Gorenjska
3227 ogledov

Cepljenje tudi na Gorenjskem

Cepljenje proti covid-19 Epa
Prihodnji teden se bo začelo cepljenje tudi splošne populacije. Tudi v Osnovnem zdravstvu Gorenjske bodo ta teden začeli z naročanjem na cepljenje.

Prihodnji teden, ko bomo prejeli novo pošiljko cepiv proti covid-19, se bo cepljenje začelo tudi med splošo populacijo. Kot smo poročali, je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne na današnji vladni novinarski konferenci povedala, da bodo najprej cepljeni stari nad 80 let, nato nad 70, sledili bodo starejši od 60 let in nato kronični bolniki.

Tudi v Kranju in drugod na Gorenjskem bo tako predvidoma prihodnji teden steklo cepljenje. "V teh dneh zbiramo prijave za cepljenje med zaposlenimi v Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG) oziroma zdravstvenih domovih in  med koncesionarji, ki izvajajo javno zdravstveno službo na našem območju. Za prijavo občanov na cepljenje pa pripravljamo spletno prijavo, ki naj bi bila objavljena na našem spletnem portalu v tem tednu. Poleg prijave preko spleta bo omogočena tudi prijava po telefonu," nam je povedal direktor OZG Jože Veternik. Ob tem vse prosi,  da v teh dneh ne kličejo izbranih zdravnikov po telefonu za naročanje na cepljenje. Pri samem naročanju (kdaj kdo pride na vrsto) pa bodo upoštevali prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje ter določili datum in uro cepljenja. "Vsak občan, ki se bo prijavil s spletnim obrazcem, bo pravočasno obveščen o datumu cepljenja," še dodaja Veternik.

Danes se je sicer na Gorenjskem začelo tudi presejalno testiranje v  Škofji Loki,  Kranju,  Tržiču in  Radovljici, na Jesenicah pa se bo začelo jutri. Izvaja se na lokacijah, ki so bile določene skupaj z lokalno skupnostjo, praviloma izven zdravstvenih domov. Kot smo poročali, v Kranju hitro testiranje poteka v Avli Mestne občine Kranj.

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi COVID-19 Gorenjska Spet testiranje v Kranju Cepljenje proti covid-19 Zdravje Prihodnji teden začetek cepljenja splošne populacije
Komentarjev 2
  • Ender3 13:01 05.januar 2021.

    Korona kriza je dosegla mejo obsesije tudi, po zaslugi medijev.

  • gessepcco 14:04 04.januar 2021.

    www︎.︎Magenot︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks