Gorenjska
337 ogledov

Proračuna sta pod streho

Kranjski mestni svetniki so dokončno potrdili proračuna za prihodnji dve leti.

Leta 2022 bo imela Mestna občina Kranj (MOK) 72,4 milijona evrov prihodkov in 88,54 milijona evrov odhodkov, od tega bo 37,5 milijona evrov za investicije. Leta 2023 bo prihodkov za 68,2 milijona evrov in 80,6 milijona evrov odhodkov, od tega 28,4 milijona evrov za investicije. Obe leti se bo občina zadolžila po do 12 milijonov evrov.

Med največjimi investicijami so vlaganje v Poslovno cono Hrastje, prizidek telovadnice pri Osnovni šoli Staneta Žagarja, komunalna infrastruktura Golnik-Mlaka, ureditev Kovačnice v prostorih nekdanje pošte v starem Kranju, rekonstrukcija Savske ceste od Smledniške ceste do Savske loke, novogradnja vrtca Sonček, ureditev kanjona Kokre, obnova objekta nekdanje Trgovske šole in investicije v Krajevne skupnosti.

Kranj KRANJ Gorenjska Rekordna proračuna

 

Našel se je denar za park Primskovo

Pri obravnavi osnutkov proračunov je kar nekaj svetnikov izrazilo predlog, da se v proračun odkupi zemljišče na Primskovem in tamkajšnjim krajanom pusti večjo zeleno površino. Gre za zemljišča na severni strani Doma Krajanov Primskovo, ki so v zasebni lasti Sklada obrtnikov in podjetnikov ter so trenutno v naravi še travniki. Te je aktualni lastnik kupil kot zazidljive za eno- in dvostanovanjske objekte. Med spremembami, ki so nastale od obravnave osnutkov obeh proračunov, je sedaj po novem tudi odprtje nove proračunske postavke za projekt Park Primskovo. V letu 2022 so tako v proračunu predvideli 150.000 evrov. Namenili jih bodo predvsem nakupu dela zemljišča ob Domu krajanov Primskovo, na katerem je sicer predvidena zasebna stanovanjska gradnja.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

PRIMSKOVO Gorenjska Star greh nas lahko drago stane

Svetnica Saša Kristan (SDS) pa je opozorila na še en predlog pri obravnavi osnutkov proračunov, in sicer za odkup prostorov vrtca v Mavčičah. Tega projekta tudi tokrat ni bilo v proračunih. V občinski upravi so iskali rešitve, a so se na koncu odločili, da bodo zadevo skušali rešiti z dogovorom z lastniki. »S predsednikom Krajevne skupnosti Mavčiče sem se dogovoril za sestanek, prav tako se bom srečal z lastnikom. Želim si, da bi čim prej začeli s pogovori in čim prej skušali priti do ustrezne rešitve,« je ob tem na seji povedal kranjski župan Matjaž Rakovec. V primeru, da do dogovora ne bi prišlo, pa bi lahko sprejeli rebalans proračuna oziroma bi prerazporedili sredstva iz kakšnega drugega področja.

Komentarjev 1
  • Marion_Howser 15:10 25.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