Gorenjska
1002 ogledov

Kranju se odpirajo nove priložnosti na področju turizma

Kranj se prvič predstavlja na največjem mednarodnem turističnem sejmu na svetu ITB Berlin, na katerem v treh dneh pričakujejo več kot 10.000 razstavljavcev in približno 160.000 obiskovalcev. S promocijo Kranja v Berlinu se odpirajo nove priložnosti za turistično destinacijo.

Kranj je na največji mednarodni turistični borzi na svetu v Berlinu mogoče najti do vključno četrtka v kompleksu berlinskega sejma v hali 20 na stojnici 303. Predstavlja se kot Evropska destinacija odličnosti 2023 (EDEN) na stojnici skupaj s Sevillo in Pafosom, aktualnima evropskima mestoma pametnega turizma. V ta namen je Evropska komisija, ki je Kranju podelila nagrado, posnela tudi promocijski video Kranja, ki so ga premierno predvajali na sejmu. Prvi dan sejma je tudi zaznamovala podelitev nagrade Evropska destinacija odličnosti 2023, ki jo je kranjskemu županu Matjažu Rakovcu izročil vodja predstavništva Evropske komisije v Nemčiji Jörg Wojahn.

TURIZEM Gorenjska Evropska destinacija odličnosti - velika priložnost za Kranj

»Veseli nas, da so naša trajnostna prizadevanja opažena in skušali bomo pri tem motivirati tudi druge. Nagrada je rezultat odličnega sodelovanja in povezovanja med občino, Zavodom za turizem in kulturo Kranj kot tudi ostalimi deležniki, ki sodelujejo pri trajnostnem razvoju v mestu. Zelo pomembna je tudi podpora občanov, za kar se jim zahvaljujem. Evropska komisija je lani Kranj izbrala v misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030, na kar smo zelo ponosni, naziv evropska destinacija odličnosti pa Kranju odpira nove priložnosti na področju turizma,« je dejal župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

»Po dveh letih in pol se končno ponovno odvijajo mednarodna turistična srečanja v živo. ITB Berlin je največji turistični sejem, kjer se srečamo kolegi iz vseh turističnih panog in z vsega sveta. Izmenjujejo se dobre prakse, sklepajo se posli, gradijo se nova poslovna prijateljstva. Vesel sem, da se tudi Kranj predstavlja na tem sejmu. Naziv evropska destinacija odličnosti 2023 močno pripomore k zanimanju, ki ga poslovni gostje sejma namenjajo naši destinaciji. Tako promocija na sejmu kot naziv EDEN 2023 so za Kranj velika priložnost za povečanje turističnega obiska v destinaciji,« je povedal direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj Klemen Malovrh.

»Priložnost tega velikega sejma smo izkoristili tudi za izročitev nagrade mestu, ki je naredilo pomembne korake na področju trajnostnih praks v turizmu. Nagrado EDEN podeljuje Evropska komisija vse od leta 2007, in sicer krajem, ki prepričajo s trajnostnimi projekti. Osredotočeni smo na implementacijo evropskega zelenega dogovora v turizmu, kar je pomembno v vseh gospodarstvih in skupnostih. Kranj je letošnji zmagovalec natečaja EDEN, iskrene čestitke,« je ob predaji nagrade županu MOK povedal Jörg Wojahn.

Stojnico evropske destinacije odličnosti je obiskala tudi slovenska veleposlanica v Nemčiji dr. Ana Polak Petrič. Župan in direktor ZTKK pa sta si ogledala tudi razstavni prostor Slovenske turistične organizacije, kjer sta se sestala z direktorico Majo Pak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice