Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
3221 ogledov

Zataknite si nekam Črni petek. Jaz bi vsaj enkrat rad bil kralj!

Komentarjev 33
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Ana Kranjc 07:38 28.november 2016.

  Hvala. Dobro vedeti. Je pa res, da meni tudi ni jasno, zakaj ne naročnik laufal okoli za materialom in tudi mi ni jasno, zakaj ni pred odhodom vprašal mojstra, kje bo vse načečkano na ceglc dobil :) To bi pa še jaz znala

 • jankop 16:51 27.november 2016.

  Pravi mojster pride pripravljen in ima vse potrebno od orodja do materijala s sabo ne pa da me pošilja od trgovine do trgovine WTF

 • Tomaž Komatar 00:37 28.november 2016.

  David, kje si ti uboga para nasel tega majstra. Tudi jaz med drugimi montiram radiatorje. In niti na pamet mi ne pride, da stranko posiljam po material. To je moje delo. Pridem z materialom, zmontiram in izstavim racun....

 • Lavdan 20:22 25.november 2016.

  In zakaj nisi mojstra poslal v rit oz. trgovino. On ve kje nabavlja, če seveda ni kak fušar, ima dober rabat, pa še zaračuna ti z 9,5 % davkom, razen če oba ne nategujeta državo. Potem je bolje, da o ...prikaži več tem sploh ne pišeš.

 • KOJAK 18:19 27.november 2016.

  Točno tako in ker je mojster kupil material, se tudi kasneje, v primeru napak, ne more izgovarjat da ni dobil dobrega materiala in on nosi celotno garancijo dela in materiala.

 • Janez_53 14:14 25.november 2016.

  Avtor se na zanimiv način hvali, da obvlada angleščino in je obenem tudi "kul"! Kar nekajkrat napiše "WTF"! Najbrž ne bi bilo dovolj "kul", če bi napisal "kaj za vraga" ali kaj podobnega, pač po naše. In precej naivno pričakuje, ...prikaži več da bi se kupci v trgovinah počutili kot kralji. S temi plačami že ne. Smo še daleč od tega.

 • Janez Kranjski 18:03 28.november 2016.

  jaz sem tako naredil v Bauhausu še v času, ko je bila v Domžalah še Metalka trgovina. V Bauhausu mi prodajalec ni hotel razpakirati škatlo z vijaki, rabil sem jih samo nekaj kosov, sem moral vzeti celo škatlo, za nazaj ...prikaži več sem se ustavil v domžalski Metalki, vijake so imeli cenejše in vzel sem jih toliko kot sem jih rabil. Tisto škatlo je pa Bauhaus naslednji dan dobil nazaj na način kot je tu opisan v članku. Ja, škoda da ni več Metalkinih trgovin, pač cena osamosvojitve ...

 • evelux 08:09 28.november 2016.

  Zanimivo pa ravno tisti ki so najbolj glasni kako izdajajo račune jih na koncu pozabijo izdat ....

 • Gigiiinjo 22:40 27.november 2016.

  ni variante da bi. a ti se sploh zavedaš koliko izdelkov se menja že med časom? in preprosto ne moreš za vsako stvar vedet vse pizdarija.a si ti eden izmed tistih ki pride v predvsem živilsko trgovino kjer imajo ...prikaži več nekaj čisto malega avtooddelka in se dere na prodajalca kak pri pizdi ne ve kateri akumulator gre v njegovega peđoja ki je malo novejši ampak modela pa res nebi vedo? al pa da te je preveč sram vprašat prodajalca v živilski trgovini katere brisalce rabiš za avto pa rajši babo pošlješ nah se pa naknadno prideš dret kak to da neve?

 • wolfyy 21:36 27.november 2016.

  zdej pa ali sem sam prezahteven ali pa vsi ostali ste zadovoljni s tem kar imamo od trgovcev. Saj vem da ne more vsak vedet vsega, ampak če bi jaz nekaj prodajal bi se o stvari pozanimal. So redke izjeme ...prikaži več ampak večinoma katastrofa. V merkurju sem že 3x vprašal po določeni stvari in so rekli da tega ne prodajajo, potem sem pa slučajno zagledal zadevo, ki jo iščem na polici. če že ne veš povej da nimaš pojma, če bi sam preživel 8 ur dnevno na oddelku bi poznal vsak cm oddelka na pamet.

 • praufo 14:46 25.november 2016.

  čestitke avtorju in žurnalu, ki je objavil zelo dober članek realnega življenja, ... meni je povsem razumljivo tole in ko berem se vidim v tej realnosti in ta je ... mojster najraje pošlje gazdo po material, ker bi moral preveč ...prikaži več zaračunat, če bi ponudil komplet storitev, čeprav ravno on ve kje se kaj ta pravega dobi, ... no izginili so nekateri poklici oz. kader ki sploh ne obstaja, trgovec ne obstaja, ker vsakdo lahko prodaja vse karkoli, ampak žal iz tega članka vidimo, da ni ravno tako, ampak v sloveniji je tako, trgovine niso trgovine, ampak skladišča s policami, in blagajnami, o vsebini pa nihče nič ne ve ... vse to je posledica globalizacije in če še to ni dovolj poskrbi vlada s svojo birokracijo in visokimi davki, da se ja nikogar več ne splača zaposlit, še najmanj pa strokovnjaka ... rešitev je sami poskrbet zase, veliko brat, študirat in se izobraževat, vse to so nam skozi šolstvo vzeli, zato da bi postali del črede ki je nazorna v filmčku

 • Harrison 07:47 09.december 2016.

  Delo z ljudmi je najtežje. To že ptiči čivkajo. Če nisi za prodajalca, ne vem kaj še delaš tam. Veliko je še poklicev, kjer ne potrebuješ ne vem kakšne prijaznosti, da si zaslužiš plačo. Če pa misliš, da se ti ...prikaži več bo kupec klanjal, ti pa zato, ker te zjutraj ni tvoj potolažil, mu sikaš nazaj in stresaš svojo nejevoljo, se krepko motiš. Zato ti predlagam, zamenjaj, ker to delo je stresno, resno!

 • Ana Kranjc 13:02 26.november 2016.

  Ampak, jebeliš, če nam je avtor že zaupal, kje vse ni dobil materiala, bi nam lahko še zaupal, kje v Stegnah ga je dobil :) Če je dovoljena negativna propaganda, je dovoljena tudi pozitivna, ni tako? Pa še ostali smrtniki ...prikaži veči bi se izobrazili na tem vsekakor perečem področju.

 • Vesna Dolšak 23:12 25.november 2017.

  V Obiju v Mariboru ti za vrnjeno blago vedno vrnejo denar. Nobenih dobropisov in podobnih flanc ni. V Merkur pa ni dobro it, ker je v večini teh trgovin kup nezainteresiranih prodajalcev, ki nimajo pojma, zakaj so tam.

 • Danijel Zorko 23:32 29.november 2016.

  saj je pravi mojster ... deda pošlje v trgovino, on pa še malo porihta ženo med tem časom :D

 • Danijel Zorko 23:29 29.november 2016.

  vse je odvisno kako se zmeniš, račun pa zmeraj dobiš - tak ali drugačen in ne tiščati drugih v drek, če si sam posran

 • Danijel Zorko 23:28 29.november 2016.

  No, to sem tudi sam želel zapisati

 • Gigiiinjo 22:41 27.november 2016.

  mam še več takih. škoda da je polovica kupcev takih ;))

 • Marko Slovenia 22:23 27.november 2016.

  Pejd ti delat tja za ta drobiž.

 • Andrej Jenko 22:19 27.november 2016.

  Gospod, bo moral malo spremeniti mišljenje pa bo lažje živel. Lp

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.