Slovenija
24 ogledov

Še eno leto, pa bo pri nas kot v Grčiji

Komentarjev 29
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • anastasia 11:27 30.avgust 2012.

  Delim tekst:Še pomnite Islandijo? Tukaj je Francija ... pod Hollandom!Preko Petra Zlodeja, ta preko Petra Mrgole:Koliko časa je Holland predsednik Francije? Dobra dva meseca. Tako dolgo,ja, da o Franciji Evropski in Slovenski mediji sploh ne ...prikaži več poročajo več. Tudi Janševa vlada omenja zgolj še Merklovo, pa čeprav ji je tudi v Nemčiji padlo zaupanje na zgolj 33%. Naši še vedno govorijo o Grčiji in Španiji, Francijain Islandija sta TABU!Holland pa je v 2 mesecih naredil: 100% je ukinil vsa protokolarna vozila , jih dal na licitacijo, izkupiček pa namenil za izgradnjo infrastrukture večjih, do zdaj neurejenih predmestij. Objavil je dokument, ki vsebuje 12 alinej, kjer vsem državnim podjetjem ukinja službena vozila. Holland je prepričan, da si vsak poslovnež, ki letno zasluži 600.000€ ali več, brez težav lahko sam kupi avto. Če tega ne naredi je škrt, nesposoben ali pokvarjen in takih ljudi državna podjetja ne potrebujejo. Pozor. S tem je

 • ghz891 02:59 09.avgust 2012.

  og ali težav z dobavo, vsekakor bi jo bilo boljše zgraditi pri plinovodu, če bi bil zgrajen) > pomol v kopru (precej je odvisno ali bomo imeli dostop do odprtega morja ali ne, če bi ga imeli bi bilo lahko ...prikaži večo dobro, saj bi povečali uvoz ali tranzit tovora)> 2 tir (precej smiselno bi ga bilo postavit če se že pomol zgradi) > posodobitev žel omrežja (od tega bi imeli zagotovo več kot od posodobitve cest, saj bi moral kdor bi hotel kaj prevažati uporabiti že obstoječo infrastrukturo - eliminirati bi bilo treba tudi korupcijo v SŽ, če bi recimo primerjali z tovornjaki ki samo prečkajo Slovenijo - še goriva ne rabijo kupit) > 3. os (mogoče bi bila dobra naložba samo nevem kako točno bi nam koristila, bolj bi prevoznikom, ker bi jim zmanjšala razdaljo vožnje in posledično ceno goriva, za takšne zadeve bi bilo verjetno najboljše če bi se mednarodni prevozniki ki bi najbolj koristili od tega sami zorganizirali in nekaj prispevali zraven, samo to se verjetno nebo zgodilo :) )Z energets

 • ghz891 02:58 09.avgust 2012.

  "drugi blok NEK, hidroelektrarne na srednji in spodnji Savi ter Muri, plinsko elektrarno v Kopru, plinovod na trasi Južnega toka"Izvzel si najbolj pomembne predloge, te bi morali imeti prioriteto nad tretjo osjo/drugim tirom in tretjim pomolom. Verjetno v ...prikaži več vrstnem redu: Hidroelektrarne (ne potrebujejo toliko "vzdrževanja" ali konstantnega kupovanja goriva, voda je obnovljiv vir) > 2 blok NEK (sicer zelo visoka začetna investicija za gradnjo, ki pa se po nekaj časa povrne, cena energije na TWh je manjša/primerljiva z premogom, relativno "čista energija", na svetu je dovolj ekonomsko sprejemljivih zalog urana za nekaj 100 let) > plinovod (je lahko dobra srednjeročna investicija ki bi znižala ceno plina pri nas, je pa odvisno kaj bomo imeli od plina ki bo tekel preko našega konca) > plinska elektrarna (precej preprosta energija, naložba se hitro povrne, slaba stran bi bili mogoče kakšni dodatni ekološki davki na CO2 v prihodnosti in morda višje cene plina zaradi pomanjkanja zal

 • allstarr111 16:35 08.avgust 2012.

  Pri nas ne manjka nič drugega kot RED, red mora bit pa tud če je slab, ampak da se ve, če te dobijo da si kradel, prejemal podkupnino, sprejemal odločitve zarad katerih ima država ali ustanova v lasti države škodo, ...prikaži več z odločitvijop pa si pomagal sebi ali drugemu da je imel protipravno korist greš v zapor in to tisti trenutek pa vsi ki so vmešani tudi, nič več preiskav ki trajajo dve leti osebek pa lepo skriva premoženje in uničuje dokaze, greš v prdekano in takrat se zečne preiskava ti pa lepo čakaš in moliš da ne bodo vsega pobrali, ter po sodbi nič domov kr direktno na Dob in do konca odgurat svoje. Ne pa zdej oni lepo po kafičih, policaji nemočni ker sodnik niti ne pomisli na kak pripor ipd.Potem pa bi blo malo več reda, ker bi jih bilo strah pred arestom in bi eli kradli tako da jih ne dobijo, ali pa sploh nebi, sedaj pa ukrade in ve da se mu ne bo nič hudega zgodilo.

 • DUSANJ2000 11:09 09.avgust 2012.

  Kako so pametni tile naši ekonomisti sedaj, ko je vse v k...... Kje so pa bili prej oz. kaj so storili, ko so sodelovali z vladami. TO kar imamo SEDAJ.

 • dragec 10:38 09.avgust 2012.

  Popravek informacije, P. Damjan sporoča, da bo še to jesen mogoče doživetje grškega scenarija. Po domače smo ga naj... Spodobi se pa, da naša oblast to ne skriva od ljudstva, da da objavo in pripravi policijo na ukrepanje protivu nazadovoljnem ...prikaži več ljudstvu. Če bo zmanjkalo policije, tu je vojska, ki se tudi uči kako se pretepajo civili.

 • izvedenec 18:34 08.avgust 2012.

  pa še to: pametnjakoviča Damijana in Mencingerja spravit na minimalno plačo, pa naj potem pametujeta in postaneta prorčunska porabnika; v življenju sta naredila 0,0 za ddružbo; za svoji riti pa 110 %!!

 • anonimni12 09:10 09.avgust 2012.

  on bi nalozbe, ampak denar za te nalozbe je pa prej treba ustvariti ali pa zagotoviti poceni posojila. Hja ustvariti ga ocitno ne moremo, ker nonstop vec trosimo kot ustvarimo, sposojati si pa poceni tudi ne moremo vec. Kaj je ...prikaži več sedaj resitev - dvig DDV in trosarin in drazje cestnine ... Kako se to razlikuje od nizanja izdatkov za socialo in place JU? Saj DDV in ostalo tudi placajo ljudje. New deal v sloveniji ne pride v postev, ker ni tiskarna dolarjev, sploh pa je amerika prisla iz depresije na racun vojne in ne zaradi javnih del. Drzava bi v danih razmerah morala zagotoviti pogoje, da cim vec firm pride sem delat in investirat. Pritok denarja od zunaj je edina resitev. Nabijanje davkov je pa le drug nacin varcevanja, ki pa se dodatno obremeni gospodarstvo.

 • ghz891 02:09 09.avgust 2012.

  "Ustvariti je treba novo delo, ne pa zidati."To verjetno bolj velja za (sedaj že propadla) vélika gradbena podjetja. Brezposelnost je bolj socialni problem kot ekonomski (ekonomsko je bolj ugodno izvažat delo v države v razvoju). Prodajanje energije bi ...prikaži več bilo za slovensko ekonomijo precej dobro. Je pa v vsakem primeru boljše da se gradi infrastrukturo (če ni ogromno korupcije prisotne), kot da se gradi podjetja ki čez nekaj časa propadejo - od njih nimamo popolnoma nič, samo denar zamenja roke, tu pa smo dobri za par desetletij (kolikor časa nam lahko zadeva služi).

 • Hiphura 18:48 08.avgust 2012.

  Kakšna pa je sploh situacija v Slo? Konkretno. Ne kar naprej nekaj nabijat s prispodobami in šalami. To ni vredno strokovnjaka iz ekonomske fakultete. V čem je problem? Ni denarja? Za katere stvari ga ni? Dolgovi? Kateri, kdo, kaj , ...prikaži več zakaj! Ne čvekat, konkretno! Neverjetno, da lahko nekdo iz ekonomskega faksa zagovarja nove zadolžitve in stroške (drugi tir, tretji pomol, tretja os...) - samo gradbeništvo s tujimi poceni delavci, skoraj breuz prispevkov. Kdo bo vse te enormne stroške odplačeval in koliko časa. In pri tem ničesar izvozil! Samo izvoz nas reši in domači turizem. Sem je treba investirat, če že. Ker kratkoročno vrača. Keš. TEŠ6 bo takoj vračal. Cesta pa ne. Kje so poslovni načrti investicij,ki jih omenja? Spet na pamet in to iz faksa! Gradbenikom je treba pomagat ven, dela v tujini! Tako kot nekateri že delajo. Doma je konec. In je brezplodno. Vrtenje denarja iz enega domačega žepa v drug domač žep. Pa še uvoz zraven, kot dodaten strošek. Treba je zaslužit z

 • izvedenec 18:32 08.avgust 2012.

  prvo lustracija, nato tranzicijske skorumpirance zapret, pa gremo graditi skupno prihodnost; rdeči Pahor si je vlačil Zidarja po Afriki, da bi dobil investicije, ki bi končale v žepih rdeče elite (kot provizije in fiktivni račni, ter visoke managerske plače in ...prikaži več nagrade), to ni investiranje, to je pranje denarja g. Damijan

 • Trsten 16:18 08.avgust 2012.

  Damjan pa Mencinger: s svojim gobcanjem kar o nekih teorijah ne bosta naredila nič, Oba sta imela možnost pokazati svojo vrednost pa sta zavozila.Ustvariti je treba novo delo, ne pa zidati. Tak usran ekonomski sistem podpirata vidva in ostali ...prikaži več bleferji. Spokite kufre in nehajte prodajat bučke.

 • anastasia 11:28 30.avgust 2012.

  Lep pozdravček, našo "demokratično" državo je "spravil na kant" nekdo drug, zato tudi peticija s strani Avaaza, ki je že druga klofuta Evrope Sloveniji!

 • anastasia 11:25 30.avgust 2012.

  G. Damjan, skušala bom deliti povezavo o ukrepih v Franciji, o čemer naš cenzurirani tisk ne piše. Tvegam:PONEDELJEK 20.08.2012, 10:10Hollandov misterijSlovenski prepir o neobstoječih francoskih ukrepih.Preberite!

 • Klemen Zec 19:43 09.avgust 2012.

  žal nobenega ekonomista politik ala Majer ne upošteva, ker mu je cilj pridobiti sebi ib svojim kameradom čimveč premoženja, narod pa na beraško palico, to je poanta Majerja

 • ghz891 17:42 09.avgust 2012.

  Takrat so si po večini praskali jajca in živeli v svojem imaginarnem finančnem svetu.

 • mrki 07:49 09.avgust 2012.

  JP DAMIJAN - zatorej , pot pod noge v EU in pripeljite "osla" ki vam bo v to NEPRAVNO državo bil pripravljen vlagat svoj denar, kjer ga bodo razni Semuliči in Štriklji ob pomoči naše Pirc Musarce , Čebaškove in ...prikaži večin levih sodnikov spravili na KANT !!

 • samo.jst 07:21 09.avgust 2012.

  Dragi veljaki, prosim ne nas polnit z optimizmom, saj smo tik na tem, da bomo umrli od motiviranosti.

 • ghz891 02:59 09.avgust 2012.

  kimi projekti bi lahko izvažali električno energijo, ali pa bi znižali cene elektrike za proizvodnje obrate (pod cene sosedov), kar bi lahko motiviralo podjetja da tu postavijo proizvodnjo in ustvarijo več delovnih mest.

 • Lavdan 22:21 08.avgust 2012.

  Pri nas je ekonomistov, ki vse vedo, kot listja a njihove napovedi so kot Denijeve ali Maručine. Ko je v vladi mu zmanjka vsega znanja in se pokaka in pobegne.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.