Gorenjska
20881 ogledov

Čez tri dni pa zares začetek rušenja

Stražišče, nekdanji Tekstilindusov blok M. Ha. Najprej so v podjetju Krprojekti načrtovali obnovo nekdanjega Tekstilndusovega bloka, po statični analizi so se odločili za rušenje.
V ponedeljek, 17. oktobra, bodo v Stražišču na Delavski 26 pričeli z rušenjem nekdanjega samskega doma podjetja Tekstilindus.

"Z dogodkom se začenja projekt gradnje novega, modernega stanovanjskega objekta," so danes sporočili iz podjetja Neu Residences iz Ljubljane. Več podrobnosti bodo, kot so napovedali, razkrili novinarjem na samem dogodku v ponedeljek investitorji, to je podjetje Krprojekti d. o. o. iz Ljubljane, in tudi predstavnik Mestne občine Kranj.

Oseminštirideset let stare stavbe (do nedavnega je bilo mogoče na plošči jasno videti, da jih je leta 1974 zgradilo podjetje SCP Projekt Kranj) so bile več kot 15 let ne le prava sramota, ampak so bile tudi že nevarne. V njih je nekoč bivalo 300 zaposlenih v Tekstilndusu, ko pa je tekstilno podjetje leta 1991 zašlo v krizo in stečaj, je stečajni upravitelj v okviru stečajnega postopka leta 1995 prodal blok, v katerem so bili še stanovalci, kranjskemu podjetniku Janezu Janši oziroma njegovemu podjetju Infohip.

Novinarji smo večkrat pisali, kako v Stražišču tiktaka socialna bomba, potekala so mučna tožarjenja na sodišču, odklopi elektrike in vode ... Postopno so se bili tudi najbolj vztrajni stanovalci, ki so prejemali socialne pomoči, prisiljeni izseliti, nepremičnina pa je nato leta 2011 dobila novega lastnika, nepremičninsko podjetje Janeza Levstka iz Ribnice na Dolenjskem. Zdaj se kot lastnik in investitor gradnje predstavlja Krprojekti iz Ljubljane, junija 2019 ustanovljeno prav za projekt Tekstilindusovega bloka, njegova direktorja pa sta Iztok Lampič in Janez Levstek.  

Razpadajoči samski dom v Stražišču pri Kranju STANOVANJA Gorenjska Saga o Tekstilindusovem samskem domu gospodarstvo v Kranju GOSPODARSTVO Gorenjska V Kranju bo več primernih območij tudi za večja podjetja Nekdanji Tekstilindusov samski dom v Stražišču pri Kranju STRAŽIŠČE Gorenjska Stražiška sramota bo kmalu padla Stražišče, nekdanji Tekstilindusov blok STRAŽIŠČE Gorenjska Rušenje "sramote" čez en mesec

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.