Gorenjska
1186 ogledov

Kranju bodo zadnja štiri leta dala popolnoma novo podobo

Mestna občina Kranj MOK
Mestna občina Kranj je v iztekajočem letu uspela izvesti okrog 150 projektov.

Kranjski župan Matjaž Rakovec je z narejenim zadovoljen. »Vesel sem, da smo v zadnjem letu naredili veliko na izobraževalnem področju. Tako smo ustanovili novo Osnovno šolo Janeza Puharja Kranj Center. Začela se je gradnja prizidka pri OŠ Staneta Žagarja, zaključuje se gradnja vrtca v Bitnjah, obnavljamo tudi nekdanjo gradbeno šolo, ki bo v večji meri namenjena sedaj glasbeni šoli. Vesel sem, da smo tudi opogumili investitorje, da se je začela gradnja stanovanj v Kranju. Velik projekt je tudi Poslovna cona Hrastje, ki smo ga začeli letos. Gradbeno dovoljenje za novo cestno in komunalno infrastrukturo za Hrastje pričakujemo v prihodnjem letu, ko bo stekla tudi gradnja. V letu 2023 bo nato cona pripravljena za sprejem prvih investitorjev. Delamo pa tudi na starem Kranju, da bo dobil primerne vsebine, ki bodo privabile še več obiskovalcev. Naročili smo že konservatorski načrt za to območje, prebivalce pa povabili, da sodelujejo pri ureditvi mestnega jedra s svojimi idejami.«

KRANJ Gorenjska Proračuna sta pod streho

Nekaj projektov jim sicer ni uspelo izvesti. Župan Rakovec je kot glavni razlog za to navedel čakanje na odobritev sofinancerskih sredstev. Se pa tudi prihodnja leta ne bodo ustavili. Za prihodnje leto tako načrtujejo za več kot 30 milijonov evrov za investicije, v letu 2023 pa nekoliko manj. »Kranju bodo zadnja štiri leta dala popolnoma novo podobo. Predvsem pa upam, da bomo izboljšali življenje in počutje vseh občank in občanov,« je ob tem dodal župan.

Kranj KRANJ Gorenjska Rekordna proračuna

Veseli ga tudi prihajajoči obisk vlade na Gorenjskem. Pri tem je še posebej izpostavil pogovore o novi regijski bolnišnici. O tem se bodo župani Kranja, Radovljice in Jesenic, ki ponujajo lokacije za bolnišnico, v petek v okviru obiska vlade na Gorenjskem posebej pogovarjali tudi s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.