Slovenija
284 ogledov

Pismo mladih zdravnikov: Ko naši šefi stavkajo, mi delamo

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 08:36 23.november 2016.

    Kaže se totalna zgrešenost slovenskega plačnega sistema JS. Plača = stopnja izobrazbe + starost + kvazi napredovanja.Plača mora biti delež tistega za kolikor se delo lahko proda na trgu. Kupec malokdaj vpraša, koliko star je prodajalec in na katerih seminarjih je bil.

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:06 23.november 2016.

    Nihče nima nič proti mladim zdravnikom. Prav nasprotno spodbujamo jih in čakamo, da izrinejo stare prisesnike, doktorje, docente, primarije, ki pri 65tih ali pri 70tih in več letih še vedno "delajo" oziroma so prisesani na državne jasli.naj se ...prikaži več spokajo že enkrat v penzijo in dajo možnost mladim, da delajo in zaslužijo poštene plače.

  • Marko Arh 18:15 23.november 2016.

    Točno vem, o čem govorite. Ne pustite se! Obrnite se na ministrstvo/vlado, Fides nima ušes.

  • Marko Arh 22:47 23.november 2016.

    Zdravniki naj se odločijo, ali želijo delati v javnem ali v privatnem sektorju. Zakaj lahko nekateri opravljajo več služb in sedijo v komisijah, za katere sploh ni znano, kakšno funkcijo imajo? Tistim pri koritu pogosto sploh ni jasno, od kod ...prikaži več vse jim priteka denar na TRR. Njihov delovni dan ima 20 ur. Seveda, če večino dela preložijo na druge. Mladi zdravniki pa "garajo kot zmešani" in se morajo zadovoljiti z mizernimi plačami. Še bolje, hvaležni naj bi bili, da sploh imajo službo ...Zgodb je na tisoče, oglasite se! Povejte zgodbe o krivicah, ki se dogajajo za vrati UKC LJ in MB ter manjših slovenskih bolnišnic! Če javnost o tem ne ve ničesar, se ne bo zgodilo nič. Fides nima ušes za "navadne zdravnike", denar si v žepe tlačijo tisti pri koritu.

  • valerijakregar 15:56 22.november 2016.

    le koga neki sploh še zastopa kuštrinov fides ???????zasebnim zdravnikom dobesedno visi dol tale kuštrinov fides, mladi pa so ga očitno in hvala bogu spregledali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KOGA ???????????????????????FANTOMSKO ORGANIZACIJO ZA " IZSILJEVANJE" IN MEŠANJE DR*KA ???????????

  • Avatar čavez
    čavez 16:20 22.november 2016.

    Raje bi videl da medicinske sestre štrajkajo pa da vidimo nadute dohtarje kaj so sposobni naredit brez njih.

  • d 16:30 22.november 2016.

    ¸enako kot z zdravniki je tudi s sestrami, redke so dobre in redke si zasluzijo vec kot dobijo sedaj

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:19 22.november 2016.

    Dragi mladi ranocelniki,omislite si svoj sindikat in z njim povozite to staro golazen,ki samo še krade in se dela vsemogočno,da o vzvišenosti in nadomeščanja boga niti ne omenim.

  • Vesna Dolšak 00:15 23.november 2016.

    Točno tako, Petra Ferlin. Če jim kaj ni všeč, če se jim zdi, da preveč delajo in so potem preveč zmatrani, naj pa doma ostanejo in počivajo. Ta stari dohtarji. In naj dajo mladim prostor. Če bi pa radi delali, ...prikaži več pa se naj spomnijo na Hipokratovo prisego, na katero so očitno že pozabili.

  • MihaMB 18:41 22.november 2016.

    Vsi, ki so imeli opravka z mladimi oziroma ne tako starimi zdravniki vedo, da so ti, za razliko od njihovih "šefov", prijazni, ustrežljivi in predvsem človeški...vsaka jim oziroma vam čast. In mladi zdravniki - ne pozabite, tako kot ...prikaži večt vaši "šefi" , na medicinske sestre.

  • romzy2 19:05 22.november 2016.

    Pa si poglejte mladi zdravniki in raja ,zakaj je TAKO !!!!!www.portalplus.si//img/pdf/a0e71699-ed11-4630-99cd-579c28c585d6.pdf

  • tomaz 20:01 22.november 2016.

    Zdravnikom bi bilo sedaj treba skoz gledat pod prste kaj delajo, kam hodijo in koliko so v resnici prisotni na delovnem mestu....verjamem, da nihče od teh mladih ni na koncu šihta tako spočit, da bi lahko še popoldne privat delal....upam ...prikaži več...upam da bodo tak nadzor vodili in resnično plačali le tistemu, ki si to plačilo tudi zasluži...

