Gorenjska
7978 ogledov

Odlična novica glede prometne zapore na Bledu

Betinov klanec obvoznica Bled Občina Bled
Potem ko je kazalo, da bo delna zapora glavne žile med Radovljico in Bohinjem mimo Bleda z izmeničnim enosmernim prometom trajala dva meseca, je izvajalec zelo učinkovit in bo najhuje mimo že čez dva tedna.

Direkcija RS za infrastrukturo je danes objavila spremembo terminskega načrta gradbenih del na krožnem krožišču Betin na Bledu, zaradi katerih se bo spremenila tudi časovnica prometnih zapor. Ker dela potekajo hitro in izmenična enosmerna zapora ne povzroča hujših zastojev, bodo z njo nadaljevali do 24. marca, aprila pa sploh ne bo potrebna.

Delo na cesti Bled na preizkušnji Gorenjska Kritike pomagale, namesto dolgih obvozov semafor in ročni režim

Kot so sporočili z direkcije, bo izvajalec del kljub zahtevnim pogojem predčasno zaključil gradbena dela na zgornjem delu Betinovega klanca. Po prvotnem terminskem načrtu je bil rok za dokončanje del prve faze do 24. marca, nakar bi med 2. in 21. aprilom sledila gradbena dela na spodnjem delu klanca. Pri gradnji obeh faz je bil predviden izmenično enosmerni promet, razen v obdobju med 24. marcem in 1. aprilom, ko je bil predviden dvosmerni promet.

Načrtovanje zapore Betinovega klanca je povzročala veliko skrbi, saj bi po prvotnem načrtu skoraj celotni promet iz smeri Bleda proti Radovljici preusmerili celo prek obvoza čez Gorje. Zaradi revolta prebivalcev in županov je Direkcija pristala na izmenični promet, ki ga v času konic izvajajo delavci in ne semaforji. Tudi zaradi takšnega učinkovitega pristopa prebivalci in ostali uporabniki ceste ne poročajo o daljših zastojih.

Zaradi predčasnega zaključka gradbenih del na zgornjem delu klanca in opažanj s terena, da enosmerni izmenični promet ne povzroča bistvenih težav, sta direkcija in izvajalec sklenila, da se po zaključku prve faze, ki je sedaj predviden že 12. marca, gradbena dela nemudoma nadaljujejo na drugi fazi. Tako bodo dela na obeh fazah zaključena že do 24. marca in prvotno predvidena polovična zapora med 2. in 21. aprilom, ne bo več potrebna.

Promet bo do 24. marca, tako kot po prvotnem planu, potekal izmenično enosmerno. Voden je s semaforji, v prometnih konicah oziroma v svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:39 10.marec 2024.

    Vse te ceste bi lahko izvajali avstrijci,in garantiram,da bi bilo ceneje in prej.Ampak če se pa otroci drugače odločijo,mi tle nimamo besede

  • Facja 11:20 09.marec 2024.

    Takoj ko so na Direkciji RS za infrastrukturo odžagali Willenparta, je obnova stekla bolj tekoče. Imel sem priložnost videti tega Willenparta "na delu", vedno je metal polena pod noge in miniral projekte, vsem je zabadal šprikle v kolesje, tudi vsem ...prikaži več ministrom in ministricam vseh vlad. Ravno toliko je vedel, da je bil "miner" za vse projkte na vseh področih.

Sorodne novice