 02.junij 2016.

    Naša dobila pri 1. dozi proti Hepatitisu B, mali epileptični napad, bledica( bila je kot stena bela) bolečine v trebuhu in glavi. Me zanima kaj bo rekel pediater na drugem cepljenju, v navodilu za uporabo cepiva, so to "redki stranski ...prikaži več učinki" , ki pa jih v navodilu pri pediatru ni. Normalno, da je ne bom dala cepiti, še druge doze, kaj naj naredim iz nje, epileptičnega bolnika, ali kaj? Za tiste, ki zagovarjate cepljenje pod vsako ceno. Vsa cepiva ne morejo ustrezati za vse otroke, tako kot tudi ne vsa zdravila. Pa komu še to ni logično?

  • R84 12:40 11.januar 2014.

    No pol pa tisti ki ste tako glasni in zagovarjate cepljene povejte zakaj pa zboli cepljen otrok za bolezen proti kateri bi naj bil zaščiten(cepljen)? zakaj se starši cepljenih otrok tako bojijo da pridejo v stik z necepljenimi če pa ...prikaži več jim nič ne more bit in oni že ne morejo zbolet ker so bili cepljeni. Kaj se pol skrbite in obremenjujete z vsem tem, če so vaši otrci cepljeni in s tem zaščiteni? Kdor želi cepit naj cepi, kdo ne želi naj ne. Vsak se odloča sam in vsak posledice nosi sam!

  • Necepljena 12:54 11.januar 2014.

    AvtizemAvtizem in MMR:MMR and Autism in Perspective: The Denmark Study (2004) Komentar strokovno in poglobljeno razkrije, kako je znana danska študija odkrila vzročno-posledično zvezo med cepivom MMR in epidemijo avtizma, nato pa zaradi hudih kritik in pritiskov ...prikaži več iz določenih medicinskih krogov pred javno objavo priredila rezultate študije in jih brez znanstvene podlage pojasnila v nasprotju s statističnimi dejstvi. Danska študija ugotavlja, da je v letih 1980-2002 število avtističnih otrok, starih 5-9 let, naraslo od 8 do 71 na 100.000. Večletni podatki sugerirajo časovno povezanost uvedbe MMR z rastjo avtizma na Danskem, natančneje 45% povečano tveganje pri otrocih, ki so prejeli MMR. Ko so dansko študijo predložili medicinski reviji Vaccine, je ta naletela na sovražen odziv recenzentov, med drugim ameriške agencije za nadzor nad boleznimi CDC, ki je zahtevala naknadne posege in popravke. Komentatorji pojasnijo, kakšne umetne »korekcije« so izvedli avtorji, da bi vne

  • Alojz Pastir 22:04 11.januar 2014.

    No, jaz sem že videl otroke, ki so zbolevali za boleznimi, proti katerim so bili cepljeni... Pa večina tistih, ki se ne strinjajo z obveznim cepljenjem, živi zelo zdravo življenje in se izogibajo tudi drugih tablet in ostalih farmacevtskih "pripravkov". ...prikaži več Če pa otrok zboli in ga ne moreš pozdraviti sam, ga boš peljal k zdravniku, ja kam pa?

  • R84 07:54 12.januar 2014.

    Pol pa ne vem kje ti živiš..poznam otroke ki so cepljeni neprestano bolani od kar so bili ceplejeni tako ali drugače..in tudi zbolijo za bolezni katere ne bi smeli dobit. A predvsem mi je smešno in pa nelogično zakaj se ...prikaži več ti starši, ki imajo otroke cepljene tako bojijo da bodo v stiku z necepljenimi. Če pa se njim nič ne more zgodit in po tvojem pisanju ne morejo zbolet zakaj pol taka panika iz strani staršev? Ja k zdravniku otroka peljem če zboli, kam pa misliš ti da gre nekdo ki je bolan? Je pa razlika v tem ali je sploh kdaj bolan!

  • an.star 09:12 11.januar 2014.

    Cepiva so navadno preprogramiranje DNK, da smo bolj vodljivi in neumni, sužnji. Bolezni, kot so kuga tuberkoloza...so vse umetno ustvarjene, da kontrolirajo populacijo človeštva in opravičujejo cepljenje...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.