Slovenija
18 ogledov

Vlada klecnila pred sindikati

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 4krogci 09:01 01.december 2014.

    Sindikati naj se raje potegnejo za tiste delavce, ki v JS delajo za minimalno plačo (čistilke,..)!! In naj nehajo gledat samo na svojo rit!! Se dobro da ni dost snega za smučanje, k drugače bi blo tko kot zadnič ko ...prikaži večko sostavkal in blo na krvavcu guzva da se ni dalo smučat a spotoma jamrajo da nimajo dnarja z apreživetje!!!!!!

  • edvard 10:09 01.december 2014.

    V gospodarstvu nas ni nihče vprašal ali se strinjamo z zmanjšanjem plač, enostavno so jih za 15% zmanjšali in pika, nekaj ljudi je pa šlo na borzo, ker so bili viška. Enako naj bo v javni upravi, ne morejo živeti ...prikaži več kot gospodje, če denarja ni, pa dosti preveč jih je tudi, sigurno bi jih lahko odpustili 40%. Če vlada sedaj popusti smo v še večjem dreku kot smo.

  • encijan 11:03 01.december 2014.

    Naj grejo na ulice in tam tudi ostanejo!

  • Boris Raduha 13:28 01.december 2014.

    Ti edvard ne seri in ne meci vse v isti kos.kako lahko primerjas medicinsko sestro ki dela petek in svetek ob najtezjih pacientih in eno tajnico ki je isto v javnem sektorju ki dela od ponedeljka do petka osem ur ...prikaži več vsak dan?Obe za isti denar.Ne pozabi da bos tudi ti enkrat rabil tako medicinsko oskrbo,policista in gasilca.

  • Leader88 13:34 01.december 2014.

    Edvard, da mi daš minus ni dober argument veš. Ne vem če si hodil na faks, no jaz sem in nas so vedno učili, da je za vsak podatek potrebno navesti vir, ti trdiš, da so plače v gospodarstvu znižali ...prikaži več za 15%. Želim, da mi ta podatek podkrepiš z virom, v nasprotnem primeru pojdi do prvega šanka in odprite novo kavarniško debato o plačah, kajti tvoj post je samo to in nič več.

  • Jagijagi1 14:32 01.december 2014.

    Seveda saj bodo na protestih tisti ki jih imajo plačane!Kdo potem bi se branil protestirati če ti plačajo za to!To je mogoče samo v Sloveniji! Uničili jo boste do konca!

  • mirko 15:03 01.december 2014.

    Zelo hinavsko je, da se Štrukelj z svojim populizmom in izsiljevanjem opira na celoten javni sektor. Tako meče cel javni sektor v isti koš, tako tiste, ki pošteno delajo in dobijo slabo plačano delo, kot tiste, ki dobijo zelo lepe ...prikaži več plače, ker imajo nek naziv pred priimkom in večji del službe gledajo na uro, vmes pa spletkarijo po hodniških kuloarjih. Čas bi že bil, da se začne stanje v javnem sektorju urejat parcialno. Tudi glede plačanega dela plač po učinku dela. Torej variabilni del plače.

  • KLOBO 16:12 01.december 2014.

    prva pametna danes !!

  • KLOBO 16:20 01.december 2014.

    Vprašaj Hasota za kakšen denar je delal v Begradu ??? Bil je zadovoljen dokler je dobival tistih mizernih 500 EUR, sedaj je pa odpuščen iz poslovnih razlogov in član največje firme, Zavoda za zaposlovanje !!

  • Tupamaros 16:34 01.december 2014.

    Ta pogajanja nima smisla komentirati, Vse skupaj je gledališče za ljudstvo.

  • Ferluci 16:49 01.december 2014.

    "Skozi prihodnje leto moramo z zadanimi cilji priti iz krize in s tem zaživeti normalno.." Lovska! A kreditov ne bo treba vračat? Bumbar!

  • mph 18:34 01.december 2014.

    Vsa podpora jasno sindikatom, zadnjim branikom pred kapitalističnimi vampirji. Dejstvo pa je, da je ravno totalna nesposobnost slednjih, ki jih zanima samo polnit lastni žep, kriva, da se sploh rabimo pogovarjat o zmanjševanju stroškov. Še malo, pa bo bomo prišli ...prikaži več do končne točke, ko naj bi osel živel povsem brez hrane.

  • Andrej Kovačič 20:40 01.december 2014.

    marš v tri krasne štrukelj sprobaj si en mesec delovne dobe v zasebnem sektorju.... golazen ena

  • c193df6ac9e559b553d147e7fd3d0a9552b4ad05 00:22 02.december 2014.

    ti debil zahojeni,,,,pa naj te uči zasebni učitelj,naj ti gasi zasebni gasilec požar,ko ti bodo naslednjič kakšno škodo naredili naj ti zasebni policaj pride na dom...pa ko boš v bolnici si pokliči zasebnega zdravnika in medicinsko sestro...javni sektor niso samo ...prikaži več občine debil in se raje ne glasi ker itak ne razumeš....

  • maresem 06:59 02.december 2014.

    Idiot si!

  • Tupamaros 08:01 02.december 2014.

    Luzerja po tej gledališki predstavi z imenom »maratonska pogajanja« in glede na izid volitev vnaprej znanim izidom, nista ne vlada ne sindikat. Luzerji smo davkoplačevalci, ki bomo ves ta cirkus plačali z novimi davki.

  • KLOBO 16:17 01.december 2014.

    88!!! Statistiko si ti zatlači v rit !! Dejstva so takšna, da te v realnem sektorju nihče nič ne vpraša !! Če bi že rad kakšno firmo !! Belokranjsko podjetje Danfos , je zaradi poslovnih razlogov (selitev proizvodnje v konkurenčnejše ...prikaži večjše območje) odpustilo že pre 600 elavcev !! A jih je kdo vprašal, če se s tem strinjajo, ali je kdo vprašal tiste , ki so še zaposleni in delajo za 20 % manjšo plačo!!! NE !!! V JU bi se pa radi še naprej ujčkali na račun otrok, ki bodo morali plačevati za vaše lagodno življenje !!

  • Leader88 13:21 01.december 2014.

    Edvard najprej eno vprašanje, kje v gospodarstvu ti delaš, povej mi firmo? Potem bova pa odšla na tale link http://pxweb.stat.si/pxweb/Dialog/varval.asp?ma=0701011S&ti;=&path;=../Database/Dem_soc/07_trg_dela/10_place/01_07010_place/⟨=2 Veš Zakon o državni statistiki nalaga SURS-u da ima dostop do vseh izplačil povezanih z delom. pa poglejmo ...prikaži več kaj pravijo URADNI podatki o teh tvojih kavarniških procentih, ki si jih "naklofal" v svojem postu. Zavrti podatke po dejavnostih v letu 2008 in potem še za primerjavo isti mesec v letu 2014(Metodološka navodila: tako se boš znebil sezonskega učinka) in poglej kakšne plače so imeli po panogah v letu 2008 in 2014. Upam, da si vsaj malo statsitično pismen in boš ugotovil, da so se REALNO plače znižale samo v javnih dejavnosti, medtem, ko vse dejavnosti, ki se tičejo gospodarstva, beležijo REALNO rast tako brzo kot neto plač.Pa ne pozabi mi navesti v kateri firmi delaš, da reveš komaj shajaš iz meseca v mesec.

  • KLOBO 16:21 01.december 2014.

    88!!! Statistiko si ti zatlači v rit !! Dejstva so takšna, da te v realnem sektorju nihče nič ne vpraša !! Če bi že rad kakšno firmo !! Belokranjsko podjetje Danfos , je zaradi poslovnih razlogov (selitev proizvodnje v konkurenčnejše ...prikaži večjše območje) odpustilo že pre 600 elavcev !! A jih je kdo vprašal, če se s tem strinjajo, ali je kdo vprašal tiste , ki so še zaposleni in delajo za 20 % manjšo plačo!!! NE !!! V JU bi se pa radi še naprej ujčkali na račun otrok, ki bodo morali plačevati za vaše lagodno življenje !!

  • mph 20:25 01.december 2014.

    To se sicer strinjam s tabo. Ampak težava je, ker enako počnejo ti v opevanem privat sektorju, kjer je spet z redkimi izjemami vsemu cilj polnjenje privat žepov. Mislim predvsem nakupovanje na "razprodaji" Slovenskih firm in premoženja. Npr. vidim čisto ...prikaži več drugače npr. Hofer, Lidl, ... ti so štartali pri nas praktično iz nule, jasno jim je cilj dobro poslovanje, da imajo dobiček. Potem pa imamo mrhovinarske firme, privat jasno, ki so pograbile Helios (ki ga je pred tem načrtno nekdo spravil v težave), pa bodo pohapsali Telekom in še kaj .... te pa ne zanima razvoj, ampak si čimbolj nabasat lastne žepe, dol pa jim visi za dobrobit firme kot take. Zakaj pa bi, saj so jo kupili po bagatelni ceni na razprodaji. Če bi imeli sposobno gospodarstvo in gospodarstvenike, bi mi kupovali hrvaške, avstrijske, .. firme ne pa obratno. V tem je vsa beda naše realnosti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.