Slovenija
4188 ogledov

Vas moti smrad? Kar navadite se, pritožiti se ne morete nikamor!

Komentarjev 29
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:19 02.november 2015.

    Normalno da te ne morjo kaznovat za smrad. Sej smrad ni zannstvena kategorija, je subjektivna kategorija. Zakoni pa ne morjo biti pisani na način kako se pač komu zazdi. Ker bi si isto stvar lahko vsak drugače razlagal glede na ...prikaži veča svoj interes. Dušik in še kakšna spojina se more pač dat v neke mejne vrednosti, tako da je sprejemljivo tako za kmeta kot za prebivalca to predpisat in to je to.

  • Ferluci 17:25 02.november 2015.

    Tudi v Avstriji smrdi, če si se tam vozil. In kaj predlagaš? Na tvoje dvorišče? Pred parlament? No, to zadnje bi bilo kar zanimivo.

  • SamoM 13:08 02.november 2015.

    ja seveda.. kaj če bi dneve za to dali tako da ob ponedeljkih ter torkih in to samo med 10 in 15 uro ko vas ne bo doma.. pa še takrat pred dežjem, da gre gnojevka zares v zemljo.. a ...prikaži več na kmete pa ne bo noben pomislu.... da more takrat delat?

  • SamoM 13:08 02.november 2015.

    Pejd nazaj v mesto, če ti na dežel ne paše..

  • maresem 14:12 02.november 2015.

    V SLO je že vseeno dovolj smradu, brez gnojnice.

  • zdrej 14:18 02.november 2015.

    Si mislil, da gre več gnojnice v vodotoke!!?? Keri fail. To samo lahko mestna deca ven spravijo, ker na vasi so tega pač navajeni!! Tistih par ur, pa tudi lahko počakaj z zračenjem. Pa tudi samo dovažanje gnojnice na njivo ...prikaži več lahko traja tudi nekaj ur.

  • zdrej 14:21 02.november 2015.

    Glede nekaterih negativnih učinkov se strinjam, samo odpadne vode? Katere odpadne vode? To je dejansko gnoj brez slame. Reja na rešetkah ipd.

  • vzev 14:42 02.november 2015.

    In največ težav ponavadi povzročajo ravno meščani (ponavadi upokojenci), ki si na stara leta kupijo hišo, na vasi in potem tam delajo probleme. Tisti, ki živijo na podeželju so tako ali tako navajeni tega in zdržijo tistih nekaj dni.

  • Sindikat Livarna Titan 14:42 02.november 2015.

    Ja zakaj pa pol ješ hrano ki jo kao pridelajo idioti se morda kdaj vprašaš kam gre tvoj drek ,ki ga poserješ ko poješ kao bio hrano .Ja na zemljo se strosi pa še plačaš ,da ti ga iz pod ...prikaži več riti odpeljejo .Kaj bi rad videl ,da se samo z kemikalijami gniji .Kaj ti ni jasni gnoj smrdi prašič ti pa diši.

  • Sindikat Livarna Titan 14:43 02.november 2015.

    Ja zakaj pa pol ješ hrano ki jo kao pridelajo idioti se morda kdaj vprašaš kam gre tvoj drek ,ki ga poserješ ko poješ kao bio hrano .Ja na zemljo se strosi pa še plačaš ,da ti ga iz pod ...prikaži več riti odpeljejo .Kaj bi rad videl ,da se samo z kemikalijami gniji .Kaj ti ni jasni gnoj smrdi prašič ti pa diši.Ti kar dneve imej kdaj boš šel srat.

  • Sindikat Livarna Titan 14:43 02.november 2015.

    Ja zakaj pa pol ješ hrano ki jo kao pridelajo idioti se morda kdaj vprašaš kam gre tvoj drek ,ki ga poserješ ko poješ kao bio hrano .Ja na zemljo se strosi pa še plačaš ,da ti ga iz pod ...prikaži več riti odpeljejo .Kaj bi rad videl ,da se samo z kemikalijami gniji .Kaj ti ni jasni gnoj smrdi prašič ti pa diši.

  • Sindikat Livarna Titan 14:45 02.november 2015.

    Sej gre tudi tvoj osebni drek skupej z vsemi kemikalijami enkrat v zemljo

  • Sindikat Livarna Titan 14:48 02.november 2015.

    Vprašanje za idiotsko trditev prosim Ja zakaj pa pol ješ hrano ki jo kao pridelajo idioti se morda kdaj vprašaš kam gre tvoj drek ,ki ga poserješ ko poješ kao bio hrano .Ja na zemljo se strosi pa še ...prikaži več plačaš ,da ti ga iz pod riti odpeljejo .Kaj bi rad videl ,da se samo z kemikalijami gniji .Kaj ti ni jasni gnoj smrdi prašič ti pa diši.

  • francl12 16:32 02.november 2015.

    ti pa gnojevko pij, da jo boš manj zlival okoli!

  • h3o 17:43 02.november 2015.

    PO parlamentu

  • watcher 17:50 02.november 2015.

    Po kanalizaciji, ki je predvidena ravno za to. Travniki pa niso. Vklopi možgane, prosim, preden kakšno prijaviš.

  • Maty 09:26 03.november 2015.

    Gnojnica - drek je odpadek, ki ga ljudje in živali izločijo iz telesa. Mar vam to kaj pove? Ni vse prav, čeprav se dela že 500 let! Ljudje tudi ogrevajo svoje domove na drva že od pamtiveka, pa še ne ...prikaži več pomeni, da delajo prav. Ekološko je tudi ta način sporen.

  • watcher 12:54 02.november 2015.

    Kje je problem? Problem je da gre to sranje iz njegove zemlje v podtalnico.

  • Maty 14:48 02.november 2015.

    "Vzev", to ne drži. Še zdaleč nisem upokojenec. Slovenske Konjice pa veljajo za mesto in ne vas. Okoliški travniki pa smrdijo po gnojnici. Predvsem pa ne gre za tisti smrad nekaj dni. To enostavno ni ekološko sprejemljivo. Od tega ni ...prikaži več nobena korist. Ker pa je v naši ljubi državi tako kot je, se pač dogajajo takšne "svinjarije". Če bi tile "kmeti" živeli v Nemčiji, bi drugače "piskali" mimogrede.

  • jakec1575 15:59 02.november 2015.

    Za vse jezne. Gnoj je "sfermentiran" in stabilen, gnojevka pač ni. Ne bi pisal kemijskih formul, vendar je razlika. Gnojevka se je pospeseno zacela uporabljati z industrializacijo kmetijstva. Ker je prirocna. Skodljiva je pa v toliko, ker kot sem navedel ...prikaži več zbija tla, zmanjsuje kolicino mikroorganizmov, ki so koristni v zemlji. Ravno zaradi gnojevke je potrebno tudi več špricati. Ravnotežje v kmetijski zemlji zagotavlja tudi bolj odporne rastline. Smrad je še najmanjša tegoba gnojevke, ni pa zanemarljiva. Manjhne občine se ne rabijo čudit, ker je njihova pitna voda na meji oporečne in presega vrednosti nitratov in drugih škropiv. Podtalnica teče zelo počasi, kar pomeni, da se tudi čisti zelo počasi. Z dežjem gre gnojevka direktno v podtalnico skozi pore in je učinek na rast zelo majhna. Gnoj ostaja v zemlji. Zato kmete pozivam, da tudi kadavrov ne zakopavajo na crnih odlagaliscih. Vse to pijejo oni in njihovi druzinski člani.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.