Gorenjska
544 ogledov

Javljalnik je javil požar v Struževem

Struževo, odpadne surovine, dim. GARS Kranj V 1000-litrski cisterni v industrijskem objektu v Struževem se je sinoči dogajalo ...
Sinoči se je malo pred pol deseto zvečer v podjetju v Struževem, Mestna občina Kranj, sprožil avtomatski javljalnik požara. Poklicni gasilci GARS Kranj so ob prihodu na kraj ugotovili, da ne gre za požar, ampak za izhajanje neznane nevarne snovi iz 1000-litrske cisterne.

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, zatesnili odtoke, razlito tekočino pa posuli z vpojnim sredstvom. Takoj so obvestili tudi odgovorne osebe v podjetju.

Cisterna sama ni bila poškodovana, ampak je iz nje izhajal samo dim zaradi kemijske reakcije. Na kraj je prišel odgovorni tehnolog podjetja in povedal, da je v cisterni odpadno dezinfekcijsko sredstvo, ki naj ne bi bilo nevarno. Sanacijo razlitja bo prevzelo pristojno podjetje.

Na spletni strani GARS Kranj so danes še navedli, da so bila zaradi javljenega požara aktivirana tudi gasilska društva PGD Kranj-Primskovo, Britof, Kokrica in Bitnje. Obenem so kranjski poklicni gasilci opozorili, kako pomemben je kratek čas med nastankom nesreče in obveščanjem interventnih služb. Z avtomatskim javljalnikom smo tako pridobili pomembne minute, so zapisali na strani GARS Kranj.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da škoda na industrijskem območju v Struževem, kjer se je kadilo iz odpadnih surovin, ni nastala in da policisti še preverjajo okoliščine.

Na Mlaki dimniški požar

So pa gasilci GARS Kranj včeraj nekaj ur prej, bilo je okoli 17. ure, imeli delo v naselju Mlaka pri Kranju. V dimniku stanovanjske hiše so gorele saje. Pogasili in očistili so dimniško tuljavo, s termovizijsko kamero so pregledali okolico dimnika in lastniku odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice