Slovenija
2047 ogledov

Zdravstvena reforma: Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Komentarjev 58
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dimnikar 12:34 19.januar 2017.

    Hahaha o ja, tako je prav. Še davek na vaše jamranje bi morali sprejeti, potem bi se pa res lahko kopali v denarju. Več solz!

  • Avatar praufo
    praufo 12:34 19.januar 2017.

    nazaj v dobri stari socializem in spet uravnilovka ... več delaš, več ti vzamejo ... zakaj bi torej sploh še delal, če ti na koncu skoraj vse poberejo ...

  • dimnikar 12:35 19.januar 2017.

    Samo opravnoglavi, desničarski kmetavzarji slovenije bi tako goreče zagovarjali bogatunske elite, ki bodo edine udarjene s tem novim nacinom obdavcevanja. Kako daleč se vam je že odpeljalo, da tega ne vidite, me pa prav žalosti.

  • dimnikar 12:37 19.januar 2017.

    Kaj točno vas moti v tem načinu, ki je v takšni ali drugačni obliki uveljavljen po vsej zahodni evropi, skandinaviji, itd? Ni pa, mimogrede, v Rusiji, Kitajski ali v Ameriki. H kateri gruči se raje stisnete po življenskem standardu?

  • Avatar praufo
    praufo 12:47 19.januar 2017.

    gospod dimnikar, ko grem v trgovino, plačam nek izdelek in seveda tudi ddv, pa mogoče še trošarino ... plačam ddv tistih 22% in še malo, pa me nihče ne vpraša kakšni so mohi prihodki in tako naprej ... vsak tako ...prikaži več plača, pa naj bo dohtar, ki ma 10 jurjev plače, al pa klošar ... no druga plat je pa taka klošarju so prihodki obdavčeni nič, dohtarju pa progresivno ... tistih X % ni dovolj, še več je treba, 50% ... enotna davčna stopnja, ki ponekod v vzhodni evropi deluje, se tukaj na meni neznan način ni mogla prijet, preprosto ... miselnost je, tisti, ki ima, naj plača, olupimo ga do konca ... čisto po partizansko

  • Pepe007 15:29 19.januar 2017.

    Ja, super, dajmo še eno uravnilovko vžgat in tistemu, ki nekaj naredi in tudi nekaj več zasluži vzeti več...Super, da ohranjajo 100-odsotno nadomestilo za poškodbe pri delu. Kolikor vem, v takem primeru bolniško plača v celoti delodajalec, zato to ...prikaži več ni posebej junaško dejanje ministrstva. Smiselno bi bilo, da je bolniška iz solidarnosti enotne višine ne glede na plačo. Vsak pa se sam dodatno zavaruje, če hoče višjo bolniško. Zdravljenje tudi ni drugačno, če ima človek višjo plačo (če pozabimo lastna doplačila in podkupnine).

  • matermila 06:14 20.januar 2017.

    omejili pa bodo zavarovanje družinskih članov, oziroma zavarovanje po partnerju. OK,pa naj še pove kako si je to zamislila.Partner je brez službe,ker služb ni ali je šla firma v stečaj in zdaj bo brez zavarovanja?O cenah zdravil in druge ...prikaži več opreme,i jo zdaj preplačujemo pa niti besede.Tega se ne upa dotakniti,ker bi jih verjetno dobila po prstih.O zdravnikih,ki po rednem šihtu letijo v svojo ali drugo ambulanto nič,vse tiho.In to bi naj bila reforma-zdravstvena.To je kvečjemu slab poskus,pridobiti več denarja,ki pa je po mojem mnenju v domeni davkarije,oziroma finančnega ministrstva.

  • Ferluci 17:41 19.januar 2017.

    Nekaj 100 mio €? Daj, zberi se in ne klati neumnosti. Celotno zbranega denarja od vseh PZZ zavarovalnic je okrog 400 mio €.

  • Avatar praufo
    praufo 17:43 19.januar 2017.

    ravno berem, kako bo vlada napotila 50 vojakov na projekt razkazovanja mišic proti rusom, v latvijo, vojska v razsulu, brez dnarja, ampak za to pa še majo, medtem ko bi pa zdravstvo rabu korenite spremembe, zaposlit nove zdravnike, kakšno kliniko ...prikaži več odpret, posodobit ... ne, ne, to pa ne, šparamo ... imamo pa za nato, pa če bomo ostal v samih gatah, za nato se bo pa še vedno našlo ... beda slovenije

  • mr.Jery 14:26 19.januar 2017.

    a vzajemna, triglav, as, generali pa bodo vse to pustile.

  • sprehajalec 14:26 19.januar 2017.

    Dimnikar je zanj gosposki naziv. Preveč gosposki, ko takšne klati.

  • Ferluci 12:19 19.januar 2017.

    Upoštevali se bodo tudi dohodki iz dividend, najemnin, obresti, vrednosti nepremičnin .... Pa saj je to že vse obdavčeno! in kakšno ima to zvezo z zdravstvom - torej spet ena nova pogruntavščina cmeralističnih globokoumnih idej - davek na davek! Pa ...prikaži večPa kje, za vraga dobivajo takšne ideje?

  • MihaMB 12:28 19.januar 2017.

    Moram povedat, da tega čisto ne razumem. Po istem principu bi potem morali zaračunavat avtomobilska, življenjska, nepremičninska zavarovanja? Kdor ima več, naj več plačuje za zavarovanje? Nisem siguren, da je to v skladu z ustavo....

  • dimnikar 12:34 19.januar 2017.

    Zakaj ne bi bilo skladno? Enakost se lahko tudi tako razume, da davek vsakega ENAKO udari, torej, da nanj enako vpliva. V bistvu je to edino logično, vse ostalo je zasmehovanje razuma.

  • Kljuka 12:51 19.januar 2017.

    Spet te butaste anomalije:199,99% povprečne plače -> 29 EUR200,01% povprečne plače -> 45 EURHalooo! Razlika med zgornjima plačama je lahko le nekaj centov, prispevek pa je 16 EUR višji. Je res tako težko napisati formulo, ki ...prikaži več bi linearno zajela vse prispevke.Imam občutek, da so na ministrstvu res nesposobni napisati nek enostaven matematičen izračun... Lahko jim ga jaz napišem, če je v tem težava...

  • Avatar Leon
    Leon 12:52 19.januar 2017.

    Nič jamrat ,kar plačat !

  • Avatar Leon
    Leon 12:55 19.januar 2017.

    Katero ustavo in kateri člen si imel v mislih moj Mihec ? Prvi ,drugi ali tretji ?

  • Tupamaros 16:19 19.januar 2017.

    Implementacija bo začela veljati 2019 kar pomeni, da si je Milojka Kolar Celarc (Pojma Nimam) tako, s tem skrapucalom rešila ministrski položaj do volitev.

  • Avatar Leon
    Leon 12:57 19.januar 2017.

    Stavim jurja ,da takšen zakon ne bo šel skozi parlament ! Jasno je zakaj ne ,vse se začne in konča pri denarju .

  • lotty 12:30 19.januar 2017.

    pa ljudje,če to sprejmemo smo svetovni kreteni...,pa kaj ne vidimo da plačujemo vse nesposobnosti naših politikov,sodstva višjih plač javnih uslužbencov,vse sodbe,izbrisane,slabe banke,vse slabe naložbe,izgubljene sodbe.,odvetniške usluge,NA CESTO...PA PUNT....Na koncu,se pa obeta še privatizacija bolnic,katere smo sami gradili MI DRŽAVLJANI.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.