Slovenija
27 ogledov

"Zelo sva lačna ves dan"

Komentarjev 28
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Vegan 16:00 04.januar 2013.

    Otroci brezposelnih staršev dobijo v šoli malico in kosilo. Za to pa že morajo poskrbeti starši in učitelji.Poznam precej primero, ko imata starša za cigarete in pijačo, otroci so pa lačni. In prav ti starši potem trkajo na ...prikaži več vest okolice in vlade.

  • titty 14:14 21.november 2012.

    Problem je, ker se v vladi pokrivajo z dosti preveliko odejo, ampak dosti dosti preveliko, medtem ko drugim odeja pride od ramen do pasu ali pa še to ne!!!!!! Ti je morda zdaj bolj jasno?

  • kleemn 15:24 21.november 2012.

    Eni ljudje ste pa res malo mimo. Tu se gre predvsem za otroke in dejstvo, da država pač špara na vsakem koraku (ker so že vse pokradli), tudi za malico tistih otrok, katerih starši so ostali bodisi brez zaposlitve oz. ...prikaži več si preprosto malice za svojega otroka ne morejo privoščiti. Vsi podatki o nakazilih so javni, lahko jih preberete na njihovi spletni strani. Tudi sam ne zaupam raznim Unicefom in podobnim, ki pošiljajo denar v Afriko, pa vseeno kaj primaknem, če le lahko. Tu pa se gre za naše otroke in prišli smo do točke, ko so lačni naši otroci, kar pa je zelo žalostno, če ne že srce parajoče.

  • Vegan 16:04 04.januar 2013.

    Če si lačen v šoli povej to svoji razredničarki. Sigurno se najde ena malica več. Če si lačen doma je osnovna dolžnost staršev, da skrbijo za otroke. Če bi bil jaz brezposeln in bi bil moj otrok lačen, bi ...prikaži več v skrajni sili šel tudi na kmete delat za hrano. Ta imajo dela in hrane dovolj. Sem prepričan, da zaradi tega moj otrok ne bi bil lačen.

  • Vegan 16:13 04.januar 2013.

    Lačnim otrokom je treba dati ime in priimek, ne pa govoriti tako na splošno, brez analize stanja. Tako govorjenje je samo za ustvarjanje slabe slike o Slovenjiji.Če je kateri otrok res lačen so pristojne službe da ugotovijo, zakaj je ...prikaži več lačen. Ali je katera šola že dala konkreten podatek o tem?Ali je katera socialna služba že dala podatem o tem?Poznam primere, ko so najbolj glasni tisti starši, ki si brez slabe vesti kupujejo cigarete in pijačo..

  • zic 12:01 21.november 2012.

    z eno besedo SRAMOTA!!!! da se to vse skupaj dogaja po šolah in da družine nimajo kaj jesti, na centrih za socialno delo pa čakaš najmanj 4 mesece, da te sploh začnejo obravnvati....kdaj bodo zdaj te čuvene štipendije za študente?????

  • tartufka2226 12:07 21.november 2012.

    naj še povem da vsi dobro plačani referenti po centrih vlečejo lep denar ,samo da papir pogledajo.Sramota slovenska

  • siesta 12:09 21.november 2012.

    Včeraj je bil svetovni dan otroka, danes beremo o lakoti med malimi možmi...Res hvala pomladnikom za to drugo švico.Saj ne bi bilo treba.

  • MeršolLingvist 12:10 21.november 2012.

    Vsi socialno ogroženi imajo zastonj malico in kosilo, zato takim zgodbam osebno ne verjamem.

  • siesta 12:18 21.november 2012.

    Dobro preberi članek,preden spušaš take nespametne.

  • mph 12:20 21.november 2012.

    Ja, samo je probolem, da čakaš po eno leto, da bodo sploh uspeli v katastrofalno delujočem računalniškem novem sistemu to preveriti. Pa nekaterim upoštevajo potem povprečje, ko so še imeli službo, vmes so postali brezposelni, ... v glavnem poden od ...prikaži več države. Res smo postali prava kapitalistična država.

  • mph 12:22 21.november 2012.

