Slovenija
169 ogledov

Zaračunati nameravajo dostop do Pokljuke

Komentarjev 61
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • karpo 13:35 14.avgust 2016.

    Ne samo na Pokljuko z blejske in bohinjske smeri, tudi preko Vršiča bi morali kasirat. Vsakdo bi se pripeljal na Kredarico s svojim plehom, če bi bila cesta tja gor. Ja, pa po možnosti brez dodatnih stroškov. Za dostop v ...prikaži več nacionalni park brez zadržkov in usmiljenja denarna odškodnina, ki pa ne bi smela v cerkveni žep ampak občinskega. V zameno za to pa seveda tudi nekaj ponuditi. Parkirnina kjerkoli se potem ne bi smela zaračunavati in po možnosti uporabiti kot konzumacija pri gostinskih storitvah kot to že prakticirajo na Bledu na Plaža Straža.

  • jakec1575 12:37 14.avgust 2016.

    Pokljuka je raj. zato mora biti dostop omejen. Na vhodu v raj naj talajo vrečke za smeti. Na izhodu v raj se preverja pravilo 2 kg gob itd. ceprav bi itak to nabiranje za nekaj let omejil, ker mnogo gobarjev ...prikaži več ne zna nabirat gob in unicujejo se ves ostali habitat zraven. Gozd ni igralnica za otroke. gozd je treba spostovat.

  • dimnikar 16:49 14.avgust 2016.

    Malo še primerjaj zivljenski standard in plače američanov in pa pri nas, potem pa prični iskati "pobriši" gumb ob svojem komentarju (žal ga ne boš našel). Mimogrede, se ti ne zdi absurdno, da so GOZDOVI kar CERKVENI? Kaj ima Cerkev ...prikaži večv z gozdovi? Kje so jih dobili? Zakaj, kdaj?

  • jakec1575 11:37 14.avgust 2016.

    E to za Pokljuko se pa cisto strinjam. Toliko ležernosti z avtom do gozda in v gozd, odvrženih smeti na tleh.....pravilno. Jaz bi zaprl ze veliko nizje cesto. prvic se bodo otresli kolicine obiska. lokalcem bi izdal dovolilnice za brezplacni ...prikaži veči dostop, ker v vecini spostujejo svojo naravo in ker kakemu kosobrinu ne mores zaracunavati gozda. pa se rastisca gob bi se malo obnovila. Ker tako izrapenag gozda zlepa ne vidis.

  • jakec1575 11:37 14.avgust 2016.

    Denar naj namenijo za ciscenje smeti in dodatne table, ter čuvaja gozda.

  • sprehajalec 11:39 14.avgust 2016.

    Tako se dela. Slovenec je končno našel svojo izgubljeno dušo. Pobiranje davkov in taks, mostarin in cestnin mu je genetsko vsajeno, ko je gledal in se jezil na Graščaka, ki je nekoč to počel. V želji, da bi mu bil ...prikaži več podoben, je končno prišel v situacijo, da sedaj lahko sam to počne.

  • Avatar praufo
    praufo 11:41 14.avgust 2016.

    pozicija slovenije na zemljevidu je takšna da (če uporabimo zdravo pamet), rabimo izredno močno infrastrukturo (ceste, železnioce...) in ker smo tako majhni sledi samo še butični turizem, vse ostalo je minorno, lahko vsak počne kar mu paše ampak strategija je ...prikaži več lahko samo takšna, če kdo misli drugače naj pove

  • sprehajalec 11:41 14.avgust 2016.

    Vsi živimo v idiličnem Parku. Imamo največ razglašenih parkov na prebivalca in površino v Europi. "Living in a Park" bi lahko opisali našo sitiacijo.

  • Avatar praufo
    praufo 11:42 14.avgust 2016.

    TNP je peskovnik nekaterih izbrancev elite, to bo bolj točno

  • sprehajalec 11:44 14.avgust 2016.

    Tako je, pa ko bo cesta v Soteski zaprta za promet zaradi nesreče pa bo obvoz Pokljuka, imeti v pripravljenosti več redarjev za kasiranje. Oziroma še celo cesto sam zapreti občasno, ko je suša v občinski blagajni. Ki pa je kar stalnica.

  • Avatar praufo
    praufo 11:45 14.avgust 2016.

    tudi to je lahko je strategija, prodaja parka, oz. ogled parka, vendar imam občutek, da si elita ne želi obiskovalcev, pač pa park zapreti, denar za vzdrževanje bo pa že "nekako" dobila, te logike ne razumem

  • sprehajalec 11:45 14.avgust 2016.

    Drnovškovi penzionerji z dobro penzijo, se seveda nikakor ne strinjajo s teboj. Rabijo mir in lepo okolje, da se spočijejo.

  • sprehajalec 11:48 14.avgust 2016.

    Kaj pa imaš v TNP za videti, kar drugi nimajo? TNP je bil ustanovljen v nekem zanosu na začetku države "lako ćemo". Da bi "ščitil".Seveda so Karavanke že čisto uničene, ker nimajo podobnega Parka in le zahvaljujoč TNP se ...prikaži več je ohranila vsa lepota Julijcev.Z drugimi besedami, TNP je nateg.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:56 14.avgust 2016.

    Se mi zdi da kakšne dodane vrednosti v zadnjih letih ni bilo ; edino kar se spreminja je kasiranje; pa še več kasiranja pa še več kasiranja. To je vse kar znajo izvrstno plačane turistične glavce Bleda nardit..

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:13 14.avgust 2016.

    Bohinjski turizem: 1. vstopnina, 2. parkirnina, 3. taksa

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:15 14.avgust 2016.

    Pokljuko je Slovenija podarila Vatikanu, zato ne morejo in ne smejo pobirati takse za dostop.

  • sprehajalec 13:48 14.avgust 2016.

    Ne vem, da bi kje v Sloveniji parkirnino oziroma voznino pobirala Cerkev. Kot praviš, da bo šlo v cerkveni žep. Šlo bo v občinskega. Tudi Brezje, ki privabi množice, tam parkirnino pobira Turistično društvo Brezje. Se pa fino ...prikaži več sliši, da bo župnik kasiral na Pokljuki. Sploh ušesom, ki si želijo slišati kaj takega.

  • Lavdan 14:15 14.avgust 2016.

    Še Janković se spomni in postavi mitnice okoli Ljubljane, pa smo tam.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:39 14.avgust 2016.

    Zaračunavat obisk Pokljuke in to izključno presranim ljubljančanom in njih kolesom,da o ropu gozdnih plodov s strani te horde sploh ne govorim.

  • Avatar praufo
    praufo 12:05 14.avgust 2016.

    Takšni projekti kot je tnp je kot neke vrste hobi za posameznika, če prenesmo ta smisel in namen. Nekdo pač zbira stare predmete, mogoče ima v posesti star grad, ki mu je pri srcu, ali pa kakor koli neko zbirko, ...prikaži več ki je zbirka sama po sebi. Nič od tega ne prinaša koristi ali dobička, stroške pa. Za to "ljubezen" se pa lastnik odreka oz. nameni toliko in toliko cvenka. "ČE GA LAHKO", če ima ga nameni, sicer mu je pa hobi predrag. No in ... enako je z državo, rada bi imela vse mogoče parke pa ne vem še kaj, kjer nihče ne bi prestopil, OK, naj plača, naj odkupi cel bohinj, prebivalce izseli, pa naj to vzdržuje, pa naj volivce prepriča, da se to rabi ... recimo

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.