Slovenija
63 ogledov

Učitelji na listi za odstrel

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • limonca22 06:56 15.februar 2012.

    Ne govori če nimaš pojma kaj govoriš!! Ni vse tako kot izgleda.

  • golob.bob 23:28 14.februar 2012.

    mal se motiš.. medtem imajo otroci počitnice.. imajo učitelji ogromno dela na sejah.. so dosti v šoli, kjer uskljajujejo in pišejo programe dela skoraj za vsak dan posebaj za celo šolsko leto v naprej.. ni tok enostavno to

  • recesija 23:29 14.februar 2012.

    Ste se pri Zurnal24 specializirali, da boste v mandatu Janševe vlade permanentno hujskali ljudi?

  • Anže Zadravec 23:39 14.februar 2012.

    Kje lahko dijaki predlagamo kateri profesorji naj ostanejo in nas kaj naučijo?

  • Fulmmer 01:59 15.februar 2012.

    Itak, samo datum spremenijo in je spet za eno leto dobro....

  • tralala 07:42 15.februar 2012.

    malo odpri oči in poglej kdo je zadnje par let hujskal maloumne ljudi oz. ljudi, ki se jih lažje manipulira?

  • MK 08:21 15.februar 2012.

    ne flancaj, mam eno doma. fantazija. če je slučajno pozna je ob 13.30 doma, s prevozom, ki traja vsaj 15 min. seje??? ja zaprejo jih v knjižnico kjer malo flancajo in potem jih ravnateljca par ur pred koncem nažene domov. ...prikaži več kaj pa sestanki v resni službi ki se začnejo ob 15h? pa se zavlečejo? pa ne enkrat na sto let?

  • MK 08:28 15.februar 2012.

    lahko začneš tu in izpostaviš dobre in slabe učitelje v tvojem primeru!

  • tralala 07:41 15.februar 2012.

    Ti predlagam, da se pogovarjaš o LEGO kockah, ker o tej debati in o t.i. načinu življenja, ki ga omenjaš, nimaš pojma oz. nisi dorasel.

  • MK 08:26 15.februar 2012.

    sam mislim, da bi morali biti učitelji čez poletje v kakšnem sistemu javnih del, kjer bi svoje znanje delili na kakšen drugačen način otrokom. razni tabori, eksperimentalno delo, varstvo otrok, knjižnice. ker ni fer da imamo navadni ljudje 20 dni ...prikaži več počitnic čez vse leto oni pa skoraj 60 dni. nazadnje sem pri moji naštel 54 prostih dni.pa še problem kaj z otroci med poletnimi počitnicami bi se malo ublažil. babice in dedki so še v službah, starši imajo zelo omejeno št. prostih dni čez celo leto, varstvo pa stane. učitelji pa doma flancajo solato in uživajo v brezdelju 2 meseca.

  • MK 08:27 15.februar 2012.

    no jaz poznam zato sem kvalificiran in sem komentiral

  • tintin 09:20 15.februar 2012.

    Mk,ne vem kaj in koga poznaš, ampak: delala sem v oš 10 let. Res rada sem imela (imam) otroke in poučevanje, pa sem komaj čakala ven in sem šla. Zakaj? Obvezna prisotnost od 7h do 14h-ni važno kaj delaš, ...prikaži več smao da si tam, vsak teden 1krat do 2krat neke veleumne zadeve popoldan, t.i doprinos ur, vsak leto nam je podravnateljica seštela koliko dni smo doma med "počitnicami", koliko dopusta imamo in nato smo te ure prinašali če leto noter- do tu vse lepo in prav-vendar kaj se šteje v te ure-tisto kar so si gospa zmilsli in ne vse delo, ki ga opraviš za šolo. Npr. šola te pošlje na izobraževanje, ki poteka dopoldan, na izobraževanju imaš dva odmora po 15 min. Te po ure se ti potem ne šteje v dopolnitev (čeprav se po zakonu odmor šteje v delovni čas) in še pedagoke ure, ki jih ta dan nisi oddelal ti gredo v minus itn.... namesto da bi bil človek z mislimi pri otorcih in poučevanju gre veliko energije za štetje teh ur.... vse zaradi tega, ker smo vsi hodili v šolo in vsi mislite, da lah

  • Stolp 12:10 15.februar 2012.

    Res je da imajo učitelji veliko dela doma in obvezno pristonost(dopusta skoraj ne more vzeti izven počitnic), stres zaradi pobalinske mularije je večji kot kdajkoli(za našo generacijo, ki jim je bila grozna in odvratna lahko danes samo jojkajo),...Ja ...prikaži veča pa tudi res da so naši učitelji glede na standard oz. kupno moč najbolj plačani v Evropi. Če imamo torej polovični standard zahodne evrope, naši učitelji nimajo manjših plač kot polovico evropskih. Npr. nemški učitelji so glede nanjihov standard baje zelo slabo plačani. To pomeni da če ima tam učitelj ene 3000 EUR(manj skoraj ne more imeti glede na to da je plača ene čistilke nekje od 1500 - 2000 EUR, potem imajo naši vsaj ene 1500 EUR. Je kar plača ane? Tudi za srednji razred, kaj šele napram nižjemu.

  • devetka 19:36 03.september 2012.

    še zaključek,ki i ga nikakor ne uspe dodati v celoto ... Kje pa piše, da bo rabil ravno te? Ali jih faksi ne "naštancajo" vsako leto dovolj? Kje smo konec koncev mi, ki čakamo na borzi? Smo potrošni ...prikaži veči material?Najbrž spadamo med slabše, ker se menda boljših ne odpušča!? Oh, dragi ravnatelji, koliko dokazljivo profesionalnih "mimostrelov" s pogodbo za nč sem imel/a priložnost srečati, tudi v vaših vrstah.

  • devetka 19:35 03.september 2012.

    Štiri leta kasneje rečem takole: zavarovalnice vedno rabijo agente, se preživi, delo je, če ga hočeš. Preverjeno! Res pa je, da je najtežje požreti svoj ponos in se odreči udobju.V sili vrag kamenje žre. Življenje ni praznik, je nekoč ...prikaži več nekdo rekel. Če je vojna, je za vse. Bo počasi treba stopiti z oblakov in postati dotakljiv. Osebno mi gre že na br... ob vsem tem jamranju in stokanju, ko se ve, da so zaposleni za nč zaščiteni kot polarni medvedi, vse to pa na račun žrtvenih jagenjčkov s pogodbami za dč. Ko ta dragocen papir izgubi svojo veljavnost, ti rečejo, da ti je potekla pogodba in da NISI IZGUBIL SLUŽBE! Pajade, kaj pa drugega? Na borzo grem, da rešim r.. nekomu iz druge šole. Po zdravi kmečki pameti bi moral tisti na borzo. Če je to tako povsod, zakaj ne še v šolstvu? Pa mi lahko Š(š)trukelj(ček) govori gor ali dol, da bo nekoč učitelje potreboval. Kje pa piše, da bo rabil ravno te? Ali jih faksi ne "naštancajo" vsako leto dovolj? Kje smo konec koncev mi, ki čakamo na borz

  • devetka 14:59 03.september 2012.

    Rečem takole: zavarovalnice vedno rabijo agente, se preživi, delo je, če ga hočeš. Preverjeno! Res pa je, da je najtežje požreti svoj ponos in se odreči udobju.V sili vrag kamenje žre. Življenje ni praznik, je nekoč nekdo rekel. Če ...prikaži več je vojna, je za vse. Bo počasi treba stopiti z oblakov in postati dotakljiv. Osebno mi gre že na br... ob vsem tem jamranju in stokanju, ko se ve, da so zaposleni za nč zaščiteni kot polarni medvedi, vse to pa na račun žrtvenih jagenjčkov s pogodbami za dč. Ko ta dragocen papir izgubi svojo veljavnost, ti rečejo, da ti je potekla pogodba in da NISI IZGUBIL SLUŽBE! Pajade, kaj pa drugega? Na borzo grem, da rešim r.. nekomu iz druge šole. Po zdravi kmečki pameti bi moral tisti na borzo. Če je to tako povsod, zakaj ne še v šolstvu? Pa mi lahko Š(š)trukelj(ček) govori gor ali dol, da bo nekoč učitelje potreboval. Kje pa piše, da bo rabil ravno te? Ali jih faksi ne "naštancajo" vsako leto dovolj? Kje smo konec koncev mi, ki čakamo na borzi? Smo potrošni mat

  • devetka 15:08 03.september 2012.

    Da smo si na jasnem: prav imaš, če imaš v mislih kakega telovadca, matematika, fizika ... jezikoslovci imajo (imamo) doma v povprečju kar kakšno urico dela več, v času pisnega ocenjevanja pa pri esejih, kontrolkah in kakšnem ponavljanju nalog presedimo ...prikaži večo cele dneve, začetniki verjetno še noči. K temu prištej še priprave na to nalogo, ki ti vzamejo še več časa, ker bi naj bila priprava čim bolj identična pravi nalogi - da bo otročičku lažje...Ob dveh nisem bila doma nikoli, če sem delala dopoldan. Če sem bila pa popoldanska, pa itak ne.Tako da malo zdrave pameti ali preverjanja svojih trditev ne bo škodovalo. strinjam pa se, da so učitelji, ki še delajo, še najbolj podobni pijancu, ki se panično grabi za planko v plotu, ker kaj drugega ne zna delati. Pa se hitro naučiš - živeti z malo plačo in menjati poklic čez noč. Položnoice je pač treba plačati, s ponosom in jamranjem jih ne moreš.

  • MK 08:23 15.februar 2012.

    ja izkušene in rutinirane učiteljice majo bolj ali manj vse narejeno. priprave jim pa itak že nardijo prodajalci učbenikov samo da bi njihovega izbrale. pa poglej malo torrente, priprav kolikor hočeš. ja dopuščam izjeme, da se katera nadpovprečno trudi ampak ...prikaži več neko trpljenje pa ravno ni če imaš veselje delat z otroki. to pa je druga stvar. jekleni živci in dobra volja za vse bedarije ampak če imaš ta poklic rad je pa fantazija.

  • MK 13:29 15.februar 2012.

    poznam tudi take primer, kot je tvoj in ja ni pravično, da je vas ravnateljica zadržala, mojo pa pošlje domov ob 11h ker so vse (kao naredili) namesto da bi bili do 14h. tudi frendica iz druge šole ima zelo ...prikaži več lovsko vse skupaj. je pa problem če nimaš dovolj ur, tud ona je en teden hodila gret stol v knjižnico ampak ji je po 2 dneh podpisala ure in jo poslala domov, knjižnico pa zaprla. imaš vsega boga ampak v privat pa tega nimaš. imaš to kar šefe reče in pika. včasih pa čeprav si vse nardil moraš ostat zato ker drugi niso vsega naredili in si kolegialen.

  • MK 23:09 14.februar 2012.

    Kriza za njih, njihove kredite in za način življenja na katerega so navajeni.Bi se pa tud jst navadu na to, da bi bil ob 14h doma, bil doma vse možne počitnice, doma pa eno uro delal popoldne za šolo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.