Avto
1136 ogledov

Razlogi, da nimamo takšnega asfalta kot Avstrijci

Komentarjev 28
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • jakec1575 13:07 03.februar 2017.

  Slovenko, vse lepo in prav, ampak v slovenske avtoceste smo vgrajevali slabe kvalitete asfalta. Zakaj ga nismo vsaj za avtoceste iz hrvaške vozili, kjer delajo vrhunski asfalt? Da so bili dobicki se vecji, pa SCT in primorje sta bili na ...prikaži več koncu le generalna pogodbenika, ostalo so pa delali flikali razlicni podzivajalci. kako lahko sploh kdo garantira kvaliteto. ok. direkcija je naredila nadzor in pregled, ampak niso bili tam vsak dan. pa ko popravljajo tudi flikajo. Tako se cest ne dela. In to vi veste dobro, Slovenko. Že po slabih 2 letih smo imeli prve popravke odsekov. po 2 letih! Ko se je podpisovalo pogodbe, se je delalo varnostne zaloge za 1/3 pri izvedbi pa sparalo pri narocanju na vsakem koraku. vse za ekstra profit.

 • samsvojmojster 10:28 03.februar 2017.

  Najboljš je "flikanje"... potem pa nobeden ne zna razložit... zakaj hudiča zgleda cesta, kt da bi tetris špilal?????? Že pred časom je rekel Kuzmič, da ko bodo padale tožbe zaradi flik asfalta, ko bo ena guma imela drugačen oprijem, kot ...prikaži več druga... pol se bodo pa zamislili.... pa ne me jeb.... kdo pa je pričakoval, da bo nekdo priznal, da ne znajo oz, niso sposobni narediti.. saj zdrava kmečka pamet pravi, da to kar imamo... je po testiranjih... milo rečeno SLABO.

 • jakec1575 08:58 04.februar 2017.

  Firma, ki dela asfalt je dalec najboljsa v regiji.

 • Dušan Peterc 23:07 03.februar 2017.

  Takole je videti plačljiva hitra cesta med Razdrtim in Vrtojbo:http://shrani.si/f/V/pX/1kGLE7RW/dsc04126.jpgVozni pas je uničen že celo desetletje, drenažnega asfalta ni, odvodnjavanja ni, luže čez pol voznega pasu in kamionsko tuširanje z nasprotnega voznega pasu.V Italiji imajo že od ...prikaži več leta 2007 na 80% avtocest drenažni asfalt, kot je razvidno iz tega dokumenta (sekcija 5.2 pavimento e asfalto drenante)https://www.autostrade.it/documents/10279/30267/Libro_dei_Fatti_12_14_w.pdfSlovenija ima alp le za vzorec, avocesta ni nikjer zares visoko, tako da vaši izgovori ne vzdržijo kritike. Italija ima toliko alp kot Avstrija, pa ima drenažni asfalt skoraj povsod.

 • STF 12:41 03.februar 2017.

  Motoristi se grobosti asfalta se kako zavedamo. Pri nas je bol redek kot ogrozene zivali. Vecina je nek zlizan (okrogli kamencki po moznosti) ki prime malo vec kot led.Seveda se to pozna tudi pri avtomobilih, ki ...prikaži več mogoce na to niso toliko pozorni. In potem se cudimo kako je "izgubil oblast nad vozilom", ko beremo kroniko.

 • Avatar Leon
  Leon 09:01 03.februar 2017.

  Razlika je v državni korupciji. Npr. Podjetnik ,ki se ukvarja z asfaltiranjem mora za pridobivanje poslov na občinskih ali državnih cestah vključiti vse zveze in poznanstva ,da pride do državnega birokrata odgovornega za to področje .............in potem birokratek postavlja pogoje ...prikaži večje ...če boš asfaltiral pot do mojega vikenda ali tastovega in doniral za športni klub toliko in toliko ......dobiš vse dokumente jutri ,drugače pa bo treba počakati nekaj mesecev .

 • Bosko Boki 10:05 04.februar 2017.

  Nikjer v članku pa nisem zasledil da je verjetno življenska doba neke ceste pogojena z pravilnim utrjevanjem preden se sploh položi asfalt. Mislim da je to osnovni pogoj da se asfalt potem ne lomi, pogreza ipd...

 • Avatar strauski
  strauski 13:13 03.februar 2017.

  kaka zapletena znanost,še norca se brijejo iz nas ,na sto in en način nas ogulit samo to je res.cestnine plačujemo prav vsi vozniki avtov itd in ne in ne zrihtat ceste po sloveniji ampak samo basat si denar v žepe

 • mph 10:41 03.februar 2017.

