Slovenija
104 ogledov

Učinki davčnih blagajn: Pri gostincih promet spet poskočil

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar praufo
    praufo 14:09 17.avgust 2016.

    še en dokaz več, kako je ta projekt škodljiv in neuporaben, je podatek, da se primanjkljaj kar povečuje, julij čez 200 mil, do sedmega meseca pa čez 600 mil., torej ves ta cirkus za drobiž komaj 10%, mramor že ve ...prikaži več zakaj je odstopil, da ne govorimo o jeseni, ki prinaša volitve, vemo kje in vemo kaj - novo krizo, mramor je bil pameten

  • Avatar praufo
    praufo 16:43 17.avgust 2016.

    hvala za minuse, ampak nismo se razumeli, ta razlika v prihodkih države je res drobiž, kar se pa tiče volitev, sem pa mislil na ameriške, slovenske pa bodo kadar bodo, itaq nima nobene veze, so nepomembne za finance

  • Žurnalček 20:42 17.avgust 2016.

    Tudi če taksist ne izda računa -v obliki papirja - se vaš račun v taximetru naredi in prišteva k skupnemu prometu blagajne . Če se pa za vožnjo dogovorite in ne vozi po taximetru , je pa to neizdajanje računa ...prikaži več , neprejemanje računa in sta oba kriva in v prekršku ! Zato ne melji preveč.

  • jakec1575 11:35 17.avgust 2016.

    Čeprav se strinjam, da je posebej v nekaterih bifejih odtekalo veliko denarja in pri drugih obrtniskih storitvah. kaj bomo letos naredili s tem denarjem. od planiranih 75mio jih gre 50 za slabo banko, ker nekdo ne upa udarit po mizi ...prikaži več zaradi factor banke. slo bo vecinoma za pravne pisarne in visoke place in dodatke in privilegije, ki so razkosni tudi za nemske in angleske razmere. mimogrede. vecina pravnih pisarn nima davcnih blagajn, ker poslujejo brezgotovinsko. vendar se v opravljeno delo da skriti marsikaj. Ti na trgu za gotovino fino garajo. vsaj vecina. zatisnili smo eno manjso luknjo, tiste velike na drugi strani pa ne vidimo. no, delamo se, da je ni, ker je tako nekdo rekel.

  • jzzzze 11:55 17.avgust 2016.

    ...inšpekcija ne sme vdirati v stanovanjske objekte, tako da si s kombiji brez oznak bolj malo lahko pomaga! Bolj bi pomagala Švica - takoj prjavi soseda, če vidiš, da se kaj pri njih premika! haha

  • AnzeSmolej 19:45 17.avgust 2016.

    taka logika pa je ker je zelo težko preživeti v Slo! Stroški so previsoki! Če bi prijavili vse, bi bili že zdavnej primorani zapreti ali pa odpustiti 2 delavca, brez katerih pa tudi ne moreš delati... Država bi morala začeti ...prikaži več delati na vzpodbujanju okolja za uspešno delovanje malih podjetij, počnejo pa ravno nasprotno!

  • tslamar 13:58 17.avgust 2016.

    Inšpektorji gredo veliko raje tja, kjer jim dajo kaj za s seboj.

  • jakec1575 16:42 17.avgust 2016.

    OECD na podlagi financnih podatkov trdi, da 90% gospodinjstev v Sloveniji prejme mesecno vec kot 2500€ neto. Če je to res, gre za povprečja. In glede na to, da vemo koliko je povprečna neto placa. kdo zavraga pobere razliko. Produktivnosti ...prikaži več namrec tudi slucajno nimamo se tako visoke. Kdo ustvarja dolg, ki nas stane 1 mrd na leto obresti brez glavnic.

  • mirac 16:52 17.avgust 2016.

    Pa še vedno gre veliko "mimo". Več bi moralo biti inšpektorjev na terenu, ker logika pri nas je še vedno taka, da se veliko še naredi "mimo oz. brez računa".

  • Avatar praufo
    praufo 17:11 17.avgust 2016.

    torej kaj misliš, na deset firm en inšpektor vinko, kako boš to upravičil v državnem budžetu, če ne bo rezultatov ? povej če veš !

