Gorenjska
9606 ogledov

Novi parkomati – nov sistem

Na novih parkomatih ne bo več mogoče uporabiti parkirne kartice Mestne občine Kranj

Komunala Kranj je kot upravljalec parkirišč začela z menjavo parkomatov po Kranju. Na novih parkomatih ne bo več mogoče uporabiti parkirne kartice Mestne občine Kranj (MOK). Imetniki teh kartic bodo dobroimetje še lahko uporabljali na parkirišču Brioni pred občinsko stavbo in na parkirišču Zdravstveni dom. Prva ura na slednjem parkirišču je brezplačna za vse uporabnike, medtem ko je na parkirišču Brioni brezplačna le za imetnike kartic.

Parkirnino na novih parkomatih je mogoče poravnati s kovanci, bančnimi karticami ali tudi z aplikacijo EasyPark oziroma sporočili sms v skladu z navodili ob parkomatih. Novi parkomati bodo omogočali tudi uporabo nove pametne mestne kartice, ki bo stopila v veljavo še letos.

Kreditne kartice PAMETNO MESTO Gorenjska Mestna kartica prinaša številne prednosti

Kot smo že poročali, pa je z novim letom tudi nekaj novosti glede dveh parkirišč. S 1. januarjem 2023 se je tako na parkirišču Stara Sava ukinila možnost brezplačnega parkiranja do 60 minut. Parkiranje je v celoti plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure ter ob sobotah od 7. do 13. ure, razen ob dela prostih dnevih. Ravno tako je s 1. januarjem 2023 na parkirišču Delavski dom ukinjena možnost brezplačnega parkiranja do 60 minut z uporabo občinske kartice. Parkiranje bo v celoti plačljivo od ponedeljka do petka med 7. in 19.uro ter ob sobotah med 7. in 13. uro, razen ob dela prostih dnevih.

NOVOST Gorenjska Konec brezplačnega parkiranja

Konec lanskega leta je v Kranju zaživela še ena novost glede parkiranja. MOK je namreč na 12 lokacijah namestila usmerjevalne table do parkirnih mest, ki so prosta na petih najbolj zasedenih javnih parkiriščih. Zasedenost se tako meri s sistemom detekcije. Ob tem so postavili še 26 prikazovalnikov voznih redov mestnih avtobusov na postajališčih in deset prikazovalnikov hitrosti vozil. S tem se bo izboljšala pretočnost cestnega prometa, vozniki osebnih vozil bodo hitreje našli prosto parkirno mesto, zmanjšalo se bo onesnaževanje okolja, izboljšala se bo uporabniška izkušnja javnega avtobusnega prometa in varnost na cestah za vse udeležence v prometu.

KRANJ Gorenjska Hitro do prostega parkirnega mesta
Komentarjev 1
  • Avatar BOJČI
    BOJČI 09:05 10.januar 2023.

    Vsaka čast, sedaj pa začnite učiti ostalih 211 županov, kako se občina pravilno razvija v 3 tisočletju