  Naj se zapelje proti Padovi ali proti Milanu, ... pa bo videl, kaj pomeni DRENAŽNI asfalt.

 • tecumseh_1975 09:50 03.februar 2017.

  1. Slovenski asfalt ni slab ... dokler bodo na na novo preplastene ceste v 1 letu že naluknajne in razpokane, me o tem ne bo nihče prepričal.2. a pri nas nobene ceste ne moremo obnovit "na hitro". Pri vsaki ...prikaži veči luknji je treba rekonstruirat celo cesto do globine pol metra, 10 metrov na vsako stran luknje. Alternativa je pa en neandertalec z vrečo instant asfalta, ki ga z lopato nabije v luknjo.

 • stilist 09:00 03.februar 2017.

  Na gorenjski avtocesti, kjer so pred pol leta asfaltirali odsek med Brnikom in Kranjem so po sredini že konkretne razpoke, pojavljajo se posedki. Na priključku Brnik je vozišče ozko, veliko neravnin, pri motokrosu teče čez vozišče blatna voda zaradi neurejenega ...prikaži več odvodnjavanja, divji priključki na to cesto in še in še. Sanacija je bila opravljena pred letom in pol. Vsako novo popravilo je slabše. Natolcevanje "strokovnjakov" me ne prepriča!

 • jakec1575 09:02 04.februar 2017.

  Na pogajanja za anekse se je posiljalo pripravnike k nadzornikom investitorjev s precenjenemi predlogi porabe materiala. Če je bil nadzornik povrsen je upselo in je slo par milijonov vec. Saj ni bil samo Zidar. Vsi okoli njega in tudi drugi. ...prikaži več Vsi so to poceli. Vse velike firme, ki so potem najemale podizvajalce.

 • jakec1575 08:57 04.februar 2017.

  jap. šparali so. 1cm tam 2 tam, slaba posteljice in slab nadzor pri temu. to se lahko pozna razlika a ceta zdrzi 10 ali 20 let.

 • Dragan Marina Mudrinic 20:14 03.februar 2017.

  Razlike v asfaltnih zmeseh so odvisne predvsem od prometnih obremenitev, ki jim je cesta izpostavljena.- Ne nas za norce met . Povejte da je odvisno od debeline asfalta

 • KOJAK 15:26 03.februar 2017.

  Od kje ti podatek, da imajo hrvatje vrhunski asfalt. Na morju imajo položenega drigaćnega kot mi v Sloveniji ker tam nimajo zim, in ker ni pluženja, posipanja in zmrzali tudi dlje traja. Mi je pa nekoče nek inžener rekel, da ...prikaži več se bo po propadu SCT in primorja kar nekaj časa trajal da bodo spet nekje sestavili ekipo in znanje, ki bo sposobno spodobno asfaltirati ceste v Sloveniji.

 • Tin 14:15 03.februar 2017.

  Slovenko,pri nas ni vse samo v slabem materjalu,ampak tudi v še slabši vgradnji le tega.Primer: rekonstrukcija ceste Ljubljana Škofljica, čas trajanja PREDOLGO izvedba UBOGO, Kdor je podpisal tehnični prevzem je oškodoval naročnika del. Tako gre pa pri nas za razliko od Avstrije

 • Avatar strauski
  strauski 13:15 03.februar 2017.

  dva kurca in eden kondom si mislui

 • jakec1575 13:09 03.februar 2017.

  Avtorji cestitek za clanek. Bolje to, kot pa nabijanje o paketih televizije v nedogled.

 • jakec1575 13:08 03.februar 2017.

  če nekaj postaja trdo postaja krho in neelasticno. Zmes mora biti ravno prava za nase podnebje, znotraj temperaturnih mej.

 • Avatar Alioness
  Alioness 13:08 03.februar 2017.

  Ja, primerjava z Avstrijo je tole:"Na Turski avtocesti, pa tudi drugje v Avstriji, so tovrstne asfaltne zmesi v glavnem opustili, saj so bile izkušnje z vzdrževanjem velikokrat slabe."Se pravi ima Slovenija po večini enak asfalt, kot Avstrija...<br ...prikaži več />Razliko jaz opazim pri bakinah. V Avstriji vsa asfaltirana cestišča, ki se v zadnjh parih letih menjajo, imajo na bankinah betonske kocke (take z luknjo, da raste trava vmes ven). Tako se utrdi bankina in se asfalt na robovih ne kruši.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.