Gorenjska
3724 ogledov

Cesta Labore–Jeprca odprta, a še vedno v gradnji

Labore, Kranj, promet, Jeprca, Medvode
1/5
M. Ha. Fin asfalt na regionalni cesti Kranj-Medvode je položen, črte so tudi delno narisane ... Posneto 18.9.2022.
Kar 15 dni, to je od 3. septembra od 7. ure do 17. septembra do 17. ure, bo zaradi asfaltiranja popolnoma zaprt odsek regionalne ceste Labore(Kranj)–Jeprca (Medvode), so napovedali dolgotrajno zaporo z ministrstva za infrastrukturo. Danes, v nedeljo, 18. septembra, smo se prepričali, da so obljubo uresničili. Cesta je res odprta za promet in asfaltirana, a je, kot kaže prometna signalizacija, še vedno v gradnji.

Bankine danes še niso bile urejene, prav tako pa na delu 4,4-kilometrskega odseka, ki so ga pričeli obnavljati in rekonstruirati septembra 2021, še niso narisane vse črte.
Ker je cesta še vedno v gradnji, je navišja dovoljena hitrost na njej oziroma na tem odseku 50 kilometrov na uro.

Labore, Kranj, promet, Jeprca, Medvode | Avtor: M. Ha. Tu pa se črte nehajo ... M. Ha.

Kot smo že poročali, je investitor, Direkcija RS za infrastrukturo, najprej pojasnil, da se je 120-dnevni rok za dokončanje obnove ceste na odseku Kranj (Labore)–Jeprca podaljšal za tri mesece, torej do konca maja 2022, zaradi zimskih razmer, ki preprečujejo izvedbo obrabne plasti na vozišču, in ureditve bankin.

Postavljanje spremenjene signalizacije, cesta Kranj-Medvode KRANJ-JEPRCA Gorenjska Obnova po »sendvič« sistemu do konca januarja 2022
Pogodbena vrednost obnove skupno 4,4 kilometra vozišča državne ceste, ki so jo sklenili z Gorenjsko gradbeno družbo, je bila sprva ocenjena na 2,91 milijona evrov, a se je pozneje zvišala, kot je maja letos poročal časnik Delo, na nekaj več kot 3,2 milijona evrov.
Drago obnovo oziroma rekonstrukcijo so utemeljili s tem, da gradbinci niso zgolj obnovili vozišča, ampak so tudi nadgradili prej obstoječe voziščne konstrukcije z nevezano nosilno plastjo, vgradili nosilne ter obrabno-zaporne asfaltne plasti, dvignili cesto za 30 do 60 centimetrov, na nekaterih delih so cesto razširili ... Uredili so tudi odvodnjavanje, dve avtobusni postajališči, prometno signalizacijo in prometno opremo ter tudi obnovili nadvoz pri zunajnivojskem križanju za Škofjo Loko.

Labore, Kranj, promet, Jeprca, Medvode | Avtor: M. Ha. Regionalna cesta med Kranjem in Medvodami, posneto 18. septembra 2022. M. Ha.

Konec junija smo poročali, da so na osnovi spomladanskega monitoringa ugotovili večje število prehodov dvoživk, zato so se na direkciji odločili za gradnjo 10 podhodov za dvoživke z betonskimi cevmi. Te podhode je nato prejšnji mesec, v avgustu, zgradilo podjetje Inkaing.

Regionalna cesta Kranj-Jeprca, obnova, kraj Meja CESTA KRANJ–JEPRCA Gorenjska Niso vedeli za žabe
Komentarjev 2
  • QSprm 11:25 19.september 2022.

    Nov presezek groteskne bebavosti. Za 5km ceste rabijo vec kot eno leto! Celo poletje so prekopavali ze narejen del, ker so "pozabili" vgraditi cevi za zabe. Javno bicanje, tako za narocnike kot za izvajalce, bi bilo vec kot uporaviceno. Glavni ...prikaži več krivec je birokratska sodrga v teh "agencijah", ki so zgolj leglo korupcije in kraj ropanja.

  • PaPajapopi 08:03 19.september 2022.

    Popolni nesposobneži ! ! !