    Res je goljufij na žalost veliko, tudi posamezni uradniki RK, Unicef, ... so že zlorabljali denar. Kar pa ne pomeni, da so vsi taki. In še vedno sem plačal čisto vse položnice za pomoč, ki sem jih kdaj dobil, pa ...prikaži več sem na temu, da jo bom kmalu sam potreboval. Res en velik K od države. Revolucij, ko so skrajšali glavo vsej vladajoči gardi pa na žalost ni več. Saj se je potem spet prej ali slej sfižilo, vendar je bilo določeno upanje na nov začetek.

  • bobr 13:16 21.november 2012.

    In potem Pahor še vztraja, da je treba tej vladi še dati priložnost...in še in še...Do kdaj?V drugem krogu pejte ne volitve in dajte glas tistemu, ki je kritičen do te vlade!!

  • Alena 13:45 21.november 2012.

    taki članki so zelo zavajajoči...kot kanal A in njihove zgodbe o revežih...veliko je izkoriščanja sistema, seveda pa je verjetno veliko tudi takih, ki so zares potrebni pomoči...res je, otroci brezposelnih staršev imajo zastonj malico v vrtcu, starši imajo ...prikaži več pomoč CSD, pa še kakšni dokladi se najdejo...žal pa je treba prilagoditi prioritete...denar naj gre za osnovna živila, ne pa za priboljške in cigarete...žal so trgovine še vedno polne, pa bolj da ne gledam, kaj vse se valja v nakupovalnem vozičku

  • Miha Lačen 10:53 22.november 2012.

    Tudi jaz sem veliko lačen. V našem razredu tudi nisem edini, ki ne dobi malice ali kosila. Zdi se mi, da nas je čedalje več.Bi nam lahko prosim pomagali, da spet dobimo malico in kosilo v šoli? Pomagajte ...prikaži več izbrisati mene in druge lačne šolarje iz albuma na www.facebook.com/sitibesed.

  • korisnik_5299 21:33 22.november 2012.

    Slovenija nedvomno ni več socialna država, saj sistematično ukinja ali pa znižuje merila za vse, kar se nanjo nanaša, pod vsako razumno mejo. Kaj takega, kar omenja naslov, se nebi smelo dogajati! Nekateri omenjate zlorabe! Prav! Ampak pristojne institucije imajo ...prikaži več možnost podrobnega pregleda premoženja prosilcev, obenem pa se z mejo socialne varnosti pri 260 EUR ne da zagotoviti niti osnovnih pogojev za življenje. Socialne pomoči so postale kredit.

  • Vegan 16:19 04.januar 2013.

    Se strinjam.Doma so pa starši dolžni poskrbeti v prvi vrsti za prehrano svojih otrok.

  • Leon Dobnik 11:57 21.november 2012.

    Nažalost je nategov in provizij z darovanjem sredstev preveč, da bi zaupal in kar eni zvezi tam nakazoval denar. Naredite stvar transparentno - potem pa se z veseljem udeležim akcije. Primer: spletna stran: deklica X Y (jasno skrijemo podatke), oče ...prikaži več in mati brezposelna (ker X Y razlog). Ne pa da se familija dela bogo, tastara dva pa po gostilnah in se zakajata in pijeta - nemalo takih primerov.

  • Leon Dobnik 13:00 21.november 2012.

    se delo najde, ampak je mnogim lažje doma po jajcih čohat. Če nebi bilo tako, bi se folk tepel, ko pride pri kmetih sezona obiranja raznoraznih pridelkov - furamo južnajke, namesto da bi naš folk (brezposelen) to naredil. Prav tako ...prikaži več je marsikateri kmet danes dober kot kruh, sploh če vidi da si v stisku - marsikatero klobaso bo dal poleg, če si dobro delo opravil.

  • kleemn 15:24 21.november 2012.

    Eni ljudje ste pa res malo mimo. Tu se gre predvsem za otroke in dejstvo, da država pač špara na vsakem koraku (ker so že vse pokradli), tudi za malico tistih otrok, katerih starši so ostali bodisi brez zaposlitve oz. ...prikaži več si preprosto malice za svojega otroka ne morejo privoščiti. Vsi podatki o nakazilih so javni, lahko jih preberete na njihovi spletni strani. Tudi sam ne zaupam raznim Unicefom in podobnim, ki pošiljajo denar v Afriko, pa vseeno kaj primaknem, če le lahko. Tu pa se gre za naše otroke in prišli smo do točke, ko so lačni naši otroci, kar pa je zelo žalostno, če ne že srce parajoče.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.