  • kapibara 08:40 23.november 2016.

    Bravo, točno tako.. in to gledam iz meseca v mesec, potlej se pa še duvajo, kje vse so bili na "izobraževanju", delo pa popolnoma isti, nič inovacij.. če pa že so, so pa po sistemu: Enostavno stvar je potrebno zakomplicirati, ...prikaži več da izpade pomembna.. !!

  • peromornar 13:40 23.november 2016.

    Ja, Kuštrina namažite z katranom in posujte s perjem. 22 let je na čelu FIDES-a pa ni naredil NIČ!

  • Avatar Leon
    Leon 16:47 23.november 2016.

    To je FidesKradcija po slovensko !

  • MK 21:59 23.november 2016.

    isto je z "mladimi" uradniki.... večno vse delamo in čakamo na boljše čase medtem ko tisti z 2 jurja plus ne delajo, isto oniiz meseca v mesec za 800 eur

  • Petra Frelih 18:39 22.november 2016.

    Jaz bi tem "starim doktarjem", ki niso zadovoljni s svojo plačo, preprosto ponudila možnost, da če jim kaj ne ustreza (tudi v drugih sektorjih je tako), da lahko brez kakršnihkoli težav napišejo odpoved od delovnega razmerja in dajo priložnost tistim, ...prikaži več ki bi delali za dobro, vendar realno plačilo. Tudi ni pošteno, da so zapostavljene medicinske sestre , predvsem tiste s srednjo izobrazbo. Vsak od nas, ki hodi v službo (ne glede na sektor), si zasluži, da 15. v mesecu prinese domov takšno plačo, ki mu bo omogočala dostojno življenje in ne životarjenja skozi mesec.

  • Marko Arh 22:46 23.november 2016.

    Kakšno pogajanje je to? Zdravniški eliti diši denar, ob tem jih briga za ostale zdravstvene delavce, vključno z mladimi zdravniki in izkušenimi zdravniki, ki jih ni pri koritu, vlada pa jim gre na roko? Se naši politiki sploh znajo pogajati? ...prikaži več Zakaj sploh dopustijo takšna plačna nesorazmerja v zdravstvu in zakaj pustijo, da imajo "koritniki" več služb (celo več kot dve) hkrati? Očitno sedijo na dveh ali celo več stolčkih tudi sami ... Specializantom bi bilo potrebno dvigniti plače in jih razbremeniti, zdravniško elito (pogoltne predstojnike, profesorje, docente, primarije) pa močno udariti po prstih in jih nadzirati pri njihovem "delu". Mladi jim že od nekdaj "odnašajo riti" na vsakem koraku, v zameno pa niso deležni niti kakovostnega učnega procesa v času specializacije. Namesto njih hodijo na konzilije, sprejemajo in odpuščajo bolnike z oddelkov, dežurajo, urejajo vso dokumentacijo itn. Nadrejeni jih zalagajo z delom, da komaj dihajo, o njihovem socialnem in družinskem življenju

  • Marko Arh 22:47 23.november 2016.

    pa sploh ne bom izgubljal besed. "Dinozavri" (70-letni zdravniki in celo starejši) še vedno vztrajno capljajo po bolnišnicah, se zapirajo v kabinete in "pišejo članke", čeprav bi morali že zdavnaj v penzijo. Kaj počnejo, kako upravičujejo svojo plačo? Denarja za ...prikaži več nove specializante pa čudežno ni od nikoder ... Zakaj ne zvišate plač tistim, ki dejansko trdno delajo in so kljub temu obsojeni na nižje plačne razrede? Zakaj bi tisti, ki že tako zaslužijo preveč, zaslužili še več? Postavite zgornjo mejo, ki se je tudi z več službami v zdravstvu (delom v javnem in privatnem sektorju, delovanjem v raznih društvih, komisijah ipd.) ne da preseči, zdravnike v nižjih plačnih razredih pa nagradite za njihovo delo. Zakaj ne ločite javnega in privatnega zdravstva ter ne podelite več koncesij?

  • Janez_53 17:09 22.november 2016.

    Zagotovo zelo malo ljudi meni, da mladi zdravniki nosijo kakršnokoli krivdo za nastalo situacijo! Večini je kristalno jasno, da so glavni krivci tisti, ki jih mladi zdravniki navajajo v članku! Pa seveda sindikati s Kuštrinom na čelu!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.