  • blueone 17:45 17.avgust 2016.

    Bolj se nebi mogel strinjati z vajinima komentarjema

  • blueone 17:58 17.avgust 2016.

    Kaj pa tole? http://www.delo.si/novice/slovenija/v-vrtincu-revscine-skoraj-700-000-slovencev.html

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:03 17.avgust 2016.

    Če bi socialna država pobrala tok denarja bi imel super javne storitve; večino tega pobere sistemsko koruptivna država.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:05 17.avgust 2016.

    Kok bi šele taksistom čudežno promet zarad njihove nenadne konkurenčnosti poskočil če bi njih inšpektorji preverjal.Taksisti doskrat ne izdajo računa če gre za starejšo osebo; obenem pa še dodatno zračunajo kot je normalna cena. ....

  • kapibara 08:11 18.avgust 2016.

    Mojmu oštirju se to še zmeraj splača..!!Jets brez računa za pjačko, plačam manj.... :-)

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 12:38 17.avgust 2016.

    Saj ni treba do stanovanj. Tudi ni nikjer predpisano, da mora obrtnik karkoli napisati na svoj avto. Enostavno lahko dacar iz pisarne pogleda bilanco obrtnika in njegovo potrošnjo, dvige ter pologe na računu pa takoj vidiš ali izstavlja račune ali ...prikaži več ne. Ne moreš bit lastnik stanovanja, hiše, avta in hkrati živeti brez prihodkov. Preden se gre na teren je treba najprej kar iz udobne pisarne počistit takšne očitne primere utaje davkov.

  • Avatar praufo
    praufo 13:58 17.avgust 2016.

    teh 75 miljonov bi se tako ali drugače obrnilo, verjetno ne najbolj pametno, ampak če država dobi te miljone, tudi ne vemo kako pametno ali nespametno jih bo "spušila", moramo se pa strinjat tudi s tem, koliko škode so te ...prikaži več blagajne prinesle, mnogi "majhni" obrtniki - umetniki so opustili dejavnost, problem je z upokojenski društvi, malimi društvi, razne koče - lahko bi delali še naprej in denar bi obračal, dejavnost bi bila, tudi turizem, ampak ... in še bi se našlo, skratka denar se prej ali slej zasuče in blagajne bodo prinesle drobiž, ki ne bo rešil slovenije, ki rabi več 1000 miljonov na leto za obresti, torej kje smo ... - vprašanje za novega financ ministra, ki ga še ni

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 18:18 17.avgust 2016.

    Jaz še vedno plačujem mimo blagajne, saj od davkov itak NIČ nimam!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:26 17.avgust 2016.

    Nič se ni dogovorilo iz primerov katere jz poznam. Enostavno se je zavajalo stare ženice ki so vesele sam da jih prepelje do zdravstvenega doma ipd. Računa nikol nobenga; plačal se je pa vsaj 10 evrov več kot mlaše stranke. ...prikaži več Nikol se ni dogovarjalo za vožnjo brez računa. Nikol. In nikol niso povedal zneska predhodno. Torej bi moglo bit na taksimetru; ampak računa ni bilo. Ne rečem so dobri taksisti ampak nezanemerljivo je pa tud takih ki brez pomisleka nategujejo šibke skupine ljudi.

  • Avatar Leon
    Leon 11:27 17.avgust 2016.

    In če bi deloval nadzor inšpektorjev glede sive ekonomije bi zaslužili dodatnih 100 milijonov! Kdo bo zamenjal klimatizirano pisarno za obiskovanje sumljivih gradbenih del ,ki so poleti tako značilne ? Kombiji brez oznak parkirani pred stanovanjskimi objekti so pokazatelj,da gre ...prikaži veče za adaptacije itd......... Kaj pa varstvo otrok na domu seveda na črno ? In še na desetine podobnih primerov ,ki jih v Švici opravijo njihovi inšpektorji ! NE JAMRAT ;DELAT JE TREBNA .....gospodje birokrati !